Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Tue Sep 12, 2006 7:30 pm

Наскоро гледах Karas (гарвана) ОВА някакво със мнооого заплетена история (т.е. плота е пълна тъпотия) и доста специални ефекти. Яко.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Sep 13, 2006 12:42 am

Amelia wrote: Dead Leaves за мен е невероятно идейно, но е прекалено нетрадиционно и затова по-трудно се възприема. Гледайте го пак след 50 - 60 сериала. Може да сте си сменили мнението.

Не мисля, а и ми беше толкова противно, че наистина нямам желание да го повтарям.

Сай Кано и мен не ме трогва, но рационално погледнато - има няколко убийствено добри идеи и сцени. Must see е - дори само за общата култура.

За добри идеи и сцени съм съгласна, вероятно в почти всяко аниме могат да се намерят хубави сцени, но като цяло не ми допадна, всъщност доста ме издразни. А и керъктър дизайна е толкова ужасно грозен... Един единствен кефещ персонаж; досадно изведена на преден план в повествованието лигава любовна историйка, докато интересното остава второстепенно; нямаше и кой знае колко хубава музика.

Иначе моментите 'монолози' на главния герой а.к.а разказвача (ако правилно си спомням) се съчетават по адски хубав начин с кадрите от битките, пейзажите и т.н.

Финалните кадри и думи също ми допаднаха страшно много.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Sep 13, 2006 8:25 am

Позволи ми да ти напомня, че ти и Texhnolyze-a не го хареса веднага. Та гледай го пак Dead Leaves след 50-60 сериала. :P
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Sep 13, 2006 10:31 am

Изгледах Samurai Deeper Kyo и просто бях изумена каква "мешана скара" бяха направили от мангата :shock: Май досега не ми се беше случвало да гледам сериал, който може само да се каже, че е правен по манга, а реално да си е измислен буквално наново като последователност на случките и т.н. Както и да е де, хубаво е сериалчето, можеше и още да се желае, да не говорим, че така и не разбрах какво стана на финала :roll: Ще си продължа да чета мангата и така.
Иначе ми останаха още 4-5 епизода от Haibane Renmei - е направо ме хвърля в музиката тоя сериал. Хем реално нищо не става, хем пък въпреки всичко искам да видя, аджеба, как ще свърши тая работа :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Sep 13, 2006 11:48 am

Amelia wrote:Позволи ми да ти напомня, че ти и Texhnolyze-a не го хареса веднага. Та гледай го пак Dead Leaves след 50-60 сериала. :P
Вярно е, но това, защото не го бях догледала и ми беше скучен в началото.
Иначе ми останаха още 4-5 епизода от Haibane Renmei - е направо ме хвърля в музиката тоя сериал. Хем реално нищо не става, хем пък въпреки всичко искам да видя, аджеба, как ще свърши тая работа
Хехе, надявам се да не останеш разочарована от края :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Sep 13, 2006 11:55 am

Elayne wrote:Хехе, надявам се да не останеш разочарована от края :roll:.
Не мисля, че има такава опасност. Мен краят ме размаза. Един от най-добрите е.

Oui. Je suis garbage.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Sep 13, 2006 12:18 pm

Amelia wrote:
Последните два епизода като самостоятелни са прекрасни, като завършек на сюжетната линия на пушачката (Секи?) също са великолепни, но като финал на това аниме си е като да са го спрели 5 епизода преди края. Много незавършено седи :?.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Sep 13, 2006 1:30 pm

