не че съм го гледал де, но не съм чул човек да не го кефи
На кино с компания :)
Леон е един филм (независимо от нивото си на комерсиалност). А Бесон е участвал в създаването на над 100 (главно като продуцент). С какво да го свързвам?
Всъщност май съм му фен, защото да правиш добър формулен комерс - с каруци - си е талант. (На Жана д'Арк много се кефех навремето, както и на разни филми с муай тай, паркур и Джет Ли, които е продуцирал.) Точно затова се ядосвам, когато прави пълни евтинджоси като този (минимойците). Които, ако не знаете, вече имат две продължения in the works.
Всъщност май съм му фен, защото да правиш добър формулен комерс - с каруци - си е талант. (На Жана д'Арк много се кефех навремето, както и на разни филми с муай тай, паркур и Джет Ли, които е продуцирал.) Точно затова се ядосвам, когато прави пълни евтинджоси като този (минимойците). Които, ако не знаете, вече имат две продължения in the works.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Въпросният арт черно-бял филм е Angel-A, който на мен ми хареса супер много. Една супер приятна приказка за любовта и за това как всеки може да се промени. Знам че звучи клише ама беше поднесено много приятно.Morwen wrote:Мда, Леон ако успееш да го пишеш комерс... Наскоро пусна и някакъв абсолютно арт черно-бял филм, който обаче не се докопа до кината. А това, че ти го свързваш с най-голямата му боза (и вероятно сега и с още по-голяма боза) си е твой пропуск.
А за други хубави филми на Бесон на пръв поглед се сещам за Петия Елемент (една от най-любимите ми фантастики), Леон (брутален, просто няма какво да се говори повече), The Big Blue (също препоръчвам на всеки който не го е гледал но по-възможност режисьорската версия) и Никита.
По принцип като режисьор няма слаб филм. Всичките тия Таксита, Квартал 13, Danny the Dog (въпреки че тоя ми хареса) и други подобни той само ги продуцира или им пише сценарийте.
А за Минимоите няма да ги гледам или поне не на кино, че с това БГ озвучаване няма да мога да ги преглътна просто. И колкото и да харесвам филмите на Бесон имам някакво чувство, че тоя последния ще се окаже голяма боза.
P.S. е Жана Д'Арк наистина беше малко посредствен, въпреки че имаше доста кефеши моменти
Last edited by DELgado on Wed Mar 28, 2007 2:39 pm, edited 1 time in total.
Хофман правеше шоу.Roland wrote:Пък мен Жана Д'арк ми беше неправомерно тъп
Лошото е, че филмът, за който всъщност говорим, най-вероятно не минава и по тая линия.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Айде бе, стана петък, момичето чака... Става ли в девет, девет и нещо, за прожекцията в 21:30? Филмът е къс. Ако не - предишната.
Ако има желаещи за 300 за уикенда, също да казват.
Ако има желаещи за 300 за уикенда, също да казват.
- tigermaster
- Elder God
Имайте предвид, че Бесон по професия е гмуркач. Никога не е учил нито за режисьор, нито за сценарист.shayhiri wrote: И останалите. Нали това казвам, ако почнеш да съдиш филмите на Бесон като голямо кино, обикновено доникъде не стигат. Но като комерс (с арт елементи, даже, понякога), определено му е хванал цаката.