София Филм Фест '07
Ми Дем, ако си чак такъв фен, ела дотук бе
Аз на Парис Тексас ше ходя в Зала 1 май на НДК.
Иначе да, пичът снимаше софт-еротика с елементи на садо-мазо, ма се беше объркал, че снима филм на Дейвид Линч и не беше сложил секс-сцени
Ма пък е забавен филмът и занимателен, такъв... Има и няколко свежи попадения.

Иначе да, пичът снимаше софт-еротика с елементи на садо-мазо, ма се беше объркал, че снима филм на Дейвид Линч и не беше сложил секс-сцени

And you can't dance with a devil on your back...
Хак да им е на всички, дето ми правиха вчера кисели "аз не гледам филми за нацисти" физиономии и не дойдоха на Черната книга на Пол Верховен. Брутален е. Може би най-добрият WWII филм, който не се занимава с военни действия, а с драмите в окупираните от нацистите страни. Освен това мацката в главната роля (Карис ван Хутен, ако приемем, че първото име в списъка трябва да е нейното) направо е одрала кожата на Наоми Уотс
Както и да е, филмът е страхотен и адски увлекателен (изобщо не усетх как минаха 2 часа и 20 минути), така че горещо препоръчвам да го гледате на последната му прожекция на 10-ти от 18:30 в Люмиер.

Както и да е, филмът е страхотен и адски увлекателен (изобщо не усетх как минаха 2 часа и 20 минути), така че горещо препоръчвам да го гледате на последната му прожекция на 10-ти от 18:30 в Люмиер.
А довечера съм първо на Фантасмагории, от 18:30 в Зала 1 на НДК, а после на Фландрия. от 21:00 в Люмиер. Ако някой има интерес към първия, да звънне на Емо, който ще купува билети към 17:30. За втория - на мен, но само за уговорка за среща, щото пари за допълнителни билети, уви, нямам...
На който му липсва финансова или физическа възможност:
ЧЕРНАТА КНИГА от тук
ЧЕРНАТА КНИГА от тук
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- BaYa
- Forsaken
Tiny Offtopic: Ян, ехем, просто ВЕЛИК подпис!

И по темата, много моля за отзиви. Особенно (?) за Фантасмагории и Фландрия! А за Черната книга, не се и съмнявам!
Едит, та да не цапам повече темата: Шайхири, не улавяш финната и палава автоирония (нещо което лично аз много ценя, по принцип)!!! :-РР Така е много по весело да ви изчитам, до последният крясък! СПАРТААААААААААААА!!!:mrgreen:

И по темата, много моля за отзиви. Особенно (?) за Фантасмагории и Фландрия! А за Черната книга, не се и съмнявам!
Едит, та да не цапам повече темата: Шайхири, не улавяш финната и палава автоирония (нещо което лично аз много ценя, по принцип)!!! :-РР Така е много по весело да ви изчитам, до последният крясък! СПАРТААААААААААААА!!!:mrgreen:
Last edited by BaYa on Sun Mar 04, 2007 9:30 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
БаЙа, ако не беше МО-ЯТ!! подпис (size 29
), на Янгъс никогиж нямаше да му хрумне неговия.
Освен това току що добавих на моя bold, italics и underline, така че пак го надцаквам отвсякъде!
За Фландрия отзиви довечера. (Рол и/или Трип ще пуснат за Фантасмагории, който гледат в момента.)

За Фландрия отзиви довечера. (Рол и/или Трип ще пуснат за Фантасмагории, който гледат в момента.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
http://www.cinema.bg/sff/2007/bg/movie.php?movieSid=666
А ей сега гледах горния. Не ми върви, ей.
Контрастът между Монголия на безбрежните снежни степи, косматите кончета, юртите и шаманите - и комунистическото гето на панелите, димящите комини и минцифаите (да, 1 към 1 с БГ
) наистина беше смазващ.
Но дваж повече за мен, тъй като първата част свърши бързо, а с нея си отиде не само красотата, а и малкото смисъл в повествованието. Точно тогава и циганите от БИАД набримчиха чалга уредбите и мазалото стана пълно.

А ей сега гледах горния. Не ми върви, ей.

Контрастът между Монголия на безбрежните снежни степи, косматите кончета, юртите и шаманите - и комунистическото гето на панелите, димящите комини и минцифаите (да, 1 към 1 с БГ

Но дваж повече за мен, тъй като първата част свърши бързо, а с нея си отиде не само красотата, а и малкото смисъл в повествованието. Точно тогава и циганите от БИАД набримчиха чалга уредбите и мазалото стана пълно.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ок, начи Фантасмагории е просто приказка. Трип ше каже по-подробно, понеже е чел книгата, с която е свързан филмът, но за мене беше абсолютна наслада. Прескачане от филм във филм за филма, актьорите си лафят с камерата, изобщо - култ. Горещо препоръчвам, а и още не е късно да го видите, има поне две прожекции след тая.
Виж, Фландрия не ме изкефи толкова... Някакси много добре заснет, хубава идея и атмосфера, обаче в крайна сметка нищо ново не ми казва (може да се приеме, че същото послание имаше и в Младият Адам) и като цяло нямаше нужда от пълнометражен филм, за да ми го каже, ениуей...
Днес съм на Марта от 13:30 в Дома на киното, а после евентуално и на Лято '04 в Euro Cinema от 18:30. Ако някой иска да джойни - да звънка да се уговорим
Виж, Фландрия не ме изкефи толкова... Някакси много добре заснет, хубава идея и атмосфера, обаче в крайна сметка нищо ново не ми казва (може да се приеме, че същото послание имаше и в Младият Адам) и като цяло нямаше нужда от пълнометражен филм, за да ми го каже, ениуей...
Днес съм на Марта от 13:30 в Дома на киното, а после евентуално и на Лято '04 в Euro Cinema от 18:30. Ако някой иска да джойни - да звънка да се уговорим

М-дам. Квот Рол каза за Фландрията. Живял съм половин живот на село и знам, че хората там са такива. Бил съм и в армията (макар и само за месец, "на гости" един вид) и знам какво става с хората там. Нямах нужда от цял филм с протяжни Тарковски кадри, който да ми каже това. И само това.
БаЙа, не знам кво толкова тежко си видяла. Абсолютно нормален кротък филм. Единственото екстремно нещо е физиономията на главният селянин, която и оправда филма за мен. Търкалял съм се от смях само при вида му (докато Рол ме гледаше странно под кос ъгъл в сумрака) и начина, по който крачеше с гумените ботуши през оранта. Некъв дивен аграр, просто! Ех, спомени...
Иначе, аз май бях дотука с независимото кино. Оставям колегата Рол на алтернативния фронт и се зареждам да чакам потопа от комерс, който се носи насам. 300, Патфайндър, Шрек Трети, Пиратите и дори откровени бози като Паякочовека3, Хари5 (Ерагон2
) и Нинджите-костенурки.
Ето една сигурна полза от филмфеста - почваш да се кефиш още повече на доброто старо Холивуд.
БаЙа, не знам кво толкова тежко си видяла. Абсолютно нормален кротък филм. Единственото екстремно нещо е физиономията на главният селянин, която и оправда филма за мен. Търкалял съм се от смях само при вида му (докато Рол ме гледаше странно под кос ъгъл в сумрака) и начина, по който крачеше с гумените ботуши през оранта. Некъв дивен аграр, просто! Ех, спомени...

Иначе, аз май бях дотука с независимото кино. Оставям колегата Рол на алтернативния фронт и се зареждам да чакам потопа от комерс, който се носи насам. 300, Патфайндър, Шрек Трети, Пиратите и дори откровени бози като Паякочовека3, Хари5 (Ерагон2

Last edited by shayhiri on Mon Mar 05, 2007 11:32 pm, edited 1 time in total.
Е, хайде, хайде, Потърът и Паякът ще са поне (надявам се) добро плакнене на очи, а специално първият го чакам с доста голямо нетърпение, нещо ми се е пригледало/причело Потър.
Тия дни ми спира И-нета адски често и за дълго, та май трябва отсега да си планирам следващото гледане
на компа какво ще е.
Тия дни ми спира И-нета адски често и за дълго, та май трябва отсега да си планирам следващото гледане

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
E точно, де. И нищо повече. Въпросът е, че Потърът толкова ме дразни, че и за плакнене трудно става. Четворката я издържах само 2 пъти - и то втория с клизма.Elayne wrote:Е, хайде, хайде, Потърът и Паякът ще са поне (надявам се) добро плакнене на очи, а специално първият го чакам с доста голямо нетърпение, нещо ми се е пригледало/причело Потър.
Я кажи в петицата откъде е крала леля Роулингица същества, да знам ще има ли кво да се гледа. Не казвай нищо за героите, точно нула ме вълнуват тия мутанти.
Нещо ми надцени любителските пристрастия към Потър - т.е. идея си нямам, изобщо не помня вече какво имаше в 5-тата.
Иначе Потърите са ми симпатични за гледане, чакам си го с нетърпение филма.
Иначе Потърите са ми симпатични за гледане, чакам си го с нетърпение филма.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I'll take this as an answer.Elayne wrote:идея си нямам, изобщо не помня вече какво имаше в 5-тата.

P.S.: Забравих Трансформаторите през юни.

Тоя топик не е за чат, целият мувис форум е за комерсиални чикии, не ми омърсявайте феста пликс
Значи давам отново отчет. Марта е силен филм с добро внушение (какви животни и безчовечни изверги всъщност могат да бъдат хората, при тва без във филма да има повече от няколко капки кръв и каквото и да било насилие), но страда от същия синдром като Фландрия - дори със своите час и 20 минути е с минимум половин час твърде дълъг за такова послание. При все това си струваше. Освен това имаше супер сладко двайсетминутно бг-филмче преди него
За Лято '04 не съм съвсем сигурен какво дам исля. От една страна добре изигран, реалистични (макар и особени) взаимоотношения между героите и сравнително увлекателен, но от друга или сценарият е недоизведен, или аз съм тъп и не съм схванал някакви пропуснати намеци, защото сюжетът ми остана неясен на две места. Като цяло не знам дали и колко да го препоръчам, но всъщност ми допадна, най-малкото заради атмосферата и актьорската игра
За утре не знам какво ще гледам, ше пиша сутринта или по-късно тая вечер.

Значи давам отново отчет. Марта е силен филм с добро внушение (какви животни и безчовечни изверги всъщност могат да бъдат хората, при тва без във филма да има повече от няколко капки кръв и каквото и да било насилие), но страда от същия синдром като Фландрия - дори със своите час и 20 минути е с минимум половин час твърде дълъг за такова послание. При все това си струваше. Освен това имаше супер сладко двайсетминутно бг-филмче преди него

За Лято '04 не съм съвсем сигурен какво дам исля. От една страна добре изигран, реалистични (макар и особени) взаимоотношения между героите и сравнително увлекателен, но от друга или сценарият е недоизведен, или аз съм тъп и не съм схванал някакви пропуснати намеци, защото сюжетът ми остана неясен на две места. Като цяло не знам дали и колко да го препоръчам, но всъщност ми допадна, най-малкото заради атмосферата и актьорската игра

За утре не знам какво ще гледам, ше пиша сутринта или по-късно тая вечер.