Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jan 16, 2007 7:49 pm

Аз си чакам съба на SARS :).

Btw, актьорът, който играе Цукаса е в клипа (и пее) на opening песента Arashi - Wish :shock: :shock: :shock:, да не е pop idol а.к.а. певец?

Edit: Е, неее, гледах 1-вия ДВУЧАСОВ епизод на 2-рия сезон на сериала и е все така добро, ако не и по-добро. Пак си плаках чинно в един момент, смях се в друг, ядосвах се в трети и накрая пак останах с увиснала уста и нетърпелива за още. Ама няма :cry: :cry: :cry:...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Thu Jan 18, 2007 11:11 am

Вчера изгледах първия епизод на гънгрейв. Не ми се видя нещо особено, атмосферата не ми изглежда достатъчно куул, а главния герой нещ ми мяза на алукард. Също и историята ми изглежда няква изтъркана - Синдикат, па върнал-се-от-миналото-пич-дет-е-трябвало-да-е-умрял, както и няква ревла дет ще отмъщава за смъртта на майка си... Надявам се втория епизод да бъде по-добър...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jan 18, 2007 11:16 am

Виж, този сериал до голяма степен трябва да се оценява след като бъде изгледан докрай. Вероятно с повечето сериали е така, но конкретно с този е наложително, защото е гениален в цялостта си, наистина. Не се отказвай. Първият епизод лъже освен всичко :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Thu Jan 18, 2007 11:31 am

щом казваш, ще му дам шанс :wink:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jan 18, 2007 5:15 pm

Хич не е лош Gungrave, но не е лъжа, че историята му е изтъркана колкото си искаш и още малко. А и с тоя първи епизод, елементът на изненада в сюжета почти се губи.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 18, 2007 5:45 pm

Гънгрейв има прекрасна първа половина (минус първия епизод) и просто тотално наебано-скапана втора. Краят му, обаче, е един от най-добре направените краища евър. Така че, не го зарязвай - още има какво да видиш. Сигурна съм че и по-големи тъпотии си доглеждал до край.

Аз пък изгледах Wings of Honneamise - страхотен филм! По него са работили хора, които са правили Eva и FLCL. Малко мудничък ми се стори, но като цяло много ме изкефи.
А да, опатках наскоро и Гуу - 3те сезона наново. Ще пиша за това в следващия Шадоуденс.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 18, 2007 9:36 pm

Хм, гледаше ми се нещо неангажиращо просто и с много батъл аури. Та загледах Блиич-а.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Jan 18, 2007 9:44 pm

Xellos wrote:Хм, гледаше ми се нещо неангажиращо просто и с много батъл аури. Та загледах Блиич-а.
По-добре Yu Yu Hakusho..Приликите с Блийч са стряскащо много,но това е с 20 годинки по старо и е от мангаката на HxH :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 18, 2007 10:48 pm

Ще му дойде реда. :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jan 18, 2007 10:56 pm

Току що гледах втория епизод от втория сезон на Hana Yori Dango и направо съм в шок - тоя сериал се развива точно в посоката, в която не трябва да се развива и само ме изненадва за лошо (имам предвид сюжетно, не може да си оправдае сюжетното развитие до края на 1-ви сезон, случват се прекалено странни неща) :cry:. Ще си търся мангата сега, защото не мога да издържа до следващия епизод (той сигурно ще е качен в събота-неделя, но няма да има съб поне още една седмица, което е УЖАСССС). Защо трябва да се развива така :(... не е честно, обезсмисля се целия 1-ви сезон.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 19, 2007 5:44 am

Питай, за да ти се отговори.
Иначе мангата има да си я четеш 1000 години. А и трудно се намира.
По-добре хвани анимето.

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Jan 19, 2007 10:00 am

Изобщо не е трудно да се намери мангата. Ето я:

Hana Yori Dango manga vol.01-36 (complete) - ~1 GB

Но е на външен торент.

Колкото до сюжета, аз наистина не виждам, какво не ти харесва в него. Не си очаквала че след 1 година всичко ще е по мед и масло и те няма да са се променили. Дори бих се разочаровала, ако след година те бяха абсолютно същите. Би било неестествено.

Според мен е нормално да е така. А и все пак трябва да има някаква драма, за да има сюжет, все пак. Аз си признавам, че съм доволна засега.

А и съб обикновено се появява още до сряда. Няма да е чак такова чакане. Ако не знаеш, къде да търсиш субтитри, кажи, ще ти давам линкове, веднага като се появят.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 10:10 am

Споко, гледам в d-addicts.com, soft съба излиза там.

Мерси за мангата, видях го торента в Токиотошо аз още преди няколко дни, но не се зарекох да го сваля, щото 1ГБ външен трафик, ще се сваля сто години. И все пак любопитството ми е твърде голямо, сега го зареждам.
Spoiler: show
Алекс, разбирам, че след 1 година чакане е нормално да има проблеми, но с това развитие на сюжета а.к.а. тоталното игнориране от страна на Цукаса, съвсем обезсмислят случилото се в 1-вия сезон. Нещата се завъртат почти необратимо, а е ясно, че Цукуши и Цукаса трябва да са заедно, просто не ми е ясно вече как ще стане това.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 19, 2007 4:34 pm

Споко, сигур ще се окаже пак поредната конспирация на Тсукаса на майка му.

А за мангата - хубу че са я пуснали на торент. Щото преди време я нямаше и аз карах Сашко да ми я дърпа цял живот през мулето.

Oui. Je suis garbage.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Jan 20, 2007 3:31 pm

ох, догледах чинно Бокура га Ита и накрая ми забозя страхотно, то поначало сигурно също си е било бозаво, ама туй ми се наби в очите и едвам го изтраях докрай. Може би щото ми се щеше по иначе да се развият нещата и да се сдвойчат другояче, но все едно де. Разми ми се хубавото първоначално впечатление.
Най-сетне минах и Ерго Прокси - от него съм много доволна. Кхм, държа ме будна до 3 часа точно преди важен тест по японски, но какво да се прави, анимето е много интересно. Само дето към края нещо се отвеях и един важен епизод го проспах, мислейки си че не е реалност, а сън на някой от героите (тая заблуда заради предните два епизода), та после трябваше да осмислям случилото се. Бе целият финал си беше меле, а най-крайната сцена и думи бих искала да не бяха точно така, но това си е субективно.
А да, много се кефех на тия препратки към история, изкуство и тн, много полезно, така се научава нещичко :)
shadow dance nikoga ne luje