Аз пък така и не можах да си представя как и защо Ксеркс избира да слезе точно там. От цялата гръцка брегова линия, възлизаща сигурно на хиляда километра. Как може целият полуостров да се окаже зад петметров проход?AlDim wrote:(и наистина, предполага се само страничната пътека да е попречила на гърците да киснат там колкото си искат)
Frank Miller's 300
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
АлДим, аз мисля споменах няколко пъти за това, че битката е реален исторически факт, но трактовката и на филма, и на комикса, че и вероятно на Херодот (който, доколкото си спомням, разправя в "Историята" си, че етиопците имали черна сперма) си е митологизирана. Това имах предвид.
А за наемниците се усетих още докато си писах поста, затова добавих "в сравнение с воина-гражданин и особено в сравнение с воина-гражданин-спартанец". Тъй че може да не съм особено прав, ма и не греша чак толкова
Пък и тия елитни наемници, за които говориш, са били първо воини-граждани.
Ксенофон...хм. Ше си го потърся.
А за наемниците се усетих още докато си писах поста, затова добавих "в сравнение с воина-гражданин и особено в сравнение с воина-гражданин-спартанец". Тъй че може да не съм особено прав, ма и не греша чак толкова
Ксенофон...хм. Ше си го потърся.
Last edited by Trip on Fri Mar 30, 2007 10:54 am, edited 1 time in total.
Трябвало е или да слязат някъде твърде далеч от стратегическите си цели или да се изправят лице в лице с, мисля, флота на Атина, който ги е разгромил година по-късно.Аз пък така и не можах да си представя как и защо Ксеркс избира да слезе точно там. От цялата гръцка брегова линия, възлизаща сигурно на хиляда километра. Как може целият полуостров да се окаже зад петметров проход? Чудя се просто.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- tigermaster
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken