Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Feb 02, 2007 2:33 pm

Ето пак, в държавните сгради, офис сградите и в подобни места, не трябва да се пуши - поради една причина - на теб ти е задължителнно да ходиш там. Никой не те бие да ходиш в Халбите или Лучано, и ако ти е прекалено задимено ставаш и си тръгваш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Feb 02, 2007 2:37 pm

Безкрайно крива логика. Демек - светът е за пушачите, забавленията - също, останалите - радвайте се, нали в офиса е забранено да се пуши :roll: :roll: :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Feb 02, 2007 3:03 pm

То в интерес на истината в момента перверзията е пълна, след като в едно помещение на няколко маси не се пуши, а на осталите е позволено. Но на никой не му е приятно да е прекалено задимено, дори и на самите пушачи - често съм го чувал от мои приятели, те даже се оплакват повече. Явно е, че лесно решение няма; все пак не виждам нищо лошо в това, хора покрай мен да пушат, при положение, че има добра вентилация в съответното заведение. Ако се случи да ми пречи, аз сам ще помоля хората около мен да спрат да пушат. Но не смятам, че трябва да пребивам всеки около мен, ако иска да запали цигара. Затова и ми стана малко неприятно, че ме изкараха и по-лош от самите пушачи, след като съм нямал нищо напротив около мен да се пуши.

В един по-общ план, според мен най-добрият начин да се ограничи пушенето е да се увеличат акцизите върху цигарите, т.е. техните цени. Всеки друг насилствен начин, поне у нас, обикновено води до точно противоположния ефект. За съжаление явно не сме дораснали до ирландското общество, да кажем, където хората наистина излизат извън кръчмите, за да пушат, след което се връщат обратно. Сега, то и по-високите акцизи не са панацея, след като явно стимулират незаконната продажба (т.е. цигари без бандерол). Но все някога трябва да се сложи ред. Просто според мен пълната забрана на пушенето във всички заведения не е най-добрия начин, това е всичко. Ако това ме прави по-лош от пушачите, така да бъде.
This signature is not yet rated

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Feb 02, 2007 3:13 pm

Никой не казва, че си по-лош от пушачите :) Просто първото ти изказване беше от две изречения и можеше да се тълкува като пълен непукизъм: "на мен не ми пречи изобщо пушенето в заведенията, забраната е идиотска". Радвам се, че действителното ти мнение е не толкова крайно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 02, 2007 6:35 pm

Изпуснат фас подпали 7-етажен блок. 2 загинали
02 февруари 2007 / News.dir.bg
Spoiler: show
Най-вероятно пожарът в 7-етажното общежитие №44 на бургаския жк "Зорница" е тръгнал от неизгасен фас на шестия етаж, където деца се събирали да пушат, смята полицията.
Версията за умишлен палеж беше изключена, а до няколко дни експерти ще се произнесат за точната причина на възникналия пожар, при който загинаха 2-ма и бяха обгазени 19 души. Служители от бургаската община анкетираха пострадалите, част от които са загубили покъщнината си, предаде БТА, като се позова на Йордан Лозев, началник на "Гражданска защита" Бургас. Само две семейства се нуждаят от подслон. Евакуацията на 220-те жители на блока е била затруднена поради струпването на леснозапалими вещи в коридорите и междуетажните площадки.
Токът спря, докато Първанов ”спасяваше” АЕЦ
02 февруари 2007 / News.dir.bg
Участващите на кръгла маса, на която се обсъждат възможностите за спасяване на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй останаха без звук няколко минути. Токът в сградата спря точно по време на изказването на президента Георги Първанов.
Няколко минути по-късно електроснабдяването беше възстановено, предаде БГНЕС. Кръглата маса е организирана от кметовете на София и Козлодуй Бойко Борисов и Милко Торбов и е под егидата на президента Първанов. Политиците направиха голямата грешка да обвържат членството на България в ЕС със съдбата на АЕЦ Козлодуй, заяви президентът Първанов по време на дискусията. Той посочи, че България не е успяла да защити позицията за модернизация на двата блока. Президентът припомни своето становище преди години, че затварянето на преговорната глава “Енергетика” е било прибързано и идеята си за нова партньорска проверка, която да докаже техническата изправност на двата реактора. Първанов изтъкна, че България трябва да се позовава предимно на експертни позиции в усилията си да спаси 3 и 4 блок. Президентът каза още, че страната ни трябва да посочи като аргумент икономическите последици в региона от затварянето на 3 и 4 блок. Според него обаче няма смисъл от нова партньорса проверка, ако тя ще потвърди затварянето на блоковете. По идея на президента МИЕ е събрало в брошура изводите на международните проверки на централата и тези брошури са раздадени на евродепутатите. На форума обаче не дойде министър Румен Овчаров, въпреки че беше поканен.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 02, 2007 7:14 pm

Пушачите в България са доста повече процентно отколкото където и да било по белия свят. На непушачите ни остава да се пазим самички. Щото не си представям много как ще се въведат и, още повече, спазват ЕС нормите.

Никой ли още не е видял ТОВА?

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=998514
http://dnes.dir.bg/2007/02/02/news1279521.html

Това вече е интересно. :twisted:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 02, 2007 8:13 pm

Мдаа, цирк :(. Съмнително да има истинска бомба и язък за тия деш ше мръзнат по баирите там хорица. Ма наистина вече човек почва да се чуди дали да не прибягва до крайни средства в тая държава. Ей тия дни пак се разправях в данъчното, ама аз поне скромен траем си там, а един дядка го изхвърли охраната щот се развкика че 4 дена подред не може да влезе у една шибана стая за 1 бележка. Как да не ги избомбиш.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Feb 03, 2007 2:28 pm

Лавина. 8-) Гениално.

Жалко, че нямаме и една над Симеоново и Драгалевци. :idea:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sun Feb 04, 2007 4:46 pm

Снощи си причиних нещо ужасно - гледах (макар и на части) полуфинала на българските песни за Евровизия. Бях подготвен за доста неща, най-вече фалшиво и бездарно пеене, и не останах изненадан. Но това, което все пак ме потресе, беше ето това:
Image
Не знам, ама това надминава всякакви мои представи за ... чудатост, да се изразя по-меко. И това нещо е продуцирано от БНТ, представете си. Да не говорим, че имаше една-две наистина свежи песни, най-вече тази на Петя Павлова, която дори не бе класирана на финал (от жури, разбира се). Не че ме кефи особено Петя Павлова, ама поне музиката и звучеше далеч по-съвременно отколкото редица други недоразумения. Мислех си, че миналата година беше върха на кича, но явно дълбоко съм се лъгал ...

Edit: Забравих да добавя, че все пак имаше нещо наистина интересно - Елица Тодорова и Стоян Янкулов, много година смес от електроника и фолклорна музика, макар че доста се питах какво точно правят там. Но лошо няма, ако ги изберат тях да представят България, поне да ги чуят и повече хора, определено заслужават.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Feb 04, 2007 4:50 pm

:shock: Ко да кажа... Нямам телевизор в квартирата и силно съжалявам, обичам да си причинявам Евровизия. Какво е туй пернато бе, Живик?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sun Feb 04, 2007 4:51 pm

Много уместен въпрос :) Д-р Костадин Георгиев, познат повече като Коцето Калки, Коцето от Медикус и т.н. Мисля, че тук думите са излишни ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Feb 04, 2007 4:53 pm

Aма аз що не го познах?! То т'ва е много пернато, не ми прилича на Коцето, сигурен ли си, че беше то?! Няма ли го някъде рипнато туй чудо, деа?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Feb 04, 2007 5:57 pm

Дам, и аз си причиних снощи въпросното. Критиката беше под всякаква, имаше цели 4-5 песни които така междудругото ми харесаха. Но не и трите продуцирани от БНТ естествено.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 05, 2007 9:44 am

Marfa wrote::shock: Ко да кажа... Нямам телевизор в квартирата и силно съжалявам, обичам да си причинявам Евровизия. Какво е туй пернато бе, Живик?!
Телевизора е овърейтед.Нямам такъв вече от 3 години почти. Единствено ми липсват "любимите" ми реклами на Белана, Аce, Bonux и дамските превръзки. :lol:

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Feb 05, 2007 2:09 pm

Но си изпуснал и рекламата на кайма за кюфтета Браво, което е сериозен пропуск според мен :D
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE