Това да ти говори нещо?
Eragon
Филмът не присъства в ничий топ 10 бокс офис
В imdb общата му оценка е 4.9 (при 9000 гласа) и пада. Направил е 200 милиона за 4 седмици (или бяха 5?) - време, за което кой да е друг фентъзи хит е изкарвал по меко казано повече. Разликата между посещаемостта първата седмица и тази от втората и нататък беше 70% намаляване. Няма обявено продължение.
Това да ти говори нещо?
Това да ти говори нещо?
And you can't dance with a devil on your back...
Всъщност са 180 млн., не над 200:
http://boxofficemojo.com/movies/?id=eragon.htm
http://boxofficemojo.com/movies/?id=eragon.htm
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Нещо което не знаехRoland wrote:Да бе, всъщност, мноу интересно кви разлики... Любопитно ми е Властелинът дали така рязко е спаднал интересът към него след първата седмица... Хем е правен с доста по-малко пари...
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Ами като гледам, поне производствените разходи са си покрили, а току виж и тези за реклама и разпространение, така че ако са на печалба, едва ли им пука толкова. Иначе съм сигурен че винаги има начин да направиш пълна боза с огромен бюджет. Сложи начинаещ режисьор, недорасли тийнейджъри в главните роли, тук-там някой по-известен актьор за реклама, както и бездарен сценарий (книга) - и voilá!
Освен това, след като Уве явно си покрива разходите и продължава да намира пари за нови филми (макар че при него мащабът е далеч по-малък), не мисля че Ерагон е някакъв феномен. Колкото до ефектите, явно лош избор на компания; явно надеждата е била да направят нещо като с Питър Джаксън и WETA, ама от всяко дърво свирка не става.
Освен това, след като Уве явно си покрива разходите и продължава да намира пари за нови филми (макар че при него мащабът е далеч по-малък), не мисля че Ерагон е някакъв феномен. Колкото до ефектите, явно лош избор на компания; явно надеждата е била да направят нещо като с Питър Джаксън и WETA, ама от всяко дърво свирка не става.
This signature is not yet rated
Ефектите са точно на Weta и Lucas art. Нещо друго явно сериозно не е наред.
А Увето не си избива бюджетите. Точно там е хватката. Гледали ли сте "Продуцентите"? Там е обяснено. Лай*ото просто се е възползвал от дупка в германската данъчна политика за насърчаване на киноизкуството. Взима 50мил., прави боклук за 5, останалите в джоба. Учете се.
Фрицовете се усетиха чак на петия път.
А Увето не си избива бюджетите. Точно там е хватката. Гледали ли сте "Продуцентите"? Там е обяснено. Лай*ото просто се е възползвал от дупка в германската данъчна политика за насърчаване на киноизкуството. Взима 50мил., прави боклук за 5, останалите в джоба. Учете се.
Фрицовете се усетиха чак на петия път.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- tigermaster
- Elder God
От тук.Бокс-офиса на "Ерагон" мина 200 милиона долара
Author: Darth Sparhawk
Date: 08.01.2007
Световният бокс-офис на филма "Ерагон" по романа на Кристофър Паолини вече стигна 206 милиона долара след поредна силна седмица в международния бокс-офис, където спечели 15 милиона долара. Разрез на приходите на лентата на Щефан Фангмаейр показва, че интереса към нея в световен план (139 милиона)е по-голям отколкото в самите САЩ (66 млн.) Подобна бе ситуацията през минали години с рицарските епики като "Небесно Кралство" и "Крал Артур". Приходите на "Ерагон" обаче вероятно ще изпреварят тези и на двата филма, както и друга адаптация по успешна книга - "Лемъни Сникет".
Нека остриетата на Щефан Фангмайер, Кристофър Паолини и Ед Спийлърс бъдат остри и занапред!
Уголемил съм заглавията на двата филма по този начин, защото лично според мен е престъпление такива филми да бъдат наричани епика. "Небесно царство" (както се казва филмът на български; между другото, в случая "кралство" трябваше да го напишат с малка буква) е просто най-малоумният исторически филм, който съм гледал. А "Крал Артур" - това, че филмът претендира за историческа достоверност, дори, че е единственият истински разказ на историята за краля, е повече от престъпление. Пък и имаше твърде малко битки за филм, който явно няма особено добър сюжет. А върху тези филми работят създателите на "Гладиатор"...
Но аз се нещо отвличам. По-нагоре някой каза, че "Ерагон" още не е минал 200 милиона. Имайки предвид ниската оценка тук, съм по-склонен това да повярвам.
И сега една конструктивна критика към отговорните за Цитаделата:
Хора, не пишете само за филми, за които ви сърбят ръцете да напишете нещо("Шотландски боец", например). А и когато пишете за някой филм, запознайте се по-добре с него. Знаете ли, че от театралната версия на "Шотландски боец 2" е отрязан близо половин час? Поради което това изглежда като половин филм. Гледайте цялата версия и тогава говорете. И казвате, че първият филм копира "Терминатор"(и аз правех подобно сравнение, но по други причини), понеже дори името на главния герой било същото, което е абсурд.
Но това е отделна тема. Самият факт, че на едно място слагате новия "Батман" и стария "Шотландски боец", не говори добре за вас. Можете да направите някаква рубрика "класика" или нещо подобно, но така не става.
Е, това е. Дано не съм обидил никого.
Last edited by tigermaster on Thu Jan 11, 2007 8:09 pm, edited 1 time in total.