Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 1:40 pm

Най-малкото, както ви казах още тогава, не ми прилича нито на киберпънк, нито на фентъзи. Нито на каквато и да е свързана, смислена, комерсиална история. Поредната БГНоватм литература.

С каквато очевидно съм свикнал и чието съществуване ни най-малко не ми бърка в здравето, но да се опитват да я маскират като нещо четивно е подляшки номер. Ей го Любо изгоре вече. :evil: Сигурно има и други.

Ако случайно откъсът ме е подвел, ще се радвам. Но при положение, че нямаме прецедент (изключая съмнителните романи на Елена Павлова) не виждам как точно това (Кефер) ще е изключението от правилото.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 2:31 pm

Откъсът е ужасно зле (не като интелектуално ниво, но като художествена стойност, поне за мен), само че не съм съгласен че "съмнителните романи на Елена Павлова" не струват, даже напротив :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 2:40 pm

За романите на Ленчето/Върджил не знам, не съм ги чел. Коментирах отзивите към тях и някои конкретни оплаквания. Бих прегледал някой, ако ми го препоръчате като добър.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 2:42 pm

Аз визирах Номад, но принципно си се кефех на самия сетинг още от стратовете, де. Сега сори, знам че конкуренция, ала-бала, ала си кефеше жената :mrgreen: А пък и целите ви бяха различни ениуей
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 2:49 pm

Да, всъщност нищо общо нямаме (аз и тя, с Боби имат известни дразнещи прилики), нито сме имали дори в лошото старо геймбук време. :)

От сетинг - през сюжет - и герои - до литература - има безкраен път. :?
Аз си мислех, че говориш главно за "Сърцето на Скиталеца Отвъд", щото май той се води фентъзи.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 3:14 pm

Ами нали за сайбърпънка идеше реч основно.

Скиталецът на мен ми харесва, но общото мнение е, че смуче.

Аз лично съжалявам, че не го продължиха. Имаше доста трески, а насилените нечетими диалекти попреминаваха границата, но историята си беше найс, а и стилът й не е никак зле, квото й да говорим.
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Feb 09, 2007 3:59 pm

Мен Номадът изключително много ми хареса, за разлика от "Боецът на светлината" или нещо от тоя род...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Feb 09, 2007 4:05 pm

Скиталецът на мен ми харесва, но общото мнение е, че смуче.
не беше зле наистина,даже доскоро вярвах че е авторът действително е чуждестранен.Това май беше някаква медийна заблуда,спомням си че преди години имаше списание за фентъзи,в което даже му бяха публикували биография :?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 4:10 pm

:lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Feb 09, 2007 4:20 pm

shayhiri wrote::lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?
Да ти припомня ли как Богдан Русев, уж кат преводач, беше писал за една своя книга, че е препоръчана от Зелазни?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 09, 2007 4:21 pm

хехехе, абе кво стана с "Патрул за ада"?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 4:37 pm

Yan wrote:
shayhiri wrote::lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?
Да ти припомня ли как Богдан Русев, уж кат преводач, беше писал за една своя книга, че е препоръчана от Зелазни?
Че аз кой случай мислиш цитирам бе, Янгъс? :D Но предполагам, че и Ленчето е правила големи изгъзици, да не говорим пък за Пламен Елфа, дето цяло издателство основа на тоя принцип. :lol: :roll:

Ксел, на Патрула му написахме втора част още тогава ('98), даже мислех да я пусна впоследствие.

Но наскоро осъзнах, че нищо не разбирам от пародия и се отказах, засега. 8-)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Feb 09, 2007 6:10 pm

shayhiri wrote: Но наскоро осъзнах, че нищо не разбирам от пародия и се отказах, засега. 8-)
Мдам, коет си е истина си е истина :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Sat Feb 10, 2007 9:13 pm

Има ли известни испаноговорящи автори на фентъзи и фантастика? Защото аз не сещам за нито един, а ми е интересно да си намеря ако има.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sat Feb 10, 2007 9:30 pm

Прочетох "Последната амазонка" на Стивън Пресфийлд. Тоя тип е писал и за Термопилите и Леонид, ама тая книжка не беше особено грабваща :roll:
Image