Морви - хумористичните коментари са за спама.Morwen wrote:Не виждам защо силните на деня да имат интерес от поддържане на "пиратското статукво". Тях то не ги грее, имат възможността (ако въобще ги интересува) да се сдобият с оригинални продукти. Много от пиратските сайтове бяха (а и някои все още са) поддържани на принципа на ентусиазма и свободния обмен, а не на платения достъп като дата-та. Това не носи полза никому, освен на хилядите потребители. Но определено не и на "силните на деня".
Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
В превод от Dragon-ски: кой мислиш прибира милионите от платения достъп до пиратски продукти (ебаси гнусното лицемерие, това е по-мръсно от наркотици)? Някой случаен слаб човечец?
Ето и кой има интерес да ограничава свободния обмен. Значи наистина имате сериозна причина да се безпокоите.

Ето и кой има интерес да ограничава свободния обмен. Значи наистина имате сериозна причина да се безпокоите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Милионите? За да се стигне до милион с по 2,50 месечна такса, трябват 400 000 човека, айде малко реализъм... И някак все ми се струва, че звукозаписните/филмовите/игровите компании губят повече, а?
Освен това до преди няколко години, когато затвориха половината страници, фри сървърите си бяха фри сървъри. И все още се намират такива.
Освен това до преди няколко години, когато затвориха половината страници, фри сървърите си бяха фри сървъри. И все още се намират такива.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
Морви - това, че не ти се калкулира касова бележка на месец, не означава, че не си плащаш за достъп до тези места. Разбери как работи целия BG peering, кой какво и на кого плаща и тогава говори. Сметката на payforfree за интернет месечно е около 50000$ + цени за железа на които да работят сървърите. Не е алтруизъм неговото - мога да ти го гарантирам.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Които бъркат бизнеса на дата-та. Мисли логично. Ако живеехме в нормална държава, собствениците на дата-та щяха да гният в затвора. Точно те (и други като тях) са престъпниците, които печелят от пиратството. Тук, обаче, те са легалната норма. Сещай се защо. И с пълно право могат да преследват free "нарушителите".Милионите? За да се стигне до милион с по 2,50 месечна такса, трябват 400 000 човека, айде малко реализъм... И някак все ми се струва, че звукозаписните/филмовите/игровите компании губят повече, а?
А помните ли как точно се стигна до платения достъп? Класическа комедия.

