11-ти септември

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Sep 15, 2006 3:38 pm

Колко келепир? За арабите не знам. Американците, ако под това имаш предвид САЩ... като си помисля, са доста назад. Да видим, последната война с Ирак засега е към... виж го сам. Цената на "похода" в Афганистан и поддръжката на засилени мерки по летищата не я броим.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Sep 15, 2006 3:58 pm

Night Wanderer wrote:Може ли само да попитам дали някой от вас се е запитал колко келипир са изкарали арабите от това, че кулите гръмнаха? А американците?
Всеки може да пита. С всеки въпрос обаче питащият разкрива много повече себе си и собствената си интенция, отколкото да научи евентуално нещо ново.

"Колко келепир" издава бай Ганьовска интенция и манталитет. Бай Ганьо е образ от подножието, безбрежен, но безобиден. Когато израстне и почне да прави история, пита като Ленин "Кому это выгодно?".

Има неща, които са оттатък всеки келепир\интерес, просто... Трагедия! Човешка трагедия, която всеки според това доколко е човек успява да съпреживее и сподели. "Келепира" е друго измерение, но разбира се всеки е свободен и може да мери Света с какъвто си аршин има и иска, включително и с този от Илиенци...

BaYa
Forsaken

ЛЕЛЕЙ

Post by BaYa » Fri Sep 15, 2006 4:13 pm

Като гледам, точно в разгара така че да допринеса и аз с едно пламъче към тази клада! :lol:

Най-важното, подкрепям дълбоко гръдната обиколка!

Не мога да понасям около две трети от американците, които са влюбени във фанатизма (Боризмеико и Jamie Lannister да ме поправят ако много бъркам, но първо кажете къде живеете в САЩ :roll: ), и го знам го от опит (т.е. от много поредни опити). Но пък да живееш в мюсюлманска държава (не е същото като арабска държава) хич не е цвете за мирисане, ама хич никак! И там имам 20 години опит! Всичките, абсолютно всичките фанатици са от един дол дренки! 8-)

Да припомня на почитателите на комсуматорското и свръх-консуматорското общество: ние сме стигнали до това дередже благодарение на едно нещо дет се казваше индустриална революция, случила се само благодарение на всички страни (или по-скоро континенти) които Европа безнаказно плячкосва от векове; благодарение на техните суровини и безплатна работна ръка (демек роби). И от всичко плячкосано, те (народите на тези държави и континенти) не са получили нито стотинка обратно във вид на инвестиции, обучение или пресен въздух. Не им се е върнало даже достатъчно колкото да мога да инвестира в обучение на минимален брой кадри. Но пък все още има хора които смятат негрите за малоумни! Белите, католици и англосаксонци от САЩ ги смятат за по-низша категория!

Та така, поне да си почеша и аз малко езика!! :mrgreen:

Амелиа, Хърернес - ДА ЖИВЕЕ ГРЪДНАТА ОБИКОЛКА! :twisted:

РР: Матрим, не са само европейците защото тогава ние на първи ред ама не е така. Общо запада.
И германците също имат общо. Порови се малко в някоя история на икономиката или на икономическите идеи.
Живииик, имаме нужда от препоръки
Last edited by BaYa on Fri Sep 15, 2006 5:12 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 15, 2006 4:29 pm

Да припомня на почитателите на комсуматорското и свръх-консуматорското общество: ние сме стигнали до това дередже благодарение на едно нещо дет се казваше индустриална революция, случила се само благодарение на всички страни (или по-скоро континенти) които Европа безнаказно плячкосва от векове; благодарение на техните суровини и безплатна работна ръка (демек роби). И от всичко плячкосано, те (народите на тези държави и континенти) не са получили нито стотинка обратно във вид на инвестиции, обучение или пресен въздух. Не им се е върнало даже достатъчно колкото да мога да инвестира в обучение на минимален брой кадри.
Е, хайде да не се увличаме чак толкова, а? Индустриализацията на Германия примерно има много малко общо с колонии или роби. А в цялата история на света победителите ограбват победените, защо да се концентрираме само на европейците като източник на всичкото зло в света? По-скоро бих обвинявал икономическата политика на развитите страни днес, отколкото колонизаторските издънки на Испания примерно.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Belphegor
Farmer

