На мен Onegai Teacher ми хареса повече от Мидори

Moderator: Moridin
Е то това е защото си аниме сноб :р шегувам се де, всеки с мнението си. На мен много ми хареса - реалистични и интересни герои (ако и грозновати на моменти), увлекателна история, разбираем (и дори щастлив) край и разкошна музика.Amelia wrote:За мен Ноеин си остава посредствена бозица с ужасни персонажи.
Кое им е реалистичотоSyberian wrote:Е то това е защото си аниме сноб :р шегувам се де, всеки с мнението си. На мен много ми хареса - реалистични и интересни героиAmelia wrote:За мен Ноеин си остава посредствена бозица с ужасни персонажи.
Иначе права си - всеки с мнението сиДогледах го до 16ти епизод. Без 8ми, който нещо не тръгна - възможно е файлът да е повреден, така че сигнализирайте плз на хората дето го качват, ако ги знаете кои са
Та, ъпгрейд на мнението:
Историята започна да ми харесва - не е лоша, въпреки че не блести с някаква оригиналност. Квантовите забежки много ме кефят - казват бая неща, за които не съм чувала, но сред тези, които знам има и верни Накара ме да си мечтая за качествен квантов sci-fi сериал, или филм - би било просто върха. Щото тука с всичките псевдо-мистични говна около Ла'Крима и Шангри'Ла само ми развалят хубавото усещане. А, да. Гадните пъпни върви, на които са обесени, докато се шляят по света също.
Персонажите бяха, са и със сигурност ще си останат пълна скръб. Character designs са тотално клише, характерите им са тотално клише, взаимоотношенията им са дебилно тотално клише. Някой разправяше, че са реалистични. Да бе! Абсолютно типична бездушевна аниме сволоч. От всичките най-ужасни са, разбира се, Шинджи уонаби-то Yuu и супер отвратителната mahou-shoujo Харука (това колиенце дето и се появяваше зрелищно в началото на анимето, все едно гледах трансформациите в Sailor Moon), чиято болезнена смърт желая още от първите минути на първи епизод. Всъщност ако всичките гадни дечица побързат и умрат хич няма да страдам. Особено ако завлекат в небитието нелепата си даскалка и оня банален изцъклен изрод с русия перчем, Atori май се казваше. Леле как ги мразим такива! Ами оня пич, дето всеки път намалява с някой чарк при телепортация? Ами съвещаващите се олигофрени около кръглата маса? АРГХ! Дотук единствените, които са ми хванали окото са ченгето и професорката. Seiyuu-тата и те са пълна скука. Ма на клиширани персонажи им се пада да имат клиширани гласове. Бях се зарадвала, че Karasu говори с гласа на Муген от Чамплуу-то, но ентусиазма ми бързо се изпари. Да слушам тоя глас как ми повтаря като развален телефон Haruka и mamoru... Ужасно е! ИЗОБЩО не му пасва тоя имидж.
Битките...Битките са ок, I guess. И по-хубави съм виждала, ама и по-лоши. Голям плюс е това, че спешълите нямат имена, които изпълняващите ги да крещят. Нямаше да го преживея. Както и да е, обстановката при бой се нагнетява доста хубаво - сигурно се дължи на музиката. Добре се връзва. Иначе OP и ED могат да идат да мрат в кофите. Гнусен, гнусен, гнусен J-Pop!
Визията - не разбирам от тези работи, но все пак CG-то изглежда доста добре - особено онази оранжева топка и лилавата спирала. Но доста схематичните персонажи, дето все едно са оцветявани с водни боички някак не ми вървят с него. Към битките е подходено оригинално и поне сами за себе си ме кефят. Но пак - някаква почти манга-графика + CG - много ми е несъвместимо.
Та така... Средна хубост аниме - при това на долната граница Изобщо не мога да повярвам, че най-големите критикари във форума седят тук и го обсъждат щастливо като ученички вече цели 9 страници!
Току що го изгледах SSS-a и викам тия да спрат със SAC-овете дотук. Взе да става отегчително, а и персонажите почнаха да ме дразнят - последният високопарен диалог между Бато и Мотоко ми дойде малко множко. Сигурно са си направили по 2-3 cyber-бастун импланта в задниците. Баси.
Във филмите се държат много по-човешки.
Историята не беше много тъпа, ама не беше и много интересна - нещо не ме увлече. Визията ми се стори по-зле от първия SAC, ненам що. Тогуса беше изключително грозен, примерно. То и качеството на рип-а който гледах не беше много на ниво.
И имаше тачикоми. Това нещо не можах, не мога и никога няма да мога да го кльопна.
Също вече взе да ми писва от разни престъпници-идеалисти.
Небрежно? Аз подозирам, че те е изнудила съвсем грубо, със заплахи за физическа саморазправа.Elayne wrote:Докато Алексис беше при мен тия дни не се въздържа да ми пусне небрежно стръвта за нова мания - Code Geass.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest