Лек проблем с компа, моля компетентните да драснат два реда

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Лек проблем с компа, моля компетентните да драснат два реда

Post by Muad_Dib » Tue Feb 27, 2007 6:20 pm

Така, захранването ми от около 4-5 месеца издава крайно ужацяващ и изнервящ нетипичен шум...Марката му е Q-tec, 400W-ватово е.

Ясно е, че се е скапало, но се чудя КОЛКО точно пари да вложа за новото захранване. Засега съм се спрял на тези двете:

http://www.plesio.bg/product.php?produc ... ion_id=916 - най-евтиния възможен вариант, които не е кофти марка.

http://www.plesio.bg/product.php?produc ... ion_id=916 - Един от по-добрите варианти, само че просто не знам дали си заслужава да се изръся 100 лева за едното захранване и дали наистина ми трябва 400W, а не само 350W.

Kомпът ми е: 2.13 GHZ Intel Core 2 Duo, ASUS Geforce 7900GT, 1 Gb RAM, дъното е Gigabyte, модела не го помня точно.

Моля ако някой може да ми помогне в решението да ми драсне едно ЛС или да пише в темата. И наистина само Fortron ли е марка за препоръчване?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Feb 27, 2007 7:16 pm

По въпроса - не е само фортрон. Има още няколко. Но за фортрон мога да ти гарантирам, че не прави проблеми. Проверено е на около 5 компа 2 от които мои. Ако цениш стабилната работа на компа, защитата на елементите и подобни неща 100те кинта си струват остро.

Намери си да взимаш от Мост без ДДС - не е толкова трудно. Или намери през кой да си прекараш фактурата.

За ватовете - 350 би трябвало да ти стигнат, но по добре 400. Просто не взимай Bluestorm щото са по скъпи.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 27, 2007 7:22 pm

И аз препоръчвам Фортрон, а иначе за начало можеш да почистиш вентилатора на свойто :)

350в принципно е достатъчно за човешка машинка.

Ако имаш пари в излишък, зимай 400, но според мен не е особено наложително. Тва все пак зависи и от останалите компоненти на системата.

тоя блусторм изглежда як доу :mrgreen:

едит: са видях, че всъщност си написал и останалите компоненти, но за свое оправдание ше кажа, че това че знам, че зависи от тях, не значи, че знам как точно зависи :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 27, 2007 10:52 pm

Moridin wrote:И аз препоръчвам Фортрон, а иначе за начало можеш да почистиш вентилатора на свойто :)

350в принципно е достатъчно за човешка машинка.

Ако имаш пари в излишък, зимай 400, но според мен не е особено наложително. Тва все пак зависи и от останалите компоненти на системата.

тоя блусторм изглежда як доу :mrgreen:

едит: са видях, че всъщност си написал и останалите компоненти, но за свое оправдание ше кажа, че това че знам, че зависи от тях, не значи, че знам как точно зависи :mrgreen:
Предполагам, че за мощна система си трябва по-стабилно захранване, особено ако видеото е сносно...

На форума на ГВ предложиха това: http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar ... SATX400RPS 75 лева с ДДС, Драгън кажи си мнението, според мен е добре.

Бтв знам, че сигурно въпроса ми е самото безумие, но нали слагането на захранване от човек-неспециалист не е нещо особено сложно? Просто съм слагал и махал всичко без дъно и захранване:). Аз като гледам просто май после е едното връзване на компоненти и тва е, коригирайте ме ако бъркам. Винчетата, с който е закрепено за кутията са отзад или вътре в кутията? Retarded I know ма гледам да спестя едно разкарване....

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2007 11:05 pm

Ми тряя ти отверка само ;) и да запомниш жиците кое къде, макар че то доста сила се иска да ги сбъркаш непоправимо. :twisted: По-тегаво е кат сменяш само самия вентилатор вътре или да го чистиш :evil:
Last edited by Xellos on Tue Feb 27, 2007 11:12 pm, edited 2 times in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Feb 27, 2007 11:06 pm

1во - взимай.
2ро - лесно е. Относително. Ако имаш гаранционна лепенка е силно непрепоръчително да го слагаш сам. Power connector ите на дъното няма как да ги сбъркаш освен с много сила. Ако не се спарвиш нещо - крото сядаш и викаш F1

