Изтрий си кеша на браузера, обикновено помага. След което го рестартирай за по-сигурно - даже направо Windows-а си рестратирай, то знае ли човек
Иначе ми хареса броя, беше приятен. Колкото до статията за площад Славейков, донякъде и аз тая приятни спомени, още повече че имаше едно време, когато просто нямаше почти никакви книжарници в София, и Славейков беше единственото място, откъдето човек може да си купи книги. Но според мен това си беше ненормална ситуация на първо време, Рол е по-малък от мен и може би не си спомня какво беше преди 1990г., но за мен Славейков винаги е бил временно решение на проблема. Вярвам, че ще се съгласите, че не беше нормално да няма нито една голяма книжарница в София в продължение на години. Наистина, продавачите на Славейков дълго време бяха по-скоро ценители, отколкото търговци, но определено мога да кажа, че има книжарници, където продаващите не са по-малко ценители от най-добрите примери на Славейков.
Изобщо, според мен нещата постепенно си идват на мястото. Има големи книжарници, които са за масовия вкус, и където са представени големите издателства. Но също така вече има и по-малки книжарници, където атмосферата е доста задушевна, и човек може спокойно да поиска съвет за каквото и да е. Според мен Хеликон (в бившето кино Витоша), която не е твърде далеч от Славейков (все пак) е нещо по средата, поне аз досега съм с доста приятни впечатления от продаващите там.
Иначе според мен книгите няма да изчезнат от площад Славейков, дори и да останат само търговците на антикварни или редки книги, или пък книги на старо. Все пак има едно носталгично усещане, въпреки че аз от две-три години не си купувам книги от там. А пък кой знае, може и Славейков наистина да стане по-добро място, дори и ако ги няма книгите ...