Начи, да обобщя това, което е видимо и за пиян, кьорав по рождение ангорски заек:
1.Пиратството не е добро.
2.Пиратството, (както и всяка незаконна дейност между впрочем) процъфтява само ако са налице необходими за това условия.
3.Преследването на незаконна дейност, вместо предотвратяването на условията за наличието на такава, е равнозначно да лекуваш счупен крак с аналгин - обезболява, ама дотам.
С други думи, ако държавната машина не желае да има пиратство, корупция сред лекари и учители и прочие негативни явления на съвременната абсурдистанска действителност, да спре да дава аналгини, ами да се захване да лекува фрактурата. Адски много хора в тая страна получават споменатата от Амелито 250 лева заплата. За някои градове и по-малки населени места въпросните 250 лева са дори и несънувано богатство. Едновременно с това съвременният български човек, когото ежедневно го призовават да се чувства европеец, системно се лумпенизира поради мизерията, в която тъне. Не преувеличавам. В една бяла държава невъзможността да купиш нови обувки на детето си, защото трябва да си платиш тока и трябва да ти останат и пари за някакво ядене, е мизерия. Не е типичната африканска мизерия, но е мизерия. Оттук и Жоровите думи - държавата има едно предназначение - да осигурява добруване на народа.
Между добруване и задоволяване на всякакви капризи обаче има разлика. Добруване означава българинът наистина да се почувства като европеец, да може да купува редовно обувки на детето си, да не получава нервни кризи, когато види колко трябва да плати за тока си, да не изпада в ужас, че ще му се наложи да отиде на лекар, ей такива дребни неща. Не че това е писано някъде, но по широкия бял свят отдавна са го разбрали...
И когато човек успее да достигне до някакъв нормален статус на съществуване, когато действително купуването на един филм ще му отнеме 1/40-та от месечното възнаграждение, тогава условия за пиратство, корупция и пр. няма да има. Да, подобна промяна няма да стане изведнъж, но е остро неизбежна. За какво ще ми е да кеся пред нета и да търся свястна кракната версия на Виста-та да кажем, като просто ще отида да си я купя от магазина, без да се притеснявам, че ще виждам зор със свалянето на ъпдейтите и пр. глупости? За какво ще ми е да тегля рипната версия на любим филм, вместо да ида си го взема на нормално двд? И така нататък. Факт е, че в момента държавата просто създава условия за пиратства, корупции и други такива. Все едно да се чудим защо в отходните тръби има бактерии, предизвикващи дезинтерия. Да, пиратството може и да е неправилно. К'во може, то си е неправилно, никой не спори по това. Неправилно е обаче и превръщането на тая страна в гето. Неправилни са приоритетите. Неправилна е кочината, в която ни държат. Затова е и темата за Абсурдистан, за страната на неограничените невъзможности. Щото оная вечер по телевизията пак обещаваха повишение на тока от юли и напук на всички закони на търговията, които действат по света, у нас цените на стоките по Великден пак скочиха... Е ми майната им на аналгините, не ги ща. Аз също съм радетел за ползването на оригинална продукция, ама искам да имам възможност да си я купя.
Сега, надявам се никой няма да ми излезе с изтъркания лаф "ами и аз искам да карам Ферари, ама като не мога да си го купя - дай да го открадна". Не говоря за това. Едно на ръка, че в България, за да караш такава кола трябва да си боклукчия например, говоря за покриването на един минимален житейски статус, отговарящ на житейския статус на нормален човек в нормална бяла страна. И ония от племето тутси в Бурунди не ползват легален софтуер, нали? Е, те нямат електричество и к'во да ядат, но това е друга тема. Схващате разликата. Тях никой не ги вдига и слага за европейци, на тях още им се обяснява що е то кондом и защо е добре да не акаш там, където си изкопал кладенец с питейна вода. При нас всичко е европейско - европейски цени, европейски стоки, европейски програми, европейски реклами, европейски IT продукти и какво ли още не. Само че огромна част от българина е принуден да кисне на бурундийско трудово възнаграждение и то ако си го получи изобщо. Пиратството е лошо нещо. Принуждаването на някой да пиратства обаче също не е по-добро. В съда могат да те осъдят за подбудителство и мисля, че случаят тук е точно такъв.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.