Dragoneye is no more...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Apr 22, 2004 8:01 pm

Elayne wrote:Не си давам правата, иначе ще ви съдя :D :D :D . Пък ако ми се припише винаги мога да я "появя" отнякъде...
е, то щом ще си изчезнала, въпросът с "правата" става несъстоятелен :D а ако решиш да се включваш на един по-късен етап - уелкъм :D
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Thu Apr 22, 2004 8:47 pm

Еми, аз нямам нищо против да ми ползвате героинята. Тъкмо беше се появила и вие спряхте да творите. Освен това ми беше много интересен разказа и ще се радвам да има продължение.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 22, 2004 9:23 pm

Само една молба от моя страна:
Дискусия за разказ, който ще се пише в Сивостен - СЕ ВОДИ във форума на СИВОСТЕН.

Това е форум на ШД.

Толкоз.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 22, 2004 11:55 pm

ЯН - сивостена го давам за пример как може да се откарат 400 поста общ разказ без да има скандали и заяждания и тежък спам. Не е речено да се пише разказа в Сивостен задължително. И тука може да се продължи стига да има интерес. Мене ми е все едно къде е стига да се позабавляваме. Ясно че не са необходими герои които не се ползват директно, а и всеки трябва да е свободен да си прави нови герои стига да не са твърде грандомански. А време се ще се намира за по малко ако си подредим нещата културно. А и не мисля че трябва да продължаваме в духа на онази история. В крайна сметка героите са по-важни. Приключения бол.

Рол - прати моля моля моля на меила.
Last edited by Xellos on Fri Apr 23, 2004 1:03 am, edited 2 times in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 22, 2004 11:58 pm

Нямам против разказите във форума. Имам много против обсъждането на проекти, които ще се правят на друго място.

Обидно е най-малко, поне за мен.

Поста ми не беше конкретно за теб, бтв. Говоря по принцип.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 23, 2004 12:14 am

тъй като с хората който имат желание да пишат общ разказ все някак трябва да се разберем. И няма къде освен тук. Щот тамън ми беше станало интересно преди да се засере общата работа. С малко ръчкане се ще пропишат една част от хората, ;р пък да видим.

Въпроса е че ако се посъберем повече народ тряя се направи за удобство отделен форум с темите за да може всичко да е подредено и удобно както дадох за пример портала на Сивостен. Пример повтарям.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 23, 2004 9:23 am

Ян, то е повече от естествено, че ако ще се "твори" нова мъгла като рпеди, тя ще си е тука, не се нерви:) А мисля, Рол, че онуй там е предпоследната глава на Хрониките преди да забуксуват зарад жабата на Лус.
Елейн, много ще се радвам, ако ми ги изпратиш:))))
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Apr 23, 2004 10:00 am

Ян, никой никого не сме искали да обиждаме с това, че с Браги не ни се иска да се затрие над 100стр. текст от разказа...
въпросът е, че писалите го са тук, а в ШД-форумът не се проявява интерес към него... щом като няма интерес от продължаването му и така или иначе не биха писали по него, не виждам кое е лошото поне да ги попитаме дали са съгласни да продължи, па макар и другаде, където други хора биха могли да проявят интерес да пишат... защото разказът е жив, когато се пише по него...
личното ми мнение е, че мястото му е тук и като най-много писала (поне отсредата натам), на мен също ми е обидно демонстративното пренебрежение към изписаното, но ако тръгна да повдигам въпроса за нанесените ми обиди от ШД, ще трябва доста да изпиша, затова ще прескоча този въпрос...
та, въпросите, които мога да формулирам, са два:
1.желае ли ръководството на ШД-форума разказът да продължи тук? ако е така - кои биха писали по него?;
2.ако ръководството на ШД-форума не желае разказът да продължи тук, писалите в него дават ли съгласието си написаното от тях (или част от него) и героите им (или част от тях) да се ползват в друг форум? (мисля, че едно "да"или "не", не може да се счете като обсъждане на проект за продължаването му, което си е доста сериозна работа и различна по характер).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 23, 2004 11:37 am

блех, стиа си развявала са пък разказа кат бойно знаме. аз просто искам да пиша заедно с повечето от хората от форума както преди. Не ме интересува кво е изписано и направено и кой на кого се муси. Който иска да се подхване нещо от тоя сорт с идеята да се позабавляваме пак да се обади. сичко друго не му е мястото тук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Apr 23, 2004 12:03 pm

RIP, Dragoneye!

