Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 19, 2007 11:40 am

Абе надежда не е мноо голям квартал. Въпроса е че е построен върху изселени села - "Връбница". На хората са им изети имототе и даден по един пиклив панелен апатамент, което не променя манталитета. Да не говорим колко блокове на военни има просто. Те престъпленията никой не си ги върши в квартала собствения освен дребните кокошкари примерно. Тия от Илиенци не са никакъв проблем чужденците. Пълно е с китайци и нигерийци и кво от тва, по голем мошенник от българския търговец не съм видел.

Не мисля че имаме ниско самочувствие. Непрекъснато се тупаме в гърдите колко сме велики и гениални. А факт е че кат теглиш чертата средното интелектуално ниво си е доста ниско.

За Люлин не коментирам той си е отделен град направо.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 11:44 am

За тупането в гърдите и раздухването на величие --> има и адски много такива хора, но има и от другите на точно противоположното дередже. Бтв някой тук каза, че България е държава на крайностите... колко вярно :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 19, 2007 11:50 am

ми тя простотията националност нема
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jan 19, 2007 12:01 pm

Елейн - а ти защо пишеш в тази тема. Самото и наличие не е ли точно форумния еквивалент на това филмче. С какви впечатления ще остане някой ако я прочете. Ето ти поредния случай.
Рекордни декемврийски сметки за парно
19 януари 2007 / News.dir.bg
Абонати на софийската Топлофикация бяха изненадани от високите сметки за парно в първия ден след излизане на декемврийските сметки и първия работен ден на новия директор на дружеството Наско Михов.
Оказа се, че в почти пролетното време през последните два месеца, абонатите на Топлофикация са навъртели рекордни сметки - по-високи от същия период на миналата година, въпреки че сега времето е по-топло, предаде bTV. Дружестото отказва всякакви коментари с обяснението, че имат забрана да дават каквито и да било изявления, докато ръководството им не се смени окончателно. От фирмите за топлинно счетоводство пък обясняват, че високите сметки се дължат на повишаването на цената на топлинната енергия с близо 30%. За сметките, които са скочили с много повече от 30% топлинните счетоводители обясняват, че това се дължи на странични фактори - например съседи са изключили отоплението си и общата сума за останалите, които ползват услугите на Топлофикация, е нараснала значително. Те са категорични, че няма надписване на сметки, но ако има допуснати грешки, ще бъдат коригират в 15 дневен срок, ако се подаде оплакване. За 2 радиатора в това топло време през декември сметката на 76-годишен абонат от "Красно село" е 76 лв., докато за зимния период на 2005 г. е плащал между 28 и 34 лева, установи сега. Друг абонат също недоволства. Той е платил 135 лева за декември и 105 лева за ноември за двустайно жилище от 56 квадрата. Сметката му за студения месец ноември през 2005 г. е била едва 58 лева, което е над 100% увеличение на сметката. Повечето хора се надяват, че поне при годишното изравняване ще им върнат надплатените пари.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 12:04 pm

Пиша, защото не ми е забранено да пиша, защото съм решила да пиша и да изкажа възмущение. Пиша, защото се разочаровах, това е.

Мда, нашата сметка май още не е дошла :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jan 19, 2007 12:07 pm

Elayne wrote:За тупането в гърдите и раздухването на величие --> има и адски много такива хора, но има и от другите на точно противоположното дередже. Бтв някой тук каза, че България е държава на крайностите... колко вярно :roll:.
Вярно е, и още как. За съжаление това ни се вменява още от ранна детска възраст, в продължение на много много години; мисля че няма нужда да казвам от кого е това по-долу:
Но туй щаг братя да видят
и кога, майко, пораснат,
като брата си ще станат -
силно да любят и мразят...
В общи линии, това което не ми харесва е не толкова въпросното клипче - то далеч не е единствено. Проблемът ми е, че някак си по-голямата част от нас аплодираме когато се изтъква лошото, а когато някой се опитва да каже, че все пак се случват и добри неща, почти винаги се търси кусура. Нямам в предвид никой конкретно тук, а обществото ни като цяло. Не съм някакъв наивник, и прекрасно осъзнавам че има много неща у нас, които не са наред. Само че не смятам, че изравянето на абсолютно всичко лошо, за което се сетим, е от помощ.

