Frank Miller's 300

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Mar 16, 2007 7:47 pm

Ambartanen wrote: зомбита

Особено с Брус Кeмбъл в ролята на Леонидас :D
За такова нещо и аз бих се разфенбойствал из форумите! :twisted: :D
:shark:
Feel the summer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 7:48 pm

Amelia wrote:Начи кфо? На мен не ми вярваш?
Добре, дигам се и отивам още сега, от 20:15, на твоя отговорност. 8-) 12 лефа са маса пара.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Mar 16, 2007 7:54 pm

Ти тука от два месеца беше 100% сигурен, че това ще е феноменален филм, а сега едно евентуално негативно мнение на Никола може да те откаже...вземи се в ръце все пак. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 16, 2007 8:40 pm

shayhiri wrote:Извинявай, изобщо нямах за цел да те довбеся!
Мен да ме вбесяваш? :o Ти си просто поредният рандъм форумен фенбой, когото взимам на подбив.
Baya wrote:АлДим, някое напътсвие за четива?
Четива на каква тематика? :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 9:13 pm

Шумерска и халдейска(?) митология! Сега като Амелиа те изпорти, не можах да се сдържа да питам. :oops:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 16, 2007 9:23 pm

Еми гледахме го и поне аз за себе си мога да кажа, че съм супер доволна. Каквото смятах, че ще гледам - гледах, каквото очаквах - стана и изобщо не ми е паднал под очакванията филмът, което си е всичко, което исках :). Та... на който не му се гледат пълни с тестостерон битки, мусколести мъжаги и патос - изобщо да не припарва.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 9:28 pm

Ииии? Хайде още малко нещичко де!!! :cry: Кажи, кажи, кажи!!! :P Не е въпрос да спойлваш ама кажи още нещо де!!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 16, 2007 9:35 pm

Ами има много красива визия според мен - начина, по който е заснет и филтрите, които са ползвали.Бойните сцени са 2/3 ако не и повече от филма, ама са страхотни - т.е. cool и надъхващи, пръска повече тестостерон от коремите им с плочки отколкото кръв. Има хубава хореография на забавен каданс на няколко места и това ми е особено любимо, та ми хареса. Леонид е пич, Ксеркс е ебати гея мазен, но има брутален глас :) и с всички герданчета по себе си ме накефи. Хм... филмът е леко фрийк шоу, което създава яко усещане за колорит/различност в персийската армия.

В общи линии каквото очаквах това получих и съм доволна.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 10:25 pm

Elayne wrote: Хм... филмът е леко фрийк шоу,
Т.е. - точно кат за нас!!!! :mrgreen: Мерси за информацията!! :wink:

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sat Mar 17, 2007 12:36 am

като истински фен още първия ден си гледах филма точка
жестоко красив точка
брутален кеф точка
който иска да гледа нещо на Бергман и Фелини запетая да ходи да гледа Бергман и Фелини точка
ако все пак запетая някой от почитателите на Високото Изкуство се е объркал и е отишъл да гледа 300 запетая щото няма нищо друго около него и по киносалоните запетая което да го подтикне към размисъл запетая и не му е харесал запетая бих казал Голям Праз точка

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 17, 2007 1:13 am

Е, гледах го. :shock: Това е като да спиш най-сетне с момичето на мечтите си. Първата ти мисъл е "Баси якото, не мога да повярвам!". Втората - "Е, само това ли беше? След цялото това чакане!". И третата - "Хайде пак!". :lol:

Доверих се на Амелия и наистина в същия момент изхвърчах от офиса, метнах се на едно такси и пришпорих джигита по най-преките пътища, щото оставаха само десетина минути до началото на прожекцията. Стигнах тъкмо навреме, налитайки точно на касите на МуадДиб, Делгадо и Илейн, които тъкмо излизаха от предишната прожекция и не крещяха Спа-рта!! Още тогава ме прободе подозрение, но трябваше да бързам към залата, за да не изпусна трейлърите - а то пък нямаше. :( Залата (най-голямата в Мола) беше претъпкана, обаче всички млъкнаха още с първия кадър. На мен пък направо ми увисна ченето, но все пак успях да отбележа едно от логата: "Legendary Studio" :wink:

