Първо, аз да си кажа, че комикси не чета - пробвала съм разни там Спайдърмени, Екс-мени, Бат-мени и Супер-мени ма ми тъпеят щото са еднотипни. За бога! Дори шибаните им заглавия са еднакви.
Милъровите комикси съм ги прочела и двата и цвилех от кеф. Както каза Никола - пичът има СОБСТВЕН стил, а аз супер много ценя това.
Гледала съм и Син сити, и 300. Първото за мен е наистина гениален и иновативен филм. Второто не блести с оригиналност или задълбоченост, но ми предоставя гигантски порции първичен кеф, а аз супер много ценя И ТОВА.
Ако човек НЕ иска този филм да му хареса - има хиляди неща, за които да се захване и да си оправдае негативизма. Само че да ми дрънкате тука, че бил накъсан като комикса и затва бил скапан, щото, видите ли, НЕ ТРЯБВА така да се правят екранизации по комикси, а трябвало да им се сложи мащабен плот...
Симеоне, оди се пери мойто момче. Комикс-специалиста. Ай сиктир бе! Ти ли ще ми кажеш как се прави филм по комикс? Или пък Мат? Дай да го забием в добре предъвканите клиширани рамки! Е, не, мерси. Ако бяха направили тоя филм като поредната нещо-си-мен боза, аз лично щях да съм супер разочарована. Точно такъв ми хареса - накъсан, с нарейшъна, с незадълбочената история, с дивите мъже, с педерастливия Ксеркс, с житните ниви, с опънатата на задна прашка кралица и с купищата изроди.
Щото нито един от комиксовите филми досега (без Син Сити и В) не ме е карал да съпреживявам толкова с персонажите. И не ми е предоставил достатъчно готин мъж, така че да хлътна до уши. Нито пък ме е държал дни наред. Просто минава и си заминава. И толкоз.
Но 300 ще остане.
Емо, моят съвет е да го гледаш пак. На мен на второ гледане ми хареса пъти повече, защото вече знаех какво ще видя и просто се наслаждавах