Някой по-горе спомена, че имало и подобни филмчета в САЩ. Да, но те главно се надсмиват над себе си. У нас, това "надсмиване" много често се превръща в гротеска, и затова и на мен онова клипче не ми е толкова смешно. В крайна сметка, това си е нашата страна - може да бедна, оръфана по краищата, с не особено добра хигиена, но пак си е наша. Така че не очаквайте да кажа "Браво" на поредния опит някой да каже "Виждате ли, за нищо не ставаме". Защото май знаем само да мрънкаме (или да се бием по гърдите, "Булгар, булгар!"), вместо да си стегнем собствения двор ...
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 19, 2007 12:14 pm

Абе цяла сутрин се мъча да измисля как да си изложа подредено мнението и все не мога... :?
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jan 19, 2007 12:49 pm

Elayne wrote:Всичко това го има, предполагам го има в немалка степен и в другите държави, но аз такова видео за Испания, примерно, не съм гледала, защо ли...
Защото ние си ги катаем за вътрешна консумация! :mrgreen: :lol:
Това само доказва че даже едно око не хвърляш на списанията които ти пратих (едното беше за Живик, де)! Така че от сега нататък само плюшчета ще ти пращам!!! :lol: (Муак!)
Вече бях пуснала линка и знам че няма много информация защото това списание си се продава тук в седмично издание, но сега има нова секция с дневни новини. Та даже и да не знаете/разбирате испански заповядайте, погледайте, посмейте се: www.eljueves.es
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 1:09 pm

Абе трябва да се разберем с Живика нещо да му го дам, ама и като не го познавам изобщо най-добре да се появи на някоя обща среща/кръчма и т.н.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 19, 2007 2:31 pm

Е тя лили ще ги разхвърля. Албумчето е яко .

БаЙо - Мерси за констенуркатааааа :mrgreen: ;) От мен да мине пингвина ше го връча на Елейн.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jan 19, 2007 3:07 pm

В твой интерес е да и го дадеш на братовчедка ми, че иначе ще имаш СЕРИОЗНИ проблеми с мен!!! :mrgreen:
А за костенурчицата, много се радвам че ти хареса. Тя е Гауди-ева и да знаеш че с мъничко, но и ти си допринесъл за строежа на Святото Семейство! :twisted:
Сега само чакам да ми кажете как са и да пуснете снимките, де.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 19, 2007 3:27 pm

Да бе кърти плочки тоя ;). Е ше и го дам, след като го омърся по всеки познат на науката и религията начин ;р Ми ела де, само се заканваш там ;ррр

Ъх, така де хамелеона не костенурката. близалките нема да ги коментирам. Тия на Саграда Фамилия явно продават ВСИЧКО! :twisted:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 20, 2007 11:05 am

Добре!!! Тризначките са си кухи лейки, обаче Ники Кънчев е кух като за трима! Е мое ли пък да е токова прост, се търси в уравнението?!

Значи, снощи за 3000 лв. им се пада въпрос: "Колко крака има древномайския бог на бурите - дракона Хуракан?" Отоворите бяха 1, 4, 5, 1000.

Ся, аз тогава светнах откъде идва думата ураган, не бях го знаела преди това. Особено след като онези използваха 50:50 и като отговори останаха 1 и 5, реших, че на драконът ще му е по-лесно да се върти на един крак, отколкото на пет крака, но така или иначе не знаех преди туй ни за бога, ни за краката му... Онези за малко да отговорят 1, маркираха обаче по някаква тяхна логика 5 и изгоряха. Оттам обаче следва черешката на тортата, а именно -обяснението на култутрегера-ентелегент Кънчев.

Човекът им обясни, че те ако били порасъждавали малко, щели да се сетят, защото от Хуракан идвала дума ураган (както споменах по-горе), а на английски и на повечето езици "едно" било уан, ун и ето - ураган - у, ун... Добре, съзнавам, че съм излишно нервна и впечатлителна, но как може подобна простотия?! В смисъл, ако това го бяха изцепили тризначките на никой нямаше да му направи впечатление, ама водещ на подобно предаване, което ти мери знанията - ебаси! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Jan 20, 2007 11:11 am

Ти чак сега ли забеляза, че Ники Кънчев е дебил? То това отдавна е повече от очевидно...
Особено като всеки път пробва да изсмуче от пръстите някаква подобна логика, когато е ясно, че само с логика не става, трябват знания.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 20, 2007 11:26 am

Не бе, Дем, не забелязах чак сега, просто тоя път вече се оля! Къде Хуракан, къде "едно" на английски! Егати и психото, честно! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.