Max Payne

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
sage01
Adept

Max Payne

Post by sage01 » Sat Dec 16, 2006 3:41 pm

Знаачи, по съвет на Матрим изиграх 1-вия Макс, и, какво да кажа, останах очарован .. досега това е най-приятната изненада и в топ3 на игрите въобще,които съм изиграл.. т'ва се случва, преди да кажем година ( е,ся,зле сме с хардуера ;) ) .. та, въпроса е, тогава нямах възможност да изиграя 2ката, но преди няколко дни ми се удаде възможност и я излапах набързо. Та, още от момента, в който играех 1вата част, доста хора ми казваха, 2рата е мноого по-добра, но и 1вата е яка, ала бала. ... не знам дали поради свръх очаквания , или нещо друго, но 2рата част нещо не ми се стори чак толкова по-добра..да не кажа че при сравнение бих и сложил минусче ..верно, доста eye candy, ала бала, но нещо и куцаше

накратко: Абе само на мен ли първата част ми хареса в пъти повече?
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Sat Dec 16, 2006 3:56 pm

Аз за съжаление не мога да я пусня. Защото не вървяла под ХР и ме изхвърля след началното филмче. Но имам спомени най-вече за онзи небостъргач и клането в него. И цялата идея със сънищата и психарията около тях също бяха супер.
Втората част има Мона Сакс, което носи по-различна тръпка. По-екшън ми се струва. Определено бих изиграл пак и пак първата част. Но и втората я бива. Супер кратка е обаче.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

sage01
Adept

Post by sage01 » Sat Dec 16, 2006 4:12 pm

Ами има нещо такова, втората е малко по- параноична тупалка от първата ( лично мен историята и начина,по който е развита в 1вата част ме грабна много) ..сега полу-комикс, полу-филмчета с енджина на играта (щото е видиш ли, модерно) , полу-не знам кво още..да не говорим за самата история, най-малкото е странно различна,някак.. иначе, сериалите по ТВ бяха един път ;)

едит: а, аз защо си мисля, че 1цата на ХР я играх :roll: може да има някакъв пач,или да е било в последните дни на 98цата ми :?

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Dec 16, 2006 5:42 pm

Втората част не е много по-добра в никакъв случай, за да кажеш такова нещо трябва да предлага много по-хубави неща като геймплей, а не само по-добра графика и физика плюс разни дребни подобрения. И двете много ме радват, но първата е много по-революционна.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

sage01
Adept

Post by sage01 » Sat Dec 16, 2006 7:01 pm

Значи не съм сааам :D абе от няколко души (3-4) чух колко била по-добра преди да я изиграя, и се почувствах различен (не като Любо от Те,просто друг ;) ) ..а за играта,ами Мат го каза... точно тва усещане имам за нея

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Dec 17, 2006 12:24 pm

Втората за мен е "още от същото", плюс подобрения заради развитието в технологиите. Добра е, но не ме хвана колкото първия Мах - минах го на едно сядане от 12 вечерта до 12 сутринта :wink:
Elves dig rocket launchers.

Super M
Warmage

Post by Super M » Sun Dec 17, 2006 7:17 pm

И двете съм ги играл - аз много малко игри съм играл :oops: и много ми харесаха. Е - втората е по-газарска! :D
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 17, 2006 7:35 pm

Eй добре че ме подсетихте, двойката така и не я подкарах навремето ся ше я цъкна :) Хех, то и матрицата тогава на покрива и фоайето беше култов мод.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Dec 17, 2006 7:40 pm

termit wrote:Втората за мен е "още от същото", плюс подобрения заради развитието в технологиите. Добра е, но не ме хвана колкото първия Мах - минах го на едно сядане от 12 вечерта до 12 сутринта :wink:
Лошо няма в още от същото, но наистина друго си е оригиналността. Не играя много екшъни, хубавото на MP е, че наистина те кара да ти пука какво става, да намразиш противниците, а не просто да стреляш все едно по панички.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

sage01
Adept

Post by sage01 » Sun Dec 17, 2006 10:28 pm

Точно за това говорех... първия МР беше наистина първата игра, в която съм ги трепал със Злоба, не със забавление, или с вживяване във филма,а точно с чиста и неподправена злоба и сляпа ярост..

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Dec 18, 2006 3:19 pm

И на мен първата ми хареса повече...втората част дори не я доиграх, някъде към края зацепнах на едно място ме убиха няколко пъти подред и ми писна, някак нямах голям стимул да я довърша и не може да ме грабне в пълна степен. А първата я изиграх почти на един дъх, след това я преигравах няколко пъти.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!