Пастирът го запомних с една страхотна размяна на реплики на самия край, един пич разказва една история (не е спойлер, дишайте):
"Why isn't there any "the" in front of CIA?"
"Do you put "the" in front of God?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Хех, то в наше време трудно да се каже кое е правилноMuad_Dib wrote:Дима, би ли се върнала в правилната резба поне за малко?![]()
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
всъщност, хореографията е една от най-силните страни на тоя филм. преминала е границата на бойните изкуства и отдавна е някъде из дебрите на алтернативната стилистика и танца. както, между впрочем, и целият wu xia жанр от поне 10 години насам. но иначе, да - нормално е да не ти хареса, щом не ти харесва "герой".tigermaster wrote:Това да не е китайски филм със Зи Жанг и Даниел Ву в главните роли. Свалих го преди половин година от Интернет и още не съм го гледал. Свалих го, защото видях, че хореограф на битките се пада Юен Уо Пинг, а той е най-добрият в тази област за всички времена. Обаче това директно ми заприлича на гавра с хореографията му. Как изобщо се е съглрасил да участва в създаването на евтина имитация на "Герой" си остава загадка.shayhiri wrote:Банкетът, останал от март - дай боже скоро.
Юен Уо Пинг има уникален стил на хореография, който разпознавам в 99.99% от случаите, но от това, което видях в "Банкетът", стила му го разпознах чак след трето преглеждане на бойните сцени. Сюжета не го знам, тъй че нямам никакво намерение да го коментирам, за актьорската игра също трудно ще се изкажа. Ще кажа само, че Даниел Ву ми е противен. Ама много. Зи Жанг ми хареса само в "Час пик 2", а там каза три думи и половина общо. В "Тигър и дракон" не ме израдва, в "Герой" не ми хареса много... Даниел Ву и Зи Жанг са от новата школа хонгконгски актьори, които прекарват повече време в актьорската школа, отколкото в съответната по бойни изкуства. При положение, че снимат предимно бойни филми, това не е положително качество.
Както и да е. "Банкетът" ми заема харддиска вече половин година. В скоро време вече ще се насиля да го гледам. "Проклятието на златното цвете" - също твърде модерен напоследък филм с бойни изкуства - ще го пропусна мощно, понеже след "Герой" Жан Имоу не може да направи качествен филм - видяхме "Летящи кинжали" - режисьорът прави евтина имитация на свой собствен филм. Не ми допадна...
Спирам. Засега.
Първо, по-нагоре казах, че за мен "Герой" е абсолютен шедьовър. Второ, мисля, че познавам филмите с бойни изкуства доооста добре. На мен това преминаване от бой в танц принципно много ми харесва, но не трябва да се залита твърде много в танца, поради причини, които много трудно мога да обясня. Докато в "Герой" бойните сцени бяха истинска поезия, в "Летящи кинжали"(същият хореограф, между другото, но не играят Джет Ли и Дони Йен и това явно е оказало влияние) бяха всъщност не особено добър балет.Scourge wrote:всъщност, хореографията е една от най-силните страни на тоя филм. преминала е границата на бойните изкуства и отдавна е някъде из дебрите на алтернативната стилистика и танца. както, между впрочем, и целият wu xia жанр от поне 10 години насам. но иначе, да - нормално е да не ти хареса, щом не ти харесва "герой".
джан имоу направи ето този качествен филм след "герой":
http://www.imdb.com/title/tt0437447/
китайското кино не е само теория на авиацията. surprise, surprise? :)
и последно, "цветето" си заслужава дори само заради разточителната игра с цветовете (pun unintended : ). пък гонг ли винаги е бонус.
mybad. от скоростта на четене е.tigermaster wrote:Първо, по-нагоре казах, че за мен "Герой" е абсолютен шедьовър. Второ, мисля, че познавам филмите с бойни изкуства доооста добре. На мен това преминаване от бой в танц принципно много ми харесва, но не трябва да се залита твърде много в танца, поради причини, които много трудно мога да обясня. Докато в "Герой" бойните сцени бяха истинска поезия, в "Летящи кинжали"(същият хореограф, между другото, но не играят Джет Ли и Дони Йен и това явно е оказало влияние) бяха всъщност не особено добър балет.Scourge wrote:всъщност, хореографията е една от най-силните страни на тоя филм. преминала е границата на бойните изкуства и отдавна е някъде из дебрите на алтернативната стилистика и танца. както, между впрочем, и целият wu xia жанр от поне 10 години насам. но иначе, да - нормално е да не ти хареса, щом не ти харесва "герой".
джан имоу направи ето този качествен филм след "герой":
http://www.imdb.com/title/tt0437447/
китайското кино не е само теория на авиацията. surprise, surprise?![]()
и последно, "цветето" си заслужава дори само заради разточителната игра с цветовете (pun unintended : ). пък гонг ли винаги е бонус.
Какво е "модалност"? Принципно, един пример за прекрасно съчетаване на бой с танц е "Матрицата", както и "Тигър и дракон", както и "Герой", както и ред други, които няма да изброявам. Това не са второразредни филми.Scourge wrote: mybad. от скоростта на четене е.
anyway, явно хореографите не мислят като теб по отношение на модалностите.бих добавил - за щастие. има достатъчно хонконгски b-movies с чудесна бойна хореография, в а-филмите могат и да ни я спестят.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 5 guests