Още...Roland wrote:Липсата на качествени сборници с разкази (всъщност на каквито и да било сборници с разкази) на българския пазар винаги ми е била голяма болка. Имайки предвид, че по-голямата част от наистина добрите автори не само са започнали с късата форма, но и някои от най-великите им постижения са именно в нея, неебателността на родния читател към разказите ми е напълно непонятна. Чете се по-бързо, често носи много по-голям (ако и по-слабо развит) идеен потенциал от коя да е книга и действа на въображението както стимуланти на бегач.
Както и да е, като видях, че Труд са се объркали да пуснат антология с фентъзи-разкази, при това не съставяна тук, ами навън, просто нямаше как да устоя на изкушението. Поредицата се зове My favourite fantasy story (въпреки че това не е упоменато никъде по корицата) и настоящото томче Уродливецът е обявено като само първа част от нея. За съжаление тарикатите са написали това само вътре, за да не се минат много, ако решат да не издават останалите части поради ниски продажби. Надявам се да не се стигне дотам.
Уродливецът - сборник фентъзи разкази
Уродливецът - сборник фентъзи разкази
And you can't dance with a devil on your back...
Аз да използвам топика (така и така друг не го) да попитам - има ли нещо на Джак Ванс, издавано на български?
Едит: ОМФГ! Вижте му творчеството:
http://www.fantasticfiction.co.uk/v/jack-vance/
Едит: ОМФГ! Вижте му творчеството:
http://www.fantasticfiction.co.uk/v/jack-vance/
And you can't dance with a devil on your back...
Аааа, аха, а аз кат ти разправях оня ден, че ми се зави свят да се чудя какво негово да си взема от амазона, ти не пейна никъв ътеншън! :Р
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
Така, след макко поразтърсване:
Освен "Залезът на Земята" има издадени още 2 повести и 1 разказ:
В 13 брой на SF Трилърите на "Неохрон" е поместена "Господарите на драконите". Над стотина страници е. Общо взето, много са вървежни тея малки сборничета. В този, примерно, е включен и "Нямам уста, за да викам" на Харлан Елисън. И което ми е странно, него го четох точно от тук, но изобщо не съм обърнал внимание, че има и Ванс..
А в 9 брой - Лица и маски - е Лунният молец. Освен него тук има и произведения на Дик, Лейбър и Ерик Франк Ръсел.
И "Дар слово", който пък е публикуван в "Антология научна фантастика (1950-1959)"
Освен "Залезът на Земята" има издадени още 2 повести и 1 разказ:
В 13 брой на SF Трилърите на "Неохрон" е поместена "Господарите на драконите". Над стотина страници е. Общо взето, много са вървежни тея малки сборничета. В този, примерно, е включен и "Нямам уста, за да викам" на Харлан Елисън. И което ми е странно, него го четох точно от тук, но изобщо не съм обърнал внимание, че има и Ванс..
А в 9 брой - Лица и маски - е Лунният молец. Освен него тук има и произведения на Дик, Лейбър и Ерик Франк Ръсел.
И "Дар слово", който пък е публикуван в "Антология научна фантастика (1950-1959)"