shayhiri wrote:(По)казах защо (според мен) голяма част от американските комикси
Тоест един...
shayhiri wrote:(а оттам - и филмите по тях) са инхерентно сбъркани - защото точно за това ставаше въпрос. Когато даден тип забавление (кеч, чалга, Хари П. и други "фентъзита", супергерои и т.н.) е "направено по мярка" за най-просто устроените хора, то си остава завинаги такова. Единственият начин да бъде възприето от пораснал или поумнял човек е като бъзик.
Тоест весело пиратско филмче с метросексуален главен герой със завъртян речник, пирати, приключения и смел ковач-търнд-герой, не се възприема от пораснал или поумнял човек като бъзик, но
V for Vendetta няма как иначе да се възприеме? Кое от двете е правено "по мярка" и "за най-просто устроените хора"?
shayhiri wrote:В бранша съм защото ми отърва, а не защото съм комикс фен (е, на Евгений Йорданов винаги съм му бил). Публична тайна е мнението ми за по-голямата част от комиксите (особено американските).
Видно е, че си си го изградил въпросното мнение от четене на Мики Маус...
shayhiri wrote:За "Пиратите" май се разбрахме да изчакаме до тройката, за да не ви я спойлвам.

Ето ти малко, де, спойлър фрии:
- всеки от изброените си има своя игра: Джак, Уил, Лиз, Бекет, Тиа Далма, Дейви Джоунс, Норингтън
- любовният триъгълник, изборът на Елизабет
- отвореният финал и "кончината на Джак"
Дори само последните две хватки, колкото и евтини да са, успешно побъркаха масата зрители, принуждавайки ги да чакат отсега тройката. Десетките сюжетни детайли и психологически нюанси пък карат по-умните да гледат многократно двойката.
- Дефинирай ми "Всеки от изброените си има своя игра", моля те? Смяташ, че в някакъв момент Лиз, Уил и Джак ще хванат да се надцакват един-друг? Не посред сюжета, а в края, когато наистина има значение? Не обиждай и своята, и моята интелигентност все пак...
- Хмм, а какво ще кажем за любовния триъгълник между Скот, Джийн и Логан в
X-men и избора на Логан в
X-men 3? Защото за разлика от липсата на въпросния в
Пиратите (Лиз играеше театро, а и на Джак му е през уя за нея), този поне е реален.
- Т.е. това, което прави филма недовършен полуфабрикат? Е, веднага се сещаме за "затворения" финал на
X-men 3 и кончината на половината герои.
За десетките сюжетни детайли убедено твърдя, че
не можеш да се защитиш, както и за психологическите нюанси (дюд, гет риъл, това е приключенски филм с пирати). И освен директната обида към ВСИЧКИ тук, че не сме умни (очевидна логика, защото никой от нас явно не се е засилил да гледа двойката отново и отново), искам да видя дали можеш да ме опровергаеш за последното.
And you can't dance with a devil on your back...