Гледано напоследък
Moderator: Moridin
Всъщност на Гибли май ми остана да видя само Котката, Кики и Only Yesterday от филмите. И просто между другото, не всичко с етикет Гибли може да бъде наречено гениален шедьовър, та да го броя към нещата, които имат потенциал да запълнят празнотата в душата ми.
А ти не си гледал Берсерк, да. Както и GTO. Както и Planetes. Както и Airmaster, Angel’s egg, Beck, City Hunter, Colorful, Crying Freeman, Dead leaves, Excel Saga, FLCL, Fruits Basket, Future Boy Conan, Genshiken, Golden Boy, Gungrave, Hajime no Ippo, Hana Yori Dango, Higurashi, Hunter X Hunter, Jin Roh and the Wolf Brigade, Guu, Juuni Kokki, Lupin III TV, Lupin III – The castle of Cagliostro, Love Hina, Monster, Mushishi, Ninja Scroll, Otogizoushi, Kenshin, Sai Kano, Samurai Champloo, Slayers, Texhnolyze, The melancholy of Suzumia Haruhi, Trigun...
Не миличък. Просто освен Берсерк всички други добри/култови заглавия си ги гледал вече.
Глупаво тамагочи

Бтв като си такъв фен на дядо Миязаки, фани гледай Future boy Conan и Lupin III - Castle of Cagliostro. От най-добрите му неща са.
ПП. Верно, не е лесно да си сноб. Сега точа Grappler Baki - обещаха ми да е надъхващо като Иппо и зло като Gantz. Can't wait!
А ти не си гледал Берсерк, да. Както и GTO. Както и Planetes. Както и Airmaster, Angel’s egg, Beck, City Hunter, Colorful, Crying Freeman, Dead leaves, Excel Saga, FLCL, Fruits Basket, Future Boy Conan, Genshiken, Golden Boy, Gungrave, Hajime no Ippo, Hana Yori Dango, Higurashi, Hunter X Hunter, Jin Roh and the Wolf Brigade, Guu, Juuni Kokki, Lupin III TV, Lupin III – The castle of Cagliostro, Love Hina, Monster, Mushishi, Ninja Scroll, Otogizoushi, Kenshin, Sai Kano, Samurai Champloo, Slayers, Texhnolyze, The melancholy of Suzumia Haruhi, Trigun...
Не миличък. Просто освен Берсерк всички други добри/култови заглавия си ги гледал вече.

Глупаво тамагочи

Бтв като си такъв фен на дядо Миязаки, фани гледай Future boy Conan и Lupin III - Castle of Cagliostro. От най-добрите му неща са.
ПП. Верно, не е лесно да си сноб. Сега точа Grappler Baki - обещаха ми да е надъхващо като Иппо и зло като Gantz. Can't wait!
Ама много детайлно знаеш какво Рольо не е гледал, човек направо страх почва да го хваща, никакви тайни не останаха вече.
Като стана дума за Berserk, гледах му два епизода и половина, реших, че това просто не е за мен и с кеф го зарязах. Явно не ме бива за сноб.

Като стана дума за Berserk, гледах му два епизода и половина, реших, че това просто не е за мен и с кеф го зарязах. Явно не ме бива за сноб.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Малко ти куца логиката - това, че Бибопът му е харесал не значи, че каквото и друго да му препоръчаш непременно ще му допадне. А и някои хора, примерно аз, не обичат да ги юркат. 
That said, аз поне не откривам някакви боклучави анимета в списъка ти (отделен въпрос е, че поне половината не съм гледал), освен до известна степен Suzumiya Haruhi. Но да, малко нелепо е да се оплакваш, че не са останали наистина качествени неща да гледаш, а още да не си гледал Monster или Planetes.

That said, аз поне не откривам някакви боклучави анимета в списъка ти (отделен въпрос е, че поне половината не съм гледал), освен до известна степен Suzumiya Haruhi. Но да, малко нелепо е да се оплакваш, че не са останали наистина качествени неща да гледаш, а още да не си гледал Monster или Planetes.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Ми виж са - аз наистина имам добър вкус за аниме (и за кво ли не друго
), но просто изискванията ми са по-строги. То си зависи от човека. But I know mah stuff. Гледайте ги тия