храните/напитките, които (не) харесваме

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Apr 13, 2004 12:16 pm

Даа... в салатата е великолепието! Всякакви видове, за всякакви вкусове - дори и за тези, дето отричат доматите!!! Ама то по-добре - тъкмо за нас, доматоядците, ще има повече!!!

Ама що така поругахте оцета???? И моля, без сквернословия разни и намеци с подобна грешна природа по отношение на копъра!!! Това си е невероятно свежа зеленилка - можеш да я мушнеш и в салати, и в манджи разни! Че и със задушени картофи с масло как хубаво ходи!!!!

А от плодовете - черешките са ..... абе, черешката на сладоледа :wink: . Само чакам да дойде края на май, за да започне великото унищожаване на череши :) Красиви са на вид (един вид и естетическо удоволствие, докато ги ядеш) и са невероятно вкусни.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Apr 13, 2004 12:48 pm

Ма не съм поругала оцета бе! На! Не съм! Само се давя от него, ша мра един вид:/ Но да живеят черешите де:))))
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 13, 2004 2:59 pm

Мне, оцетът е много правилна подправка. Салатите ги обичам главно пресни, но и повечето от онези с майонеза не са лоши. Освен крайно сбърканата с тиквички, разбира се:Р Едно време много обичах нещо като руска салата, само дето в нея шунката е замена с пушено пиле. Макар че според мен руската салата може само да спечели от липсата на грах...
Ам, а минахме ли алкохола?
Значи, всякакви сладки алкохоли от рода на ликьор или коняк (е той не е точно сладък) са си смислено занимание, поне в умерени количества. Обаче водката и ракията примерно човек трябва да се насилва да ги пие, ако не са смесени с нещо. Мноу безсмислен алкохол. Най-гадна, разбира се, е мастиката - само мирисът може да изтреби по-слаби животински видове. А в текилата идейни са само лимончето и солта, инач4е самата текила спокойно може да се замени с газирана вода:Р
А по някаква идиотска причина единственият алкохол, които е успявал да ме хване е виното... вярно, че тогава просто бях уморена и жадна, обаче принципно и половин чаша ми стига за да усетя леко замайване за малко или да ми се доспи. Докато силният алкохол не ми действа (е, сигурно в достатъчни количества и това ще може да се промени, де...).
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Icy Dawn
Merchant

Post by Icy Dawn » Tue Apr 13, 2004 3:44 pm

Ами принципно подкрепям идеята, че на текилата и е най-хубава 'гарнитурата' , ама мене напоследък ме зарибиха да я пия с портокал и канела - става нещо божествено и отрязва много бързо, ако не внимаваш. 8-)
"Във физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Apr 14, 2004 6:43 pm

Знам, че ликьорите са женски питиета, но все пак Amareto страшно ми харесва. А най-великолепният коктейл, който съм пил, е синьо кюрасо, кокосов ликьор и лимонов сок. 8-)

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Wed Apr 14, 2004 8:19 pm

Аз от миналото лято, под нездравото влияние на един от германските ми приятели, станах върла фенка на Бейлис. Сега го признавам само по 100 грама /никакви по-малки дози като за начало:р/ с много лед.
Пия и водка, но само с разредител. Освен това през зимата съм поклонник на коняка.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Apr 14, 2004 10:30 pm

Повечето ми познати го превъзнасят този Бейлис, но не ми се видя нещо особено.

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Thu Apr 15, 2004 7:48 pm

Хех, каква еретична мисъл:Р Внимавай, че тука дамите са му поклонници:)
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Apr 16, 2004 6:18 pm

Да ме прости Бейлис, че изрекох такива еретични слова! :D Най-искрени извинения на поклонниците и вярващите! :D

Аз лично за мен си говоря. И няма да тръгна да убеждавам другите за правилността на моя вкус.

Така че, поклоннички, пийте си го бейлиса с удоволствие, аз пък ще си "сърбам" нещо друго. :)