Frank Miller's 300

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 15, 2007 10:50 am

shayhiri wrote:
AlDim wrote:Има 2 слона, които изпукват безславно.
Спойлър! :evil:
Има и носорог, който ефектно се пльосва на земята! Яко фентъзи, не, направо сай-фай!
(ZOMG spoiler x2!!! :mrgreen:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 15, 2007 10:50 am

Все още са си два. :roll:

И твойто лично мнение е обективно, а?
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 15, 2007 10:53 am

Roland wrote:И твойто лично мнение е обективно, а?
Рольо, туй нещо обективността е дарба по рождение! Получаваш я само ако си я заслужил по време на предишния си живот.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 15, 2007 10:54 am

Баси, подозирах :? И са кво, Шайхири благословен, а ние - преебани, а? :x Деееебиш! :evil:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 11:06 am

Улеснявате ме. :lol:

Рол, явно дори не си чел тая тема. Другото обяснение е кокоши атеншън спен. Гледал съм (и съм пускал линковете за повечето от):

5 трейлъра (вкл. R17)
5 tv спота
8 сцени (редактирани)
4 сцени (нередактирани, вкл. една петминутна)

Личните мнения, както току що ясно ти казах, са безкрайно субективни. Аз просто имам неприятния за околните навик да обосновавам моето.

АлДим, бойният носорог е фентъзи. Слонове пет пъти по-големи от обикновеното - също. Безсмъртни с ръце с костни израстъци тоже. Да не говорим за триметров персиец с глас на дракон. И за огнените бомби. Мога да продължавам дълго, но ще го отложа за после. :)

Обикновено хората се оплакват точно от пълната недостоверност на филма. Това е, защото са пропуснали момента, че е фентъзи - по някакво там "историческо" събитие.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 15, 2007 11:19 am

Според официалния сайт на филма има два трейлъра - тийзър и театрикал. ВСИЧКО друго са или фен-мейд колажи от тия двата, или разни спотове (което НЕ Е трейлър). Сцените не виждам за къв уй ги даваш в бройката.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Thu Mar 15, 2007 11:24 am

shayhiri wrote:
AlDim wrote:Има 2 слона, които изпукват безславно.
Спойлър! :evil:
AlDim wrote:Също има разни там шитове като Kingdom of Heaven
Гледай режисьорската версия. :wink:

Коруин, брат, мисля, че ще мога да изброя поне десет баш фентъзи детайла, ама хайде да не го правя отсега. :wink: Спокойно.
Яя качай малко да се върна Офф Топик. Къде ги виде тея фентъзи елементи в Небесено Кралство, че за трети път те прочитам да го твърдиш...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Mar 15, 2007 11:32 am

Примерно нечовешкото дърво Орландо според сценария се предлолагаше, че е достатъчно харизматичен, за да го приемат веднага за лидер, а това си е живо фентъзи. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 11:33 am

Сцените не виждам за къв уй ги даваш в бройката.
За обосноваване на (част от) запознатостта ми с материята, Рол.

И стига с тоя официален сайт. Естествено, че няма да пуснат половината филм там.

Какво точно не ти се връзва? Големите филми имат повече от 2 трейлъра (дори да не броим тийзърите) - особено пък такива, които разчитат на зрелищна визия. Искаш да ми кажеш, че цялата смазваща маркетингова машина на "300" е работила с два трейлъра, а останалото го е правил Никола? :lol:

Инкхарт, в Небесно царство, както се опитах да обясня, няма директни фентъзи препратки (освен паладинът в главната роля :roll:). Той си е (сравнително) исторически филм - с фентъзи атмосфера (красота, екзотика и т.н.). (А това, което казвам в последния цитат е за 300 - затова си се объркал. :) )

300, за сметка на това, е замислен като фентъзи с бегли исторически претенции. Неслучайно и визията му е такава.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Thu Mar 15, 2007 11:37 am

Визията на 300 определено е бая фентъзи. Айде да го пускат та да го гледам и аз вече.

Иначе Дем, според тебе какви скачества трябва да притежава един лидер :D

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 15, 2007 11:38 am

Не, Алекс, пиленце, просто другото, на което се гради кампанията, не са трейлъри :) Прегледай си терминологията пак, да не стане като равенството, дет слагаш между "история" и "сценарий".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 11:46 am

Бива. :) Просто не исках да си развалям punch-line-а. :lol:
shayhiri wrote:Четиринайсет трейлъра! :evil:
А в онзи спор използвах "история" като събирателно за всичко, което се случва в някой филм. Затова и казвах, че не може да има филм без история. Защото винаги нещо се случва - а ако случайно не се, липсата на каквато и да е промяна пак е история сама по себе си. :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 15, 2007 12:50 pm

Demandred wrote:Примерно нечовешкото дърво Орландо според сценария се предлолагаше, че е достатъчно харизматичен, за да го приемат веднага за лидер, а това си е живо фентъзи. ;)
Буахахахахаха!! Много, ама много добре изказано! :P Ама защо толкова негативност към горкото детенце (помня че някъде тук даже някой му викаше Орланда)?? :twisted:

А по темата - аз доста си падам по комикси. Не като заклет и върл фен, но чета каквото ми е попадало от около 30 години ( :oops: ). Та аз по харесвам Син Сити. 300 е много по нагледно пищен, но доста повече се вживях, като цяло, със С.С.

Доста ме израдва впечатлението на Амелиа за 300; значи ще се ходи на кино! И остава само една седмица (тук)!! :D
СПАРТАААААААААААААААААААА
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 1:29 pm

Айде още един брат (сестра) в спартанския лагер! :D

За Орландо аз го казах малко по-меко. :wink:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 15, 2007 2:54 pm

Ама аз отдавна съм си в лагера, ама не вдигам толкова гирлотия! :twisted: А имах и колебанията дали да си давам паричките за туй нещо. Но ревюто на АлДим и, най-вече на Амелиа, определено ме решиха. Ще изчакам първият Ден на Зрител, след премиерата, и ще се друсна на киното. Надявам се наистина да има мнооооого плакнене на очички защото ще е в работен ден и, ако не, може спокойно да захъркам! :oops: Но, ако изобщо се случи, ще гледам да е най-якото спартанско хъркане което да са чували в киното! Буахахахаха! :twisted:
ИСКАМ ДА СЕ НАКЕФЯ НА СПАРТАНСКИТЕ АБССССССССССС.!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!