Аре на Капитан Спароу в петък.
Има нещо такова.
Той Мур си скърца още от "From Hell" и "LoEG" насам. Старо мрънкало някакво.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Доколкото си спомням, Мур по принцип смята, че неговите комикси не може да се адаптират, поне не по такъв начин, че да се запазят оригиналните идеи, и май излиза, че е повече или по-малко прав. След като е получавал предложения за екранизацията на друг свой комикс, The Watchmen, от не кой да е, а от Тери Гилиъм, и е отказал, значи просто му е такава позицията.
Иначе Лигата е определено малоумна, веднъж се опитах да я погледам малко, ама това не е за хора, с интелигентност на средно равнище и нагоре. Колкото то From Hell, доколкото схванах, ако се абстрахираме, че е имало графичен роман, на който е базиран филма, всъщност никак не е зле. Та същото и с V for Vendetta, явно ако човек не е чел графичния роман, филмът ще му хареса, както стана и с мен.
Все пак предполагам, че наистина има загуба на послания, или тяхното изменение, така че предполагам че и аз на мястото на Мур бих се издразнил. Макар че според мен Мур е залитнал в погрешната посока, тъй като твърди, че посланието във V for Vendetta е променено умишлено, за да се нагоди към Америка с президент Буш-младши, докато аз си мисля, че май по-вероятното обяснение е, че просто Мур е останал неразбран. Далеч не за първи път американци не разбират европейците, струва ми се ...
Иначе Лигата е определено малоумна, веднъж се опитах да я погледам малко, ама това не е за хора, с интелигентност на средно равнище и нагоре. Колкото то From Hell, доколкото схванах, ако се абстрахираме, че е имало графичен роман, на който е базиран филма, всъщност никак не е зле. Та същото и с V for Vendetta, явно ако човек не е чел графичния роман, филмът ще му хареса, както стана и с мен.
Все пак предполагам, че наистина има загуба на послания, или тяхното изменение, така че предполагам че и аз на мястото на Мур бих се издразнил. Макар че според мен Мур е залитнал в погрешната посока, тъй като твърди, че посланието във V for Vendetta е променено умишлено, за да се нагоди към Америка с президент Буш-младши, докато аз си мисля, че май по-вероятното обяснение е, че просто Мур е останал неразбран. Далеч не за първи път американци не разбират европейците, струва ми се ...
This signature is not yet rated
Ми аз фърлих по едно око и на The Watchmen и V комиксите и хич, даже въобще, не ме кефят. Ако не беха екранизацийте само комикс маниаците щеха са го чували тоя.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
Може и да съм го казал преди, а може и да не съм. Вторият филм за карибските пирати свърши по средата. Но аз поне не виждам проблем в това. "Империята отвръща на удара" свърши също по средата, но не съм видял някой да критикува това. И свършването по средата даде възможност за страхотно начало на "Завръщането на джедаите".
Тъй че гласувам да не недоволстваме, преди да сме видели "Карибски пирати 3".
В дискусията влезе "В като вендета". Не знам поради какви точно причини реших да гледам филма - не знаех, че има комикс, не бях гледал трейлър, не знаех кой е режисьор, сценарист, кой играе главната роля. Никакво информация нямах за филма. Съответно нямах никакви очаквания. И след като го гледах, стоях като гръмнат. Бях удивен какво може да бъде един комиксов филм(в началото се появи големичък надпис "DC comics" и по това разбрах, че филмът е по комикс). След това го гледах още три-четири пъти. Друго няма какво да говоря за филма.
Тъй че гласувам да не недоволстваме, преди да сме видели "Карибски пирати 3".
В дискусията влезе "В като вендета". Не знам поради какви точно причини реших да гледам филма - не знаех, че има комикс, не бях гледал трейлър, не знаех кой е режисьор, сценарист, кой играе главната роля. Никакво информация нямах за филма. Съответно нямах никакви очаквания. И след като го гледах, стоях като гръмнат. Бях удивен какво може да бъде един комиксов филм(в началото се появи големичък надпис "DC comics" и по това разбрах, че филмът е по комикс). След това го гледах още три-четири пъти. Друго няма какво да говоря за филма.
Ми не, Империята не свършва по средата. Свършва отворено, но историята си има завършек. Не е с клиф-хенгър и следващият филм се развива половин година по-късно.
А аз снощи се опитах повторно да гледам Сандъка. Изтраях го до края на първия половин час. Баси, то бива детинско и тромаво, ма тва бие и Ейс Вентура по некадърие
А аз снощи се опитах повторно да гледам Сандъка. Изтраях го до края на първия половин час. Баси, то бива детинско и тромаво, ма тва бие и Ейс Вентура по некадърие

And you can't dance with a devil on your back...
Еееееее ай са сравнения с Айс Вентура чак. Нищо не е заслужило на тоя свят такива ;р Ма му се кефех на времето, ех младини младини.
Както и да го въртиш, Рол, това си остава най-добрата филмова адаптация на Диснилендски атракцион ever. Обори това, ако можеш! 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- tigermaster
- Elder God
Прости моето невежество, но какво е клиф-хенгър?Roland wrote:Ми не, Империята не свършва по средата. Свършва отворено, но историята си има завършек. Не е с клиф-хенгър и следващият филм се развива половин година по-късно.
Както и да е. Историята на "Империята..." вярно си има завършек, но пък еквивалентът на Джак Спароу(поне в моите очи) беше замразен и пратен да украси пещерата на огромно слузесто създание. Тъй че сега очаквам третият филм за пиратите да е също толкова грандиозно зрелище, колкото беше "Завръщането на джедаите" на фона на другите два филма от поредицата.
Нали.
Необорим.
Господарят на Тигрите, както негласно признаваш, е съвсем прав за "Империята"/"Сандъка". А на Уил, Лиз и компания също ще им трябва половин година да доплават до Сингапур.
(Не че географията значи много в този франчайз.)
Което ми напомня, че и на мен ми остава толкова да чакам продължението.

Господарят на Тигрите, както негласно признаваш, е съвсем прав за "Империята"/"Сандъка". А на Уил, Лиз и компания също ще им трябва половин година да доплават до Сингапур.

Което ми напомня, че и на мен ми остава толкова да чакам продължението.

Дали ще ти е угодно да СПРЕШ да вадиш зайци и гълъби от мненията ми? Дразнещо е, при това много. И не, основният проблем тук е, че каквито и прилики да ми извадиш между Империята и Сандъка, остава една много голяма и, уви, непреодолима разлика - Империята е страхотно добър филм, а Сандъкът - зле режисиран и още по-зле изигран боклук. Не знам що си решил, че тия теми имат за цел словесното надиграване...
And you can't dance with a devil on your back...
Ми аз им се кефа и на двете така че съм на далавера. Поне си гепнах са dvd-то на neverwas за 5 кинта от книгоманията и ше му се радвам пак с субтитри за околните тука.
- tigermaster
- Elder God