София Филм Фест '07
Мне, по-добре е да попита дали правилно е разбрал, за да го поправят ако греши или да му потвърдят (дано не се случва) опасенията
, което направих и аз. Няма значение де.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- BaYa
- Forsaken
А малко вода да си умиеш ръцете не сакаш ли, Пилате??shayhiri wrote:Амос?
И да не го знаех, от мен нищо не зависи. Както и от теб

От теб (мен, Еймос и пр. и пр.) зависи точно толкова, колкото от американскте свине!!! Ти също живееш от тази страна на ивицата която дели света на първокласни и безкласни населители. Колкото и да е отвратителна ситуацията в момента в Бг., те Е задминала мизерията и борбата за оживяване още един ден! Ти СИ гражданин па първият свят също!!!
И ако единственият начин да опиташ да промениш нещо е да си навлечеш пижамата, против Натура 2000, какво ще правиш?
Аз вчера седях 2 часа и си просих бой (точно това ми излая един в лицето), протестирайки против политическите манипулациите на Националната Партия тук в Испания. (Силно вярвам че това също е вид борба за по-добър/чист свят) И на краят ми се размина само защото всички пънкари които бяха зад нас (1я ред) бяха мноооого, ама много по настървени от нещастните фашистчета на мама и тати, с лакостчето!

Та когато желаеш!!

Edit та да не оспамваме: лека по лека Шайхири, има си момент за всичко. И много подценяваш милионите американци които по статус и мислене са горе-долу като нас; но доста по-добре информирани и формирани! Таа ще се види с времето. Аз не губя надежда, но и не спирам да ритам/хапя де; за всеки случай!!

Last edited by BaYa on Mon Mar 12, 2007 4:55 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
А, пижамата винаги - най-малкото шоу да става.
Калин форевър!
Но, уви, нищо не можем да променим така. Особено по въпроса с глобалното затопляне. Аз си спазвам всички норми и нямам кола дори - но ако ще цял свят да почне да мисли екологично, ако САЩ продължат да правят каквото правят в момента - а те нямат никакво намерение да спират - файда йок.

Но, уви, нищо не можем да променим така. Особено по въпроса с глобалното затопляне. Аз си спазвам всички норми и нямам кола дори - но ако ще цял свят да почне да мисли екологично, ако САЩ продължат да правят каквото правят в момента - а те нямат никакво намерение да спират - файда йок.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Elayne, искренни извинения,
объркала съм поста на Мор с теб, просто не знам защо, но свързвам неговия аватар с твоята личност, грешка в асоцияцията. Още веднъж извинявай.
Всичко, което казах в предишния си пост, се отнася за Моридин.
А това
ми звучи като евфемизъм на "Ти лъжеш". Не, не лъжа, нито преувеличавам, поне откъм моята страна на залата стана точно това, което казах. Ръкоплясканията накрая бяха доста рехави. Ми какво да се прави, явно в него ден такава е била публиката.
thorn, мисля все пак, че самотата на Джелайза беше доста добре изразена - колко се зарадва, когато Дийкън спомена, че има приятелка Лиса и колко се разочарова, когато в следващия момент разбра, че не става въпрос за човек. Все търсеше кого да нарече "приятел", дори и ненормалничката Дал. На мен ми беше тъжно за нея почти през цялото време. А доколко невинни бяха целувките и дали подтекста на сцените наистина е 'Когато гледаш това, трябва да се чувстваш неудобно, иначе се нуждаеш от специализирана помощ'', не мога да кажа. Дискусионен е филма, ако не друго.

Всичко, което казах в предишния си пост, се отнася за Моридин.
А това
Тъй че, Моргана, моите уважания, но мисля, че преувеличаваш,
ми звучи като евфемизъм на "Ти лъжеш". Не, не лъжа, нито преувеличавам, поне откъм моята страна на залата стана точно това, което казах. Ръкоплясканията накрая бяха доста рехави. Ми какво да се прави, явно в него ден такава е била публиката.
thorn, мисля все пак, че самотата на Джелайза беше доста добре изразена - колко се зарадва, когато Дийкън спомена, че има приятелка Лиса и колко се разочарова, когато в следващия момент разбра, че не става въпрос за човек. Все търсеше кого да нарече "приятел", дори и ненормалничката Дал. На мен ми беше тъжно за нея почти през цялото време. А доколко невинни бяха целувките и дали подтекста на сцените наистина е 'Когато гледаш това, трябва да се чувстваш неудобно, иначе се нуждаеш от специализирана помощ'', не мога да кажа. Дискусионен е филма, ако не друго.
pulled out
- simple_stupid
- Sorcerer
shayhiri wrote:Но, уви, нищо не можем да променим така. Особено по въпроса с глобалното затопляне. Аз си спазвам всички норми и нямам кола дори - но ако ще цял свят да почне да мисли екологично, ако САЩ продължат да правят каквото правят в момента - а те нямат никакво намерение да спират - файда йок.

Нямаш представа колко си прав!
Тия гадове никога няма да подпишат договора от Киото.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- simple_stupid
- Sorcerer
- Amos Trask
- Aes Sedai
- BaYa
- Forsaken
¡Много се извинявам за спама и за офтопика!!
Мда, много ми харесва на мен да изръсвам собствената си отговорност на чужд гръб, макар и да е на свинете от някъде си!
Simple_stupid, между нас (тук никой, ама никой няма да те чуе
) за кого работиш, признай си!!

Мда, много ми харесва на мен да изръсвам собствената си отговорност на чужд гръб, макар и да е на свинете от някъде си!

Simple_stupid, между нас (тук никой, ама никой няма да те чуе

Luxury is a matter of having options!!!
Кво сложно има, Амос? Няколко пъти си казах, че нищо не можем да променим, а вие (или поне simple_stupid) - на борба, та на борба. 

- simple_stupid
- Sorcerer
Че то точно контрастът между абсолютно приказната извратеност на реалността и украсената й версия, която детето виждаше, е в центъра, как искаш той да ти показва нещо различно?thorn wrote:Напълно споделям мнението на Моргана за Тайдланд. Филмът успя да ме издразни яко, и то не толкова заради некрофилските или педофилските си undertones, или протяжното си нищонеслучване, колкото заради факта, че малката така и не разбра, че живее сред изроди, а не в приказка. Гилиам изобщо не успя да ме накара да видя нещата през очите на детето, даже съвсем нарочно държеше зрителя извън измисления й свят, в егати перверзния контраст между реалност и измислица. И ако след катастрофата Гилиам нямаше наглостта да намеква, че "вълшебството" не си е отишло, щях да възприема филма като опит да се покаже детската уязвимост и самота. Сега обаче ми се ще да вземе да се гръмне с цялото си оригиналчене и сюрреализъм. И тоя филм ми се случи баш след като гледах "Лабиринта на Пан".

Темата, прочее, е за Феста.

And you can't dance with a devil on your back...
Честно казано, не знам каква му е идеята на тоя филм, но за мен проблемът му е, че виждах твърде много от реалността и твърде малко от измисления свят на хлапето. В общи линии се чувствах като воайор в лудница - те си се забавляват, а аз не знам защо. Така че този контраст, така поднесен, никаква работа не ми свърши. 

Добре де, ама тогава финалът какво иска да каже? Че въпреки всичко има някаква магия? Тогава не е гротеска явно. Значи има някакъв свят, в който Гилиам просто не пуска зрителя по някакви си негови причини. Или просто не знае какво иска да му каже. Не знам, по принцип ми харесва като режисьор, ама този филм хич не ми понесе.