Излиза, че съм го казал доста точно, макар че имах друго предвид. Аз съм филмов фен. И ако си позволя една крайност, гледам на комикс-медията като на даунгрейднат филм.

И не се впрягай много, защото далеч не само аз смятам така.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
shayhiri wrote:Не знаеш ли, че Марвъл и ДиСи се издържат предимно от филмовите франчайзи, а комиксите ги издават от кумова срама, колкото да има база за филми?![]()
Очевидно не съм точно на твоето мнение, изложено два поста по-нагоре, но явно това ти изнася най-добре.
shayhiri wrote:Милъровите първопроходници СинСити и 300 използват малка част от тях - и то (особено в случая с 300) доста необмислено и непохватно. Но дават и ясна представа какви чудеса могат да се постигнат, ако се филмират по-свестни комикси (добре, че Милър няма много други) - и се подходи по-творчески към адаптацията. Защото наистина са различни медии.
И двамата смятаме, че са различни медии (каква изненада). Обаче аз смятам, че това автоматично пренасяне ги осакатява, а ти му се кефиш, дали сме на едно мнение?Точно защото са различни медии, възможностите за крос-оувъри са безкрайни и вълнуващи - и засега неизползвани. Милъровите първопроходници СинСити и 300 използват малка част от тях - и то (особено в случая с 300) доста необмислено и непохватно. Но дават и ясна представа какви чудеса могат да се постигнат, ако се филмират по-свестни комикси (добре, че Милър няма много други) - и се подходи по-творчески към адаптацията. Защото наистина са различни медии.
Както неколкократно казах (и повърдих с мои цитати), същото като твоето. Стига да държиш на думите си в писмен вид отпреди малко, де:Morwen wrote:И какво точно е мнението ти за 300?
Morwen wrote:300 е просто един добър опит, едно учебно филмово есе по правене на филм по комикс
Morwen wrote:И двамата смятаме, че са различни медии (каква изненада). Обаче аз смятам, че това awtomati`no пренасяне ги осакатява
Morwen wrote:Ми хубаво, но това са две съвсем различни медии, това което е невероятно на едната, стои като епична кръпка на другата.
Не, тва пак го чета и просто ме хвърля в ДЖАЗА......shayhiri wrote: Не знаеш ли, че Марвъл и ДиСи се издържат предимно от филмовите франчайзи, а комиксите ги издават от кумова срама, колкото да има база за филми?![]()
Няма нужда да ми вярваш. Всъщност по-добре вярвай в обратното, ако това знание ти разваля кефа.Muad_Dib wrote:Алекс това за издържането на Марвел от кино-приходи е повече от смехотворно. Моля да ни покажеш НЯКАКВИ поне подобия на доказателства за тезата си!
Предполагам.Muad_Dib wrote:Бтв аз искам да питам дали имам право да съм и комикс- и филмов фен?
Да съм казал, че са по-лоши от нещо? Казах, че са единствените два комикс-филма, в новия смисъл на термина като медиен кросоувър. И че, очевидно, може и по-добре в същата насока. Каквото ни и очаква, дай боже.Muad_Dib wrote:Искрено те моля да спреш да плюеш дори индиректно по Франк Милър или поне да плюеш с малко повече обосновка. Двете екранизации по НЕГОВИ произведения са едни от най-добрите филми по комикс въобще (макар 300 за мен да е определено СЛЕД Ви и третия Х-мен). И в двете той е участвал непосредствено в продукцията, може би ИМА ЗАЩО да се се оказали хубави именно благодарение на него.
На филма се кефя, защото е най-добрият след Властелина, а в някои отношения дори го надминава. От това по-добра причина накъде?
Ама че гадост! Всички други фентъзита си идват в шукарни комплекти от 3+ части (don't get me started on човеконенавистните седем Потъра/Нарнии ), а точно най-доброто (след Властелина) - нъц, за еднократно ползване!
Не, това вярно е най-великият филм евър.
Кой друг филм се е намърдвал високо в Топ250-то на ИМДБ преди още да е излязъл?!
Е, гледах го. Това е като да спиш най-сетне с момичето на мечтите си. Първата ти мисъл е "Баси якото, не мога да повярвам!". Втората - "Е, само това ли беше? След цялото това чакане!". И третата - "Хайде пак!".
И след всичко това и , разбира се,Дем и Рол, доста ясно го казах: точно това, което се очакваше. Просто този път не спестих и критиките - и даже ги засилих. Но те нямат грам значение. Много добре знам, че на второ гледане ще ми хареса двойно повече - и че ще има и трето, и четвърто. Може би и пето, все пак.
искаш да ми кажеш, чеСпар-таааааааааааааааа
???300 е просто един добър опит, едно учебно филмово есе по правене на филм по комикс
Човече, хайде искрено те моля да се държиш поне малко както подобава на годините ти. Вместо да ми дадеш истински аргументи, ти предлагаш още една порция луди бълнувания. Марвъл, МАРВЪЛ, абсолютният комиксов гигант със СТОТИЦИТЕ онгоинг поредици се издържа само от филми? Бтв съжалявам, че трябва да ти разбия розовите мечти, но по самите филми се прави макс едно пейпърбекче около 64 страници the movie adaptation и тва е. Да, сигурно Марвел печелят много пари от филмите. Но да кажеш, че правят комикси само за да има комикс-материал за нови филми? Това е просто идиотско. Отвори сайта на Марвел, разгледай сегашните им сигурно НАД 50 поредици и тогава говори, че всяка от тях в за филм.shayhiri wrote:Няма нужда да ми вярваш. Всъщност по-добре вярвай в обратното, ако това знание ти разваля кефа.Muad_Dib wrote:Алекс това за издържането на Марвел от кино-приходи е повече от смехотворно. Моля да ни покажеш НЯКАКВИ поне подобия на доказателства за тезата си!Иначе, има си Гуугъл и калкулатори. Не е като да имам достъп до тайна информация. Всичко е пред очите ви. Много от комиксите на Марвъл в момента са мърчандайзинг към едноименните филми.
Предполагам.Muad_Dib wrote:Бтв аз искам да питам дали имам право да съм и комикс- и филмов фен?Просто аз не съм.
Да съм казал, че са по-лоши от нещо? Казах, че са единствените два комикс-филма, в новия смисъл на термина като медиен кросоувър. И че, очевидно, може и по-добре в същата насока. Каквото ни и очаква, дай боже.Muad_Dib wrote:Искрено те моля да спреш да плюеш дори индиректно по Франк Милър или поне да плюеш с малко повече обосновка. Двете екранизации по НЕГОВИ произведения са едни от най-добрите филми по комикс въобще (макар 300 за мен да е определено СЛЕД Ви и третия Х-мен). И в двете той е участвал непосредствено в продукцията, може би ИМА ЗАЩО да се се оказали хубави именно благодарение на него.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest