Онлайн кнжарници
Онлайн кнжарници
Не съм сигурен дали има такава тема, но мисля че е хубаво да споделим впечатленията от онлайн книжарниците в България, особено както се има предвивд състоянието на разпространението в по-малките градове... (И аз си спомням как, докато живеех в Ботевград врънках лелките в книжарниците/реповете по цели седмици да ми донесат дадено списание/книга...)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
слон.бг
Има доста голямо разнообразие от книги и 17% намаление. Получават се поне 2 дни след поръчката, май че 2 кинта беше цената за София.
Проблемът е, че пишеше че може евентуално да няма до 5% от книгите в каталога, а при мен от 5 поръчани ми се обадиха да ми кажат, че 2 ги нямат а третата ще дойде по-късно, та ако може малко по-късна дата да избера. На туй отгоре бях си избрал да ми ги донесат от 3 до 5, лелката ги донесе в 1, кат каза че имала път. (Недоволствам щот ма нямаше в офиса по това време трябваше да тичам да и дам парите...)
Има доста голямо разнообразие от книги и 17% намаление. Получават се поне 2 дни след поръчката, май че 2 кинта беше цената за София.
Проблемът е, че пишеше че може евентуално да няма до 5% от книгите в каталога, а при мен от 5 поръчани ми се обадиха да ми кажат, че 2 ги нямат а третата ще дойде по-късно, та ако може малко по-късна дата да избера. На туй отгоре бях си избрал да ми ги донесат от 3 до 5, лелката ги донесе в 1, кат каза че имала път. (Недоволствам щот ма нямаше в офиса по това време трябваше да тичам да и дам парите...)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
Аз съм пазарувал от www.books.bg и от www.bgbook.dir.bg, каталозите им са горе-долу добре, нямаше проблем с доставката, всичко минаваше бързо (но става въпрос за София). В последните една-две години обаче престанах да пазарувам от онлайн книжарници, защото вече отвориха достатъчно на брой в София, така че предпочитам да обикалям на място, така открих доста книги, които едва ли иначе бих си купил онлайн. Иначе проблемът с каталозите си остава, те просто не си актуализират базата, защото иначе списъкът със заглавия може да намалее значително, а това не е добра реклама.
This signature is not yet rated
-
- Commoner
Аз съм пазарувала само от www.bgbook.dir.bg и съм супер доволна, никога не съм имала някакви проблеми с тях. А съм поръчвала и от Пловдив и там всичко си беще ОК, но просто пристигат с един ден по-късно отколкото биха пристигнали в София.
Случайно някой да знае online bookshop с горе-долу задоволителен брой книги в оригинал ( под задоволителен разбирам да има що-годе избор и да не са само някои класики )?
EDIT: Ааах, виждам че books.bg имат книжки на eng.
Случайно някой да знае online bookshop с горе-долу задоволителен брой книги в оригинал ( под задоволителен разбирам да има що-годе избор и да не са само някои класики )?
EDIT: Ааах, виждам че books.bg имат книжки на eng.

Добре се справят в "Helikon", наистина. Досега не съм имала проблеми с тях.
В последно време тествам и "Пингвините" - http://www.pe-bg.com/ . Засега съм доволна.
В последно време тествам и "Пингвините" - http://www.pe-bg.com/ . Засега съм доволна.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
Е, или аз съм тъпа и неориентирана или пък на хеликон сайта им е скапан - ок, да, имат избор и търсачка, но ако искам да видя най-последно издаваните книги в определена тематика запецвам. Губи ми се бутона за сортиране по дата на издаване и всеки път тъпо гледам по азбучен ред подредени книгите.
Иначе обичам да се мотам по час и нещо в книжарниците, да разглеждам и да душа мастилото. Само като има примоции на Бард си поръчвам онлайн нещо.
Не е същия кеф пък като да прелистиш и да опипаш.
Иначе обичам да се мотам по час и нещо в книжарниците, да разглеждам и да душа мастилото. Само като има примоции на Бард си поръчвам онлайн нещо.
И аз съм същияshannara wrote: Иначе обичам да се мотам по час и нещо в книжарниците, да разглеждам и да душа мастилото. Само като има примоции на Бард си поръчвам онлайн нещо.

Най-често поръчвам от bgbook.dir.bg.Добри отстъпки,бърза доставка.Единственото неудобство е,че доставките се извършват само следобед.
Anything that begins well ends badly.
Anything that begins badly ends worse.
Smile, tomorrow will be worse.
my music
Anything that begins badly ends worse.
Smile, tomorrow will be worse.
my music
Да се оплача
- в петък получих пратка от "Пингвините" и кориците на две от книгите не бяха никак в добро състояние. Това винаги ми е било основното притеснение при ползване на онлайн книжарници, но досега не беше ми се случвало. Дори и с книги, поръчани от сайта на Бард, а бардовските книги по принцип не могат да се похвалят с кой знае колко здрави и качествени корици.
Така че аз отсега нататък късам с "Пингвините".

Така че аз отсега нататък късам с "Пингвините".
"Somewhere over the rainbow way up high