Notes on a Scandal

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 26, 2007 10:07 pm

Demandred wrote:Не ви разбирам, хора, все пак някои от вас дадоха пари да отидат на кино на DOA, а за това не виждат смисъл...Няма логика. ;)

Аз смятам да повторя гледането на кино.
Ми Никола го каза за мащабните филми, а за DoA ще добавя, че двуметровите цици са по-различни от петсантиметровите :) За мен драмите са си за по-интимна обстановка от киносалона...
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Feb 26, 2007 10:11 pm

Да, има нещо такова. Но пък от друга страна, поне в пловдивските кина често се получава така, че драмите ги гледам в горе-долу толкова задушевна обстановка като вкъщи, защото сме общо 4-има зрители в цялата зала. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 26, 2007 10:39 pm

Според мен и драмите си заслужават гледането в зала, а Кейт Бланшет със сигурност :) На голям екран е много по-силно въздействието от близкия план на лицето, погледа... Хващат се нюанси от изпълненията на актьорите, които на малкия екран може и да се загубят. Пък и друго си е самото усещане да си в киносалона :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 26, 2007 10:53 pm

Ghibli wrote:Според мен и драмите си заслужават гледането в зала, а Кейт Бланшет със сигурност :) На голям екран е много по-силно въздействието от близкия план на лицето, погледа... Хващат се нюанси от изпълненията на актьорите, които на малкия екран може и да се загубят. Пък и друго си е самото усещане да си в киносалона :)
Съгласен, ама 6 лева са си 6 лева...особено ако си беден студент с брутален комп, монитор и хубава интернет връзка :wink: .

Офтопик за кината: Дем, ако мислиш, че в София след първата (максимум втората седмица за касовите бози) на една премиера сме повече от 7-8 човека (дори в Мол-а) бъркаш здраво:).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 27, 2007 9:33 am

Гиб, аз с тая мисъл наум отидох на Вавилон - да гледам Кейт Бланшет на голям екран. Ма те я простреляха в първите 5 минути от филма и през останалото време само ми пъшкаше. Ае нема нужда :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Feb 27, 2007 10:22 am

Съгласен, ама 6 лева са си 6 лева...особено ако си беден студент с брутален комп, монитор и хубава интернет връзка Wink .
Продай си компа и ходи на кино. :mrgreen:
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Mar 01, 2007 7:11 pm

shayhiri wrote:Ей, изпревари ме за малко, Дем. :roll: :D Тъкмо се връщам от Синеплекса (Здрасти, Морви! :) ). Щях да ти го препоръчам определено, но нямаше да пусна нова тема. Най-малкото едва ли някой друг ще пише в нея.

Съгласен съм за всичко, с уговорката, че историята не заслужава цялото това внимание. Имам предвид само историята, защото сценарият и диалогът наистина са добри. В смисъл, че не виждам защо на някого би му пукало за терзанията на главната героиня, освен ако не е на същото дередже като нея (не питайте :roll: ). Героинята на Бланшет е по-близка до зрителя, но тя, както си открил и ти, не е в центъра на историята. Която можеше да е доста по-изненадваща, напрегната и значима.

Иначе Най, Бланшет и Денч наистина размазват (и двете са номинирани), а музиката на Филип Глас сериозно подсилва слабичката история (което не се случи в Делюзиониста :? ).
Като никога съм съгласен с теб, историята сама по себе си не е кой знае какво. Но всичко друго общо взето мачка, ся аз не ходя често на кино, но такъв качествен narration отдавна не бях виждал (тъй, де чувал). И това е един от редките случаи, когато с радост ще пропусна да се заям за сюжета. А Бланшет ако е в поддържаща роля, сигурно за академиците главна роля е само такава, при която камерата не се отделя от лицето на актьора през целия филм ебаси. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Mar 01, 2007 11:23 pm

И на второ гледане филмът е страхотен, а Бланшет е просто изумително добра. Определено си струваше още 4 лева за билет.
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 06, 2007 10:29 pm

Страшен е, мен ми обра точките, държа ми интереса от а до я.

Валка, филмът далеч не е само за жени, а за всеки, който го кефи наистина зверски КАЧЕСТВЕНОТО кино.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 06, 2007 10:30 pm

А, о, то имало отделна тема. Мда, филмът е страхотен :) и актьорската игра е неописуема.

Бтв, гледах и Дриймгърлс преди ден-два, днес и Записките и наистина Кейт заслужава повече Оскара за поддържаща роля, отколкото Хъдсън, която наистина те издухва с гласа си, но като роля Бланшет е ненадмината.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Mar 06, 2007 11:43 pm

Ще се усетите вие...;)
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 15, 2007 2:12 pm

И ние го изгледахме с Мели и също бяхме възхитени :)

На мен лично бтв Джуди Денч ми влезе доста повече под кожата от Бланшет и игра твърдо по-качествената роля. Оценявам я Бланшет за способностите й да влиза в ролята, но самата й героиня беше досадна ревла с не твърде логични постъпки, която в НИТО един момент не ми стана симпатична.

За сметка на това бабката беше КУЛТ - страхотен език, страхотен цинизъм, страхотен наратив, страхотен актинг.

Съгласен с мненията, че тук доста добре си личи разликата между история (меко казано посредствена) и сценарий (доста увличащ) :)

Мен музиката нещо не ми направи чак толкова интрузив впечатление.

Финално, филмът просто завладява с изпипаността си и стила
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Mar 15, 2007 2:18 pm

Напълно съгласна за Денч бтв :lol:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Mar 16, 2007 9:51 am

Явно аз съм единствения на който филма не му харесва тук. :mrgreen: Някак си липсата на история в една драма, която да ме направи съпричастен или поне по някакъв начин да ми пука за героите, тотално се разминава с жанра драма за мен. Актьорската игра беше невероятна и на двете актриси (дори се учудвам че не им дадоха Оскар, защото определено заслужаваха) но когато излязох от киносалона бях разочарован от самия филм като цяло.