Upcoming Movies

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 19, 2007 11:09 am

Вярно, как не го е срам момчето, след такива безкрайно дълбокомислени. сериозни и проникновени филми като "Гепи" да мине на някакво несериозно и развлекателно нещо като фентъзито... :D 8-)

П.С. Преди да ми скочите, ще отбележа, че "Гепи" e много хубав филм. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jan 19, 2007 11:35 am

http://imdb.com/title/tt0400403/

нз дали някой го е пускал като линк и нямам идея колко е сериозен проектът, просто се натъкнах случайно:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 19, 2007 11:40 am

Следим го, ама отдавна няма развитие :/
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jan 19, 2007 11:45 am

Ами май е сериозен, даже самият Орсън Скот Кард явно ще пише сценария. Ето тук е цитиран няколко пъти:

http://endersgamemovie.blogspot.com/

Но иначе не съм въодушевен за Волфганг Петерсен, от американските му филми май само "Перфектната буря" има малко по-висока художествена стойност, останалите са предимно екшъни/трилъри, които не са нещо изключително. Да не говорим за недоразумението "Троя" ...
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 19, 2007 11:51 am

Ми да, ма тоя проект се точи от не знам вече колко години. Бтв, щял да е микс между Играта и Сянката.
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jan 19, 2007 12:13 pm

Предполагам, че имаш в предвид само първата книга от поредицата, нали? Лошо няма, тя на практика допълва "Играта на Ендър".

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Jan 21, 2007 2:09 pm

@ Yan: Are you reading closely?

@ Roland: Чела съм Коралайн. Не ми хареса. Не ми харесва и Геймън.

@Mor: Говоря за тотално различен като стил и жанр филм и това е, което предизвиква най-вече учудването ми и въпроса ми какво ли ще е станало от него с режисьор като Матю Вон, който до сега има опит само с филми тип Гепи. Как всички видяхте в поста ми само "някаквото си фентъзи" и никой пък не обърна внимание на основното, а то беше именно това, което се опитах да обясня току що. Аз харесвам Гепи, ще гледам и Stardust и ако ми хареса честно ще си призная, принципно не бягам от отговорност, стоя на думата си и ако съм сгрешила в нещо имам доблест да си го призная. Но дори и да харесам филма, едва ли ще започна да харесвам и Геймън.

@ Dem: И ти ли, Бруте? :roll:
pulled out

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Jan 21, 2007 2:21 pm

@Моргана, а ти четеш ли? Но както споменах вече, това...
...е проблем на литературната ти култура
Не наш:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jan 21, 2007 2:38 pm

Ами, той Дем си го е казал - ако човек не е гледал филмите, в чието създаване е участвал Вон, абсолютно без никакви угризения може да ги окачестви като "някакви си". Да не говорим, че тия филми показват "реалния" живот на престъпници толкова, колкото Ериксън ни показва реалната Желязна Епоха. Почти пълна бутафория са си, колкото и да са готини. Тъй че не виждам на базата на какво ги разграничаваш от фентъзито...то поне ти дава да разбереш, че ше четеш/гледаш измислици още от първата страница/кадър.
Пък и имайки предвид на кое списание точно е форумът, нямаше начин тоя коментар да не предизвика някакъв отклик, нал тъй? :) Да не говорим, че наистина демонстрираш липса на познания в тия жанрове с подобни изказвания. И се ограничаваш според мен не в смисъл, че не го четеш жанра, а че не го възприемаш като хората. Както си го изкарала, няма разлика между фентъзито на Геймън и фентъзито на Брукс или Паолини. А то има.
Ако толкова наистина не те интересува фентъзито и го четеш само, за да убиеш времето, можеше някаквото си фентъзи, пък и смайлито след него да не ги слагаш въобще в поста си. Така де, не вярвам да си изчела толкова много такива книги, че да смяташ мнението си за абсолютно финално и неподлежащо на промяна. Ти си казваш, че си лаик, така или иначе.

А пък кариерата на Вон като режисьор едва сега започва, все пак. Няма значение колко е помагал на Ричи да си прави ганстерските филми. Кой го знае какво може или не може да режисира. А и се е хванал с Layer Cake като режисьор, щото самият Ричи не е имал възможност.

Пък от тоя последния коментар за Геймън към Рол излезе, че с Геймън се познавате лично и не те кефи :lol: Щото ако не харесваш книгата на даден автор, това значи, че не харесваш книгата му (oсобено ако си чела само една). А не че не харесваш него.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jan 21, 2007 3:16 pm

Morgana wrote:Как всички видяхте в поста ми само "някаквото си фентъзи" и никой пък не обърна внимание на основното, а то беше именно това, което се опитах да обясня току що.
Ами просто аз въпросното нямаше много какво да го коментирам, недолюбвайки Гепи и не бидейки гледал нищо друго. Намесих се само от гледна точка на спора, за да буферствам :)
Morgana wrote: Но дори и да харесам филма, едва ли ще започна да харесвам и Геймън.
Жалко :(
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jan 21, 2007 3:43 pm

Дали направо да не пусна отделна тема отсега? Май наближава, вече има арт и плакати, скоро (надявам се) и трейлър.

http://www.teenbachelorproductions.com/ ... s_art.html

Трудно е да не се забележи как са апгрейднали Кирето в първия консептарт. :roll: Горкичкото. Що му се гаврят?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jan 21, 2007 5:03 pm

zhivik wrote:Да не говорим за недоразумението "Троя" ...
"Троя" не е недоразумение, а тъп екшън. Готин тъп екшън при това. :D :D :D

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Mon Jan 22, 2007 2:49 am

shayhiri wrote: Трудно е да не се забележи как са апгрейднали Кирето в първия консептарт. :roll: Горкичкото. Що му се гаврят?
То "Кирето" още от концепт арта на Крал Артур го ъпгрейдват (онази снимка дето се цели с лък), та камо ли за Карибски Пирати 3. Бас хващам и че на плаката ще я плйоснат във подобна поза. Не че се оплаквам.....

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jan 22, 2007 3:29 am

Не бе, обидно някак си. Кво кат си няма, и така става. Аз не я харесвам особено де, но не заради липсите.

Иначе кво ше кажете? Яко фентъзи се очертава отсекъде, мхъ?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jan 22, 2007 5:38 pm

Ето още малко инфо за сериала по A Song of Ice and Fire, от сайта на Мартин:

http://www.georgerrmartin.com/news.html

В общи линии допълнителната информация е, че за всяка книга ще има по 12 епизода, което поне за момента означава сериал с 84 епизода ... :) Освен това, един от основните продуценти/сценаристи е Дейвид Бениоф, автор на книгата The 25th Hour и сценарист на екранизацията по нея, което беше доста приличен филм.