П.П.: Морви, може би твоите изисквания за печеливш бизнес са печалба от един милион на месец при пренебрежими инвестиции. Някои мутри, обаче, явно са на друго мнение.
А и печалбите от пиратството далеч не се изчерпват с платения достъп до дата-та.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Другото е че не печели само датата а и БТК и мобилните оператори.
Имам колега, чийто личен сайт печели от смси за разни екстри. Знаете ли колко точно взима от 1.20 смс? 20 - 25 стотинки. Останалото отива при мобилните оператори...
Едит: И при прекупвача всъщност, тъй като мобилните дават при най-малко 10000 смса месечно...
Имам колега, чийто личен сайт печели от смси за разни екстри. Знаете ли колко точно взима от 1.20 смс? 20 - 25 стотинки. Останалото отива при мобилните оператори...
Едит: И при прекупвача всъщност, тъй като мобилните дават при най-малко 10000 смса месечно...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Interpreter
- Forsaken
Обичам си съседите.
http://www.starlighter.info/forum/viewt ... 5c8e#11183
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
А защо всичко се завъртя около датата? Има купища торенти, етц, които не са платени.
Всичко много хубаво, но все пак не вярвам интересите дори на големите платени сайтове да са по-големи от тези на Вирджиния рекърдс примерно, а доколкото помня за това беше спорът.
Всичко много хубаво, но все пак не вярвам интересите дори на големите платени сайтове да са по-големи от тези на Вирджиния рекърдс примерно, а доколкото помня за това беше спорът.
I don't wanna die
- BaYa
- Forsaken
Извинявам се за ферманчето, но ми е доста болна тема, и е доста актуална тук в момента.
Вижте, не искаm ей тъй да ви ливвам със студена водичка от сутринта, но това си е нормалният път на нещата! Това е единственият начин за предпазване на интелектуалната артистична собственос (на артисти които много път хич не искат никой да им я защитава) който са измислили. Ограничаването или директно забраната на свободната обмяна на творби със собственик, така да се каже. И в "цивилизованият" свят не само рулира отдавна, но и торрентите са нелегални (макар че ги има).
Иначе не разбрах много добре дали манифестацията е против това че ги затварят (с туй, съжалявам много, но ще трябва да се примирите) или против полицейските произволи (с което изобщо не би трябвало да се примирявате никога)!
А относно абсурдистана - аз живея в държава която (на своя глава, защото само съществива в Испания) облага със специален данък закупуването на ВСЯКАКЪВ носител, на който хипотетично бих могла да си запиша нелегално копие на, например, последният диск на Естопа или пък на 300 Т.е. - тук предварително и за всеки случай се плаща "глоба" за хипотетично престъпление, което бих могла да извърша. И то ще е престъпление само ако после ползвам копието за масово и заинтересовано (срещу заплащане) разпространение. Все едно - всеки път когато си купиш нов кухненски нож, да те тикват 6 месеца в затвора защото хипотетично можеш да нараниш умишлено някой с него!!!
Всичко това е обжалвано пред европейските юридически инстанции и чакаме за отговор! Но определено дължим това любезно картотекиране (ако мога така да го нарека) като повече от потенциални престъпници на Теди Баутиста, перзидент на Испанската Асоциация на Авторите и Издателите (нали звучи много тъпо
) и на един от най-активните и членове - Рамонсин; псевдо-певец от 80 години който не е издал нищо повече от тогава, но много добре знае удобствата да живееш от стара (по-скоро старинна направо) слава. Не му се работи на човека, но му се прибират парички!!!
Надявам се да ви е от помощ, защото определено мисля че трябва да се опълчваме против всякакви потъпквания на правата ни, и но особенно консуматорските. Защото изглежда че като такива, нямаме никакви права, освен да плащаме това което друг прецени, за абсолютно всичко!!!!
Та ще чакам хроники от манифестацията. А и екпсертите, дали правни или информатрични, биха могли да споделят идейте си за по-ефективно изсмиване във фасона на тея нахални "мутри"!!!

Вижте, не искаm ей тъй да ви ливвам със студена водичка от сутринта, но това си е нормалният път на нещата! Това е единственият начин за предпазване на интелектуалната артистична собственос (на артисти които много път хич не искат никой да им я защитава) който са измислили. Ограничаването или директно забраната на свободната обмяна на творби със собственик, така да се каже. И в "цивилизованият" свят не само рулира отдавна, но и торрентите са нелегални (макар че ги има).

Иначе не разбрах много добре дали манифестацията е против това че ги затварят (с туй, съжалявам много, но ще трябва да се примирите) или против полицейските произволи (с което изобщо не би трябвало да се примирявате никога)!

А относно абсурдистана - аз живея в държава която (на своя глава, защото само съществива в Испания) облага със специален данък закупуването на ВСЯКАКЪВ носител, на който хипотетично бих могла да си запиша нелегално копие на, например, последният диск на Естопа или пък на 300 Т.е. - тук предварително и за всеки случай се плаща "глоба" за хипотетично престъпление, което бих могла да извърша. И то ще е престъпление само ако после ползвам копието за масово и заинтересовано (срещу заплащане) разпространение. Все едно - всеки път когато си купиш нов кухненски нож, да те тикват 6 месеца в затвора защото хипотетично можеш да нараниш умишлено някой с него!!!