Оттук-нататък няма да разправям. :? И то не за да не спойля, защото наистина няма нищо за спойлене. А защото няма какво да добавя. Амелия оправда доверието ми и е изключително точна в ревюто си. АлДим - също. (Амбартанен малко прекалява с негативизма. :wink: ) Тоест, всичко е точно както очаквах, включително това, че след излизането на филма вече няма да има какво да се коментира, защото всичко е казано. :lol:

Ще спомена само най-важното, за да няма други разочаровани. Филмът е просто един голям трейлър. Нищо повече, нищо по-малко. С всички произтичащи плюсове и минуси:

+++ Всеки кадър си е на мястото.
--- Но вече си ги видял всичките.
+++ Красиво и ефектно.
--- Но свършва бързо.
+++ Всяка част стои добре сама за себе си.
--- Но нямат връзка помежду си.

И другото. Филмът е просто Милъров комикс във филмов формат. Нищо повече, нищо по-малко:

+++ Стилизирана красота във всеки кадър.
--- Безумно прост сюжет. (Макар и поусложнен спрямо оригинала.)
+++ Тук плюсовете свършват.
--- Твърде специфичен (за комиксовата медия) наратив.
+++ Не, наистина, не се сещам за друго.
--- Клише до клише.
+++ Просто ги попълвам, щото има много минуси.
--- Всичко стои плоско и двуизмерно, както на страницата. Ако бяха вкарали една Matrix камера, щеше да кърти.
+++ Ей, нямат свършване, минусите.
--- Повечето добри комикси са силно кинематографични (ето защо СинСити ви е сработил по-добре). А тук, доколкото знам, оригиналът е в осемдесетина дабъл сплеш-пейджа (т.е. - точно обратното, бягство от кинематографията в полза на епиката). И като се пренесе това директно на филм, глей кво става... Пляс - сцена. Никакъв преход. Пляс - още една. На фона на наратив. Пляс - и т.н.

Музиката, за щастие, е добра, а тъпият метъл - с мярка. За ефектите трябваше да послушам Амелия. Като знам какво направи Джаксън за горе-долу същите пари във Властелина, направо ми се плаче. Просто са малко!

В заключение: "300" е точно толкова революционен, колкото знаехме, че ще е. Непременно го гледайте на кино (веднъж), дори да не одобрявате посоката, в която е ръчнал, но имайте предвид горните предупреждения, за да не се разочаровате. Аз ще си го гледам още няколко пъти, макар че се съмнявам, че ще издържи чак пет.

А за всички тук, които още се чудят защо беше цялата патаклама... :lol: Пътят, хора. Пътят до целта е много по-важен и приятен от постигането й. Стара истина, но човек трябва да си я открие за себе си. :?
AlDim wrote:Ти си просто поредният рандъм форумен фенбой, когото взимам на подбив.
А, добре. :) Значи всичко си е наред.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 17, 2007 2:56 am

Забелязвам покыртителна тишина в лагера на фенбойовете. Защо така бе другари?
Няма ли да дойдете да повикате "СПАР-ТААААААА" малко?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sat Mar 17, 2007 2:59 am

shayhiri wrote: В заключение: "300" е точно толкова революционен, колкото знаехме, че ще е. Непременно го гледайте на кино (веднъж), дори да не одобрявате посоката, в която е ръчнал, но имайте предвид горните предупреждения, за да не се разочаровате.
Ем, за нещастие аз очаквах доста повече (главно от визията на филма) и останах разочарован. Иначе никога не съм отричал, че филмът има и добрите си моменти (мен например майтапа с ябълката и възпитанието ме разби), макар че като се замисля се чувствах леко прецакан та не съм ги и споменавал :oops: .

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 17, 2007 3:00 am

Спят, хората, Амели. При нас е три среднощ. :roll: Точно.
Last edited by shayhiri on Sat Mar 17, 2007 3:00 am, edited 1 time in total.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sat Mar 17, 2007 3:13 am

Миииииии, тук е два часа!!! :roll: Та за опровержение само мога да кажа: (СПАРТАААААААААААААААААААААААААААААААААА)!!!
След седмица ще ходя и аз за едното удоволствие на кинце!!!! А заклетите крещячи, миии (почес), мое да не спят!!! :roll: Може някои да тресат кючек!! :wink:
:mrgreen: