Секъф сериал тука мама

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jan 22, 2007 2:12 pm

Ураа, новия епизод (S03E013) на Отчаяни съпръги излезе, който го вълнува. За съжаления, приятният факт от новия епизод се помрачава от факта, че следващият излиза чак февруари месец ...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 24, 2007 11:07 am

Вчера гледах новия епизод на Prison Break и беше ебаааси лудницата. Наистина няма такъв сериал, такова развитие, обрати, изобщо, много съм щастлива, че отново го подкараха ;).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 24, 2007 12:01 pm

Не знам, мен пък леко ме издразни развитието на събитията.
Spoiler: show
Просто не виждам смисъл да се отнеме основното средство за оневиняване на нашите хора, а именно фактът, че братът на президентката е още жив. Освен разбира се ако сценаристите не са замислили да избият де що има главни герои, което всъщност не е чак толкова лоша идея. Така или иначе, май ни чака най-клиширания развой, а именно нашите хора да тръгват да отмъщават на поразия, с идеята че може и да умрат, ама поне ще наритат малко задници. То май си е подсказно от факта, че ФБР-ееца не умря, ами се обърна срещу лошите.
Но това е нищо в сравнение с шестия сезон на 24, където сценаристите са се оляли тотално.
Който е гледал петия сезон сигурно си спомня, че имаше един тип с очила, който ръководеше някаква потайна група, която казваше на президента какво да прави. Е, сега разбираме кой е - не друг ами Греъм Бауер, брат(?!) на Джак Бауер, изкуствено пришит с оправданието, че не се разбирали с Джак. А да, и бащата (???!!!) на Джак Бауер май ще се появи, да не говорим че как братята Палмър (където оцелелия брат вече е президен) имали сестра. Ех, не бях изненадан че 24 се превръща в тъп екшън, ама пък точно сапунена опера не очаквах.
Като цяло, от сериалите, които продължиха тия дни, май новите епизоди само на Rome и Battlestar Galactica си остават на ниво.
This signature is not yet rated

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jan 24, 2007 12:49 pm

CSI:NY също става за гледане :) Пък и става все по gory.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 24, 2007 1:34 pm

Живик, не забравяй Сара, мисля, че решението (единственото останало) е в нея.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Wed Jan 24, 2007 8:09 pm

Prison Break:
Разбира се че в Сара ще е човекът който ще успее да оневини братята, ако успее да намери онази касета/ключ? (Не си спомням). Любопитно ми е как ще започне да действа Махоун като започва да мори генерик лоши. Суб-плота със гарда който влезе във същия затвор където е работил преди (него го осъдиха за убийство а Майкъл за грабеж и все пак Майкъл получава право на избор къде да си прекара времето а гарда не? Или гарда е толкова тъп че си мисли че ще оцелее във Форс Ривър?(това не го разбирам)) Обаче Теди къртеше както винаги. Вено почна съвсем да изкукуригва - но кефи доста.
Нямам търпение до следващия понеделник.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 25, 2007 1:51 am

За мен Призън Брейка след този понеделник постави НОВ стандарт за това какво значи напрежение, темпо и какво точно значи "on the edge of your seat"...НЯМА ТАКЪВ СЕРИАЛ! Дори мисля да си позволя да не се аргументирам - който не е гледал - НЕ ЗНАЕ!:)

За 6ти сезон на 24 : от маса време това ми беше един от любимите сериали и първите 5 сезона определено са класна телевизия. Но наистина последният (5ти) излязъл епизод беше тооооолкова слаб сценарно че ми стана тъпо, че цял ден бързах и чаках серията с нетърпение. В по-горните постове има кратко резюме...Това, за което мечтаех беше 6ти сезон на 24 да е в Китай и примерно да е денят в който Джак бяга от затвора и можеше да е ПРОСТО прекрасно...Но не, ФОКС трябваше да се върнат за 6ти път в скапания Ел Ей, към старите изчерпани вече до болка герои (че и второстепенните и те вече са скучни) и да натворят КУП сценарни идиотизми...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 25, 2007 10:53 am

Гледай Death Note :)

24 си беше бая качествен първите два сезона, ама после нещо спря да ме граби.. :/
This is it. Ground zero.

Jantex
Commoner

Post by Jantex » Fri Jan 26, 2007 9:43 pm

Ако има някой по-вманиячен в сериала Prison Break и се сеща, че в началото на 2-и сезон Майкъл казва на Сукре,че могат да си комуникират спокойно в сайта www.europeangoldfinch.net - тогава може да се порови в загадката europeagoldfinch като за по-лесно първо погледне тук

P.S. горенаписаното не е спойлер понеже не е вързано по никакъв начин със сюжета :wink:
"Трудно разбрах, че е трудно да разбереш."

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sat Jan 27, 2007 12:10 am

zhivik wrote:Просто не виждам смисъл да се отнеме основното средство за оневиняване на нашите хора
Ти пък. Смисълът е да може да се направи 3-ти сезон. А моя приятелка ми каза, че е чела, че според Уентуърт Милър и Доминик Пърсел, сериалът ще е в 7 сезона. :D Ура! След като А. напусна PB, 1-ния, който все още ме кефи, е Килърман. Ако го затрият и него, губят ме като зрител. И се надявам на Патриша Уетиг най-сетне да са и свършили снимките в другия сериал и да се завърне тук. Писна ми от мазния азиатец.

zhivik, гледа ли Dresden Files, как е?
pulled out

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sat Jan 27, 2007 1:12 am

Morgana wrote:Килърман. А?
Не беше ли Келърмен? :lol: 8-) 8-)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Jan 27, 2007 4:12 pm

Ок, предполагам, че негодуванието ми към Prison Break e точно идеята, че могат да изтискат безброй сезони от него, та затова ... ма не ми обръщайте внимание, аз така си мрънкам.
Morgana wrote:zhivik, гледа ли Dresden Files, как е?
Гледах го, ами не е нещо велико, но ми се струва, че има потенциал. Главният герой е симпатичен, ама нещо ми се струваше, че на епизода нещо му липсва, без да успея да усетя какво. Мисля да изгледам още един-два епизода, преди да си оформя окончателно мнение (т.е. дали да го гледам или не).

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 31, 2007 10:22 am

Малко коментар след поредната порция от нови епизоди в началото на седмицата. Смея да кажа, че Prison Break взе леко да се съвзема, поне пак почнаха с надхитрянето, което ме радва :)
Особено частта с пращането на ченгетата за зелен хайвер с умишлено пращане на сигнали, че нашите хора лъжат - просто гениално :)
Обаче все повтарят едно доста досадно клише: нашите са много умни, ама и тези които ги гонят са умни, но винаги се усещат прекалено късно, за да хванат нашите. Това се повтаря от началото на този сезон, и почва да ми омръзва.

Rome също е на ниво, както обикновено, дори и с леко понижено темпо пак е с класи над останалите. Просто който си го може си личи отдалеч. Battlestar Galactica също продължава добре, въпреки че на практика нищо не се случи, но все пак не дразни толкова, колкото в някои други сериали.

24 продължава да смуче, вече имаме още един кандидат за героична смърт (R), както и моралната дилема на главния герой дали да избере страната или семейството си. Същото и с Dresden Files, по-добре не се захващайте, тъпо е. Жалко, защото доста добре звучи идеята за единствения магьосник в САЩ, който практикува открито и може да бъде намерен в Yellow Pages (естествено, в раздел магьосници).

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Feb 06, 2007 4:27 pm

Някой от вас гледал ли е Чарли Джейд? Този сериал има ли изобщо 2-ра серия? 2 пъти започвам да го гледам и след пилотния епизод, който е 1.5 часа, следва направо 3-та серия. Но въпросът не е толкова в номерацията на сериите, а че м/у пилотния и следващия епизод липсва свързващо звено, нещо е станало, но как и защо - никой не обяснява. На imdb въпросната 2-ра серия е обявена като неизлъчвана. Не мога да си обясня това, но е факт.
pulled out

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Feb 06, 2007 4:31 pm

Ъъъ, доколкото си спомням, просто първите два епизода са заедно, затова номерацията върви така. Иначе аз нямам спомени да има дупки в сюжета, май всичко си вървеше плавно.