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 27, 2007 11:06 pm

Xellos wrote:Ми тряя ти отверка само ;) и да запомниш жиците кое къде, макар че то доста сила се иска да ги сбъркаш непоправимо. :twisted:
Еми начи утре след изпита ще се забавлявам:0. Да ми стискате палци утре ей! За изпита тва.
Last edited by Muad_Dib on Tue Feb 27, 2007 11:08 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 27, 2007 11:08 pm

The Dragon wrote:1во - взимай.
2ро - лесно е. Относително. Ако имаш гаранционна лепенка е силно непрепоръчително да го слагаш сам. Power connector ите на дъното няма как да ги сбъркаш освен с много сила. Ако не се спарвиш нещо - крото сядаш и викаш F1
Няма лепенка, драсни едно лично за тия конектори....Ма мисля, че просто като запомня разположението на старите кабели после като слагам новите сигурно ще е лесничко, просто не съм оглеждал толкова още.

Бате без да се бъзикаш за Ф1, щот ще седя и ще викам "Дани!!!" и ще дойдеш! :twisted:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2007 11:11 pm

Power connector ите на дъното няма как да ги сбъркаш освен с много сила. Ако не се спарвиш нещо - крото сядаш и викаш F1
А, и провери дали жиците влизат добре в самия куплунг или /там квото се вика пласмасовата джаджа/ че некой път някоя се поизетгля колкото да праи дивни мизерии.

i am in love ;)
http://www.asus.com/news_show.aspx?id=6063

ае успех там ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 27, 2007 11:15 pm

Asus FTW :)

нема болка в слагането на захранването, верно че грешките са фатални 8-) , но шансът за тях е никъф :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2007 11:18 pm

Moridin wrote:Asus FTW :)

нема болка в слагането на захранването, верно че грешките са фатални 8-) , но шансът за тях е никъф :mrgreen:
Хех, заблуден оптимист до край ;ррр

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 27, 2007 11:40 pm

Еми аз затва оставям брат ми да сглобява, който си е учил за жичкаджия, с тва да се занимава, ние със софтуера сме по-висша категория :P

изключвам Драгън, който отбира от сичко ениуей :mrgreen:

не разбрах само оптимизма да не би за Асуса да беше ??

аз тука си заформих направо пълна асус конфигурация, мисла че требе да ме поощрят с някоя наградка за лоялен клиент, квит продукти правят ги имам :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2007 11:51 pm

"Оптимиста" е за тва, че напук на всички доказателства твърдиш че харуера е идиотоустойчив :mrgreen:. Не е. Програмистка ви работа ;р

инач асуса рулз, изключая моята настояща видеокарта а9250 ати.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Feb 28, 2007 12:26 am

Жоро - ти имаш ли идея колко са изобретателни идиотите?

Смело мога да твърдя, че докато не си виждал ISA платка изрязана с малка ножовка за да влиза по-добре в PCI слота, не си живял.
За 2 дискети във флопи и 3 диска в CD направо не ми се говори. Не трябва да забравяме и един приятел, който докато си слагаше вентилатора си отчупи парче от кристала на процесора.

Също така любими са ми и Canon 9 женски жак (сериен порт с 9 изхода за лаиците) наврян в Canon 25 мъжки - ми сериен ама с 25 пина. Както и куплунг за монитор набит в сериен порт (това последното аз го наравих, та знам за какво говоря).
При сглобяването на компютрите ако не става със сила става с много сила.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 28, 2007 2:08 am

Добре, аз съм с БАСИ проблема и съм в пълен потрес, а ви е ми спамите темата, вместо да ми нарисувате как се сменя захранване :roll: .

Бтв мойта за съжаление "вече" скромна карта:

http://www.asus.com/products.aspx?l1=2& ... odelmenu=2

Остро съгласен за АСУС, нема лабаво при тях, особено откъм карти, първата ми беше Банши тяхно, техен ГеФорс2, после ги ПРЕДАДОХ с MSI FX5700 Ultra, която ИЗГЪРМЯ порядъчно и сега се надявам да няма глупости най-сетне...

ЕДИТ: тва линкнатото от Кселос ако не е следващия ми подарък за рд напускам шадоуденс и ще основа радикално интелигентно крило на цитаделата ....