Post by Belphegor » Fri Sep 15, 2006 9:37 pm

@@@
Last edited by Belphegor on Mon Mar 26, 2007 9:43 pm, edited 1 time in total.
@HdlL - Някой ден ще разбереш...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 15, 2006 10:06 pm

Безкрайности трудно се мерят :)

Морви, Дагер - сериозно ли не виждате келепира и за щатите и за Бин Ладен от цялата шумотевица за 11?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Sep 15, 2006 11:51 pm

Егото ми - няма подходяща скала просто. Много си го харесвам, бтв. Досега не ми е позволило нито веднъж да изливам гнъсно самосъжаление по форумите.
Да живеят самовлюбените хора с покритие! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Sat Sep 16, 2006 12:08 pm

Да живеят! И ние покрай тях :lol:

Само да вметна - къде го видя това самосъжаление? Аз не видях никъде да пише "Ох, горката аз..." и други сълзливи простотии от сорта. Нещата които Белфи каза за себе си имаха за цел да покажат, че злобата с която е преизпълнена не е случайна. Не е защото този месец й закъснява, не защото е от хората, които сутрин се сърдят на себе си, а след обяд - на всички останали. Може и да не сте съгласни с мнението й, но дайте да се уважаваме. Не забравяйте, че не всичко е черно или бяло, някъде там има и малко сиво (а и доста други цветове btw :) ) Момичето просто си излива яда мирно и тихо, а вие я обявихте едва ли не за терорист. Не е тръгнала да набира доброволци за тренировъчен лагер на Ал Кайда в Либия, нито пък е заплаха за световния мир. Ако възгледите й ви се виждат твърде радикални някой админ или мод да изтрие постовете й. Взел съм мерки да не няма повече изказвания от нейна страна по темата.

Аз винаги си имам собствено мнение, но рядко му давам гласност. Причината е, че в крайна сметка спора ще премине в размяна на лични нападки или ще се трансформира в нещо от вида "Я да видим ся, на кой му е по-дълъг?" Ако не беше невербалния характер на комуникацията ни отдавна да сме станали свидетели на един истински и неподправен женски (и не само) бой в целия му блясък и великолепие. Вярвате или не за мен 11 си беше работен ден като всеки друг. И ако не беше толкова широко застъпено отразяването на трагедията по всички възможни медии изобщо нямаше и да се сетя. Невероятно но факт. Трагедия си беше, но мисля че вече е време да я оставим в миналото. Не че оправдавам убийството на 3000 човека, но не мога и да си кривя душата и да оправдая войната в Ирак. Но да се запитаме "Кой започна това?" Ако се позамислите този атентат не е първият в историята. Нито пък войната. Насилието не е започнало с атентата в Локърби, нито с войната в залива или Виетнам. Нито пък с Първата или Втората световна война. Нито пък с кръстоносните походи. Можем да се връщаме назад до безкрай. А истината е, че насилието поражда насилие, омразата - по-силна омраза. Въртим се в омагьосан кръг и аз лично не виждам как ще излезем от него. Особено ако се държим един с друг като деца - "Ти започна пръв и сега ще ти го върна!"

В крайна сметка аз не мога да взема страна в този спор. Вие явно сте едни много добри и състрадателни хора. Много повече от мен в това отношение. Наречете ме националист, шовинист, анти-еди-кво-си, но повече се тревожа какво става в милата ни татковина, която се е засилила с всички сили към пропаста без никакви изгледи да спре на ръба. И 5 години по-късно не ми остава време да роня сълзи за американците и тяхната дилема - "Какво да построим на мястото на двете кули та да не е празен пейзажа?"

Иначе и аз съм за гръдната обиколка. Ама да се мери публично, да няма скрито покрито :lol:
Gone for good

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Sat Sep 16, 2006 12:51 pm

Hijo de la Luna wrote:Но да се запитаме "Кой започна това?" Ако се позамислите този атентат не е първият в историята. Нито пък войната. Насилието не е започнало с атентата в Локърби, нито с войната в залива или Виетнам. Нито пък с Първата или Втората световна война. Нито пък с кръстоносните походи. Можем да се връщаме назад до безкрай. А истината е, че насилието поражда насилие, омразата - по-силна омраза. Въртим се в омагьосан кръг и аз лично не виждам как ще излезем от него. Особено ако се държим един с друг като деца - "Ти започна пръв и сега ще ти го върна!"
Но Ахил ще загине под гняв и проклятия.
- И загина
падна в позорно падение:
на убиеца вярна отплата.
Агамемнон уби Ифигения
- и загина:
Клитемнестра уби Агамемнона
- и загина:
Орест със Електра уби Клитемнестра
- и загина...
...

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sat Sep 16, 2006 1:31 pm

"Херодот от Халикарнас излага тук своите издирвания, за да не изчезне с течение на времето споменът за извършеното от хората и за да не отмине славата на великите и възхитителни дела на елините и на варварите; но освен това и за друго - за да разкаже за причината, поради която елините и варварите воювали помежду си."

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 16, 2006 1:48 pm

Amelia wrote:Егото ми - няма подходяща скала просто. Много си го харесвам, бтв. Досега не ми е позволило нито веднъж да изливам гнъсно самосъжаление по форумите.
Да живеят самовлюбените хора с покритие! :lol:
SMUG ALERT :P :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Sep 16, 2006 8:36 pm

The Dragon wrote:Морви, Дагер - сериозно ли не виждате келепира и за щатите и за Бин Ладен от цялата шумотевица за 11?
Кажи ми какво разбираш под "келепир" и кого под "щатите"? Света е дотолкова задръстен с противоречащи си интереси, че каквото и да се случи, все е в нечий интерес.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 16, 2006 9:07 pm

1. Чисто финансовата изгода за семейство Бин Ладен - все пак са големи акционери в Карлайл Груп. А доста оръжие се изкупи за 2 те войни
2. Цялата неоконсервативна клика около селянина Буш. По-специално Ръмсфиелд, Чейни и Уолфовиц - все пак проекта New American Century знаем от кой беше написан 97 гоидина.
3. Целия военно промишлен комплекс на щатите - тези близо трилион долара къде са отишли.
4. Петролната промишленост на щатите - ако не знаеш Аржентина беше взела едни концесии за пероло и газопроводи през Афганистан. След войната естествено ги взеха близки го познай кой компании. Страничен ефект - имаше една "малка" финансова криза след това в Аржентина.
5. Организацията на Бин Ладен - сериозен наплив на нови фанатици.
6. Суспендиране на петролната търговия в евро за около 5 години. Всички знаем какво си беше наумил Садам през 2002. Иранската петролна борса още не е проработила.

И още няколко.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Sep 17, 2006 12:58 am

След 8 страници екшън, да взема и аз да се включа.

За мен проблемът с 11-ти септември е, че стана твърде експлоатирана дата - бутат ни я пред очите за щяло и нещяло. Да трагедия е. Да ужасно е и не съм съгласен, че им се падало. Обаче това уви не е най-големият терористичен акт на нашето време. Тепърва предстоят много по-големи и ужасни. Дано само, не станем и ние жертви :(

@Rol:

Ето ти няколко съвсем пресни, за който обаче никой не шуми, щото не са се случи в САЩ и няма самолети забити в небостъргачи:

Saparmurat Atayevich Niyazov

As President-for-Life of Turkmenistan, he has issued many unconventional decrees, such as:

* In March 2004, dismissing 15,000 public health workers in wide-ranging cuts that particularly targeted nurses, midwives, school health visitors and orderlies[4]
* In April 2004, urging young people not to get gold tooth caps or gold teeth, suggesting instead that they chew on bones to preserve their teeth[5]
* In February 2005, ordering the closure of all hospitals outside Ashgabat, saying that if people were ill, they could come to the capital; also ordering the closure of all rural libraries of Turkmenistan, saying that ordinary Turkmen do not read books anyway[6]
* In November 2005, ordering that physicians swear an oath to him instead of the Hippocratic Oath[4]
* In December 2005, banning video games, stating that they were too violent for young Turkmen to play
* In January 2006, Russian media reported he had ordered to stop paying pensions to 1/3 (more than 100,000) of the country's elderly people, cutting pensions to another 200,000, and ordering to pay the pensions received in the past two years back to the State. This has supposedly resulted in a huge number of deaths of old people, who may have had their pension (ranging from US$10 to US$90) as the only source of money. The Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan strongly denied [7] these allegations, accusing the media outlets of spreading "deliberately perverted" information on the issue.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Sun Sep 17, 2006 1:40 am

Май човека си е бил прав. Трябва си един апокалипсис и да започнем пак от амеба.
...