А към Хрониките според мен никой не проявява интерес, защото цялата история се изчерпа твърде отдавна и цялата работа доскуча ужасно. Но пък мен никой не ме пита, аз съм писал само в старите Хроники. Въпреки че може би и аз имам някакви "права", при положение, че запалих искрата на цялата работа и Хрониките на Роланд са си ми brainchild, с което се гордея. :) Само един съвет за Сивостен - според мен сте достатъчно талантливи да сътворите своя история, а не да разтягате като локум една вече изчерпана чужда. :)
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 23, 2004 12:55 pm

блех, стиа си развявала са пък разказа кат бойно знаме.
Нямам какво повече да добавя. С тва поведение има да се трупат обидите, нанесени ти от ШД, ма пък ше можеш един ден книга да издадеш, милионерка ше станеш...

Разказът така или иначе беше безмерно тъп, клиширан и некадърен, така че пренебрежението не знам дали е демонстративно и не знам доколко е точно към разказа насочено, ама е оправдано.
And you can't dance with a devil on your back...

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Apr 23, 2004 1:11 pm

Roland of Gilead wrote:Нямам какво повече да добавя. С тва поведение има да се трупат обидите, нанесени ти от ШД, ма пък ше можеш един ден книга да издадеш, милионерка ше станеш...
и какво по-точно ми е поведението, че да е заслужило обидите на ШД, моля?
Roland of Gilead wrote:Разказът така или иначе беше безмерно тъп, клиширан и некадърен, така че пренебрежението не знам дали е демонстративно и не знам доколко е точно към разказа насочено, ама е оправдано.
то за теб всичко е безмерно "тъпо, клиширано и некадърно", така че мнението ти няма стойност за мен...

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Apr 23, 2004 2:10 pm

всъщност няма смисъл... дадохте ми ясно да разбера, че съм нежелан натрапник и каквото и да е поведението ми, ще е повод за обиди...
каквото имам, съм го казвала многократно... за който е пожелал да чуе...
няма смисъл да се заблуждавам повече, че нещо може да се промени, когато самите хора са предубедени и не желаят да се промени...
това бе от мен, ще помоля само Роланд да бъде така добър да направи това, за което го помолих в ЛС, не за друго, а за да не се изкушавам... благодаря

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 23, 2004 2:13 pm

хаха, верно ли бе Амосе. Знаех си аз че има нещо дълбоко перверзно в тебе въпреки невинния изглед. :twisted: Е то тва е идеята. друга история, ма героите си бяха прилични макар и малките недостатъци на вида и характера.

Хубавооо, ми секи си знае в общи линии героите дет е правил и дали му се занимава. Трябва да се разбере, че в тая работа шеф/сценарист няма и нема и да има. Освен по избор нещо. В последно време се доубедих, че наистина многото герои на едно място не могат добре да работят в повечето случай, освен ако авторите не са на един акъл.

Иначе от старата история ако някой ми я прати бих гепнал някои неща щот героя ми си остана абсолютно и оттално криворазбран и неразвит, ама имаше някво начало дет сам се потил за него в творчески мъки.

Та ако Мор или Ян решат че има хляб в тая работа да отпуснат още един форум да почнеме да сортираме вътре като теми:
- героите (тука ще да е голямата мъка, ако стане пак небалансирано)
- бележки и предложения
- и дай боже някой ден Игра.

Аз бих поизвадил някои любими моменти като за начало. Щот си имаше и бисерите тук там макар и като сценарий да куцаше.

хаха морви са ти видех подписа ;р

edit - то спонтаното хубаво, ма ясно, че старото положение си е безвъзвратно сплитнато, а и се някой трее метне първата торта нали ;р.
Last edited by Xellos on Fri Apr 23, 2004 2:37 pm, edited 3 times in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 23, 2004 2:25 pm

Значи, имаше едно време няколко раказа, във всичките ми е било приятно да пиша, макар и с променлив успех. Имаше глупости, имаше попадения, имаше всичко, всъщност. Бяха създадени спонтанно и изчезнаха спонтанно. И именно за това според мен не иде да се правят някакви план-проекти по въпроса... ръководството на ШД няма нужда да казва каквото и да било по въпроса. В смисъл разказът просто се поства и се пише независимо от ръководството на ШД. А това дали хората ще пишат си е лично решение и няма нищо общо със списанието. Като би било и в сивостен.
И Браги е прав, идеята е да пишем заедно, а не да се караме за разказа и наранените лични чуства. Ако може, защото аз взех да се уморявам от това.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either