Амели, не знам, но теорията ти за гледане на Дед Лийвс след време при мен не важи, щото бая нещо съм видяла досега, тъй че съм убедена, че и след 100 сериала няма ми харесат тия.. Мъртви Листа (?) :) Въпрос на вкус, не само на пресищане от анимета. На мен като ми писна анимето, просто спрях да гледам за известно време :wink:
Хайбане си завърши прекрасно според мен, а да има още 5 серии, е невъзможно, щото сериали със 17-18 епизода в Япония не правят :mrgreen:
Аз сега гледам страхотно нещо - Saiunkoku Monogatari :) На шеста серия съм, то е онгоинг аниме и доказва, че и сред новите бози се намира по някоя перла :) И едно такова красиво, с чудна музика и толкова сладка главна героиня (някъде Алексис беше споменала, че я харесва, щото може да мисли, много вярно според мен :) ). За съжаление са изкарали едва 16 серии от общо 39.. дано и нататък продължи все така да ме радва :)
shadow dance nikoga ne luje

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Sep 13, 2006 1:56 pm

Ммм, Saiunkoku-то и аз го следя, просто ми пълни душичката :P И Zegapain гледам, там пък всеки епизод ме застрелва с по нещо и после се чудя и мая какво ще става нататък :roll:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Sep 13, 2006 4:11 pm

Elayne wrote:
Amelia wrote:
Последните два епизода като самостоятелни са прекрасни, като завършек на сюжетната линия на пушачката (Секи?) също са великолепни, но като финал на това аниме си е като да са го спрели 5 епизода преди края. Много незавършено седи :?.
Реки, не Секи. :wink: Емоционално перфектен финал. Сюжетно...не съвсем.

Препоръчайте нещо нямащо общо с КОМЕДИЯ, моля. Знаете, драми, трагедии, my type of a plot
Monster
Noir

За други с липса на комедийни елементи не се сещам сега. Е, то не е и като да не съм те юркал за тези двата, но повторението е майка на знанието. :lol:

Сега наред с какво ли още не гледам чат-пат Honey and Clover. Още се чудя, защо се радва на такъв култов статус сред доста народ. Не че е зле, но не е толкова добре, хуморът в него в повечето случаи доста ме дразни.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Sep 15, 2006 2:30 pm

Та, изгледах Haibane-то. Хареса ми финала, но наистина оставя усещане, че нещо липсва, в целия сериал дори. Както и да е, приятен беше.
А снощи гледахме Whisper of the heart. Не знам дали само при мен е така, но определено колкото филмчета на Гибли съм гледала досега, все ми оставят много приятно настроение и някак ми приповдигат духа даже. Явно детето вътре в мен мноооого се кефи на такива работи - дечица, приказни елементи и т.н. :)
А току-що гледах последния излязъл епизод на Host Club-а - е просто нема такава простотия или идиоти на кубик, както каза мъжът ми :lol: Просто ще ме уморят, откъде ги измислят такива глупости просто не знам :mrgreen:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Sep 15, 2006 3:37 pm

Mushu wrote: А снощи гледахме Whisper of the heart. Не знам дали само при мен е така, но определено колкото филмчета на Гибли съм гледала досега, все ми оставят много приятно настроение и някак ми приповдигат духа даже. Явно детето вътре в мен мноооого се кефи на такива работи - дечица, приказни елементи и т.н. :)
А току-що гледах последния излязъл епизод на Host Club-а - е просто нема такава простотия или идиоти на кубик, както каза мъжът ми :lol: Просто ще ме уморят, откъде ги измислят такива глупости просто не знам :mrgreen:
За "Уиспър" - аз много си го обичам това точно филмче, а и прекрасния дебел котарак.. :mrgreen:
Относно Ооран - леле, тия последни два епизода за просто трепач :mrgreen: А Тамаки в 23 е гениален 8-)
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Sep 15, 2006 11:48 pm

/me гледа Grappler Baki, ама е леко разочарована.
Не може да стъпи на малкия пръст на Иппо, Еърмастър и Гантз, но поне се млатят нон-стоп без да ми разтакават действието с малоумни бози като Тенжо Тенге-то. Та гледа се, че даже ме и кефи.

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 16, 2006 12:31 am

Gantz па от де го сглоби в тая група :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Sep 16, 2006 9:12 am

Ми заради кървищата....

Oui. Je suis garbage.