Всичко това е обжалвано пред европейските юридически инстанции и чакаме за отговор! Но определено дължим това любезно картотекиране (ако мога така да го нарека) като повече от потенциални престъпници на Теди Баутиста, перзидент на Испанската Асоциация на Авторите и Издателите (нали звучи много тъпо

Надявам се да ви е от помощ, защото определено мисля че трябва да се опълчваме против всякакви потъпквания на правата ни, и но особенно консуматорските. Защото изглежда че като такива, нямаме никакви права, освен да плащаме това което друг прецени, за абсолютно всичко!!!!
Та ще чакам хроники от манифестацията. А и екпсертите, дали правни или информатрични, биха могли да споделят идейте си за по-ефективно изсмиване във фасона на тея нахални "мутри"!!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
@BaYa Всъщност в по-голямата част от "цивилизования" свят, торентите НЕ СА незаконни.
Както впрочем НЕ СА и в България, все още.
По темата с Вирджиния Рекърдс --- в братска Русия себестойноста на ОРИГИНАЛЕН ЛИЦЕНЗЕН диск с музика излиза малко над 7 лв. (крайна цена) и хопрата си купуват лицензни дискове.
В България цената е между 14 лв. и 280 лв. Последното за един сладък бокс на Кис, който с поръчка отвън излиза 130 $ със все доставката до дома ти с куриер, като при това не е отварян и няма грозни стикери по обложката и СД-то нито пък магнитни лепенки от вътрешната страна на обложката.
Както впрочем НЕ СА и в България, все още.
По темата с Вирджиния Рекърдс --- в братска Русия себестойноста на ОРИГИНАЛЕН ЛИЦЕНЗЕН диск с музика излиза малко над 7 лв. (крайна цена) и хопрата си купуват лицензни дискове.
В България цената е между 14 лв. и 280 лв. Последното за един сладък бокс на Кис, който с поръчка отвън излиза 130 $ със все доставката до дома ти с куриер, като при това не е отварян и няма грозни стикери по обложката и СД-то нито пък магнитни лепенки от вътрешната страна на обложката.
Last edited by Yan on Fri Mar 16, 2007 1:40 pm, edited 1 time in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Мен в случая не ме интересува кой какво печели и губи, а това, че се нарушават системно правата на български граждани от силовите органи на държавата. И срещу това ще отида да протестирам.
Също така съм на страната на пиратите, но това е отделна и много дълга тема. Докато "ограбените" компании продължават да действат с незаконни силови средства и наглост, няма да проявя съчувствие към тях, ако ще да са прави.
Също така съм на страната на пиратите, но това е отделна и много дълга тема. Докато "ограбените" компании продължават да действат с незаконни силови средства и наглост, няма да проявя съчувствие към тях, ако ще да са прави.
Last edited by Ghibli on Fri Mar 16, 2007 1:42 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- BaYa
- Forsaken
Interpreter wrote:Обичам си съседите.

- BaYa
- Forsaken
Yan,Yan wrote: В България цената е между 14 лв. и 280 лв. Последното за един сладък бокс на Кис, който с поръчка отвън излиза 130 $ със все доставката до дома ти с куриер, като при това не е отварян и няма грозни стикери по обложката и СД-то нито пък магнитни лепенки от вътрешната страна на обложката.

Тук средната цена на оригинален диск е м/у 7 и 18 ?, макар че аз редовно си изравям по 3-5 ?, а има и стигащи до 30 (кутията Волкербал на Рамщайн ми излезе 50 ? във Фнак, 2 диска и 3 двд-та)! Макар че цените на информатични програми и подобни шашми са малко по високи от музикалните.
Edit: Gibli, те НЕ са прави, макар че законодателството е на тяхна страна. Което не е същото като правилно или спаведлово. Това че тази година вместо 10 милиарда, са спечелили само 8 хич не ме бере (освен да ме радва), просто защото тези парички отиват в нечий джоб; нито се реинвестира част от тях, нито се дарява нито нищо. Просто самата запдана идея за "печалбата" е арогантно срамна. Колкото и това да са законите на този пазарен свят! Поне аз така мисля и към такава етика се придържам. По-добре пиратско отколкото не. И само купувам оригинали на избрани музиканти или актьори, но цените никога не надхвърлят разумното с тези хора. Просто сами си знаят.
Last edited by BaYa on Fri Mar 16, 2007 2:04 pm, edited 1 time in total.
Бокс сет колекция сингли на Кис
Правилата на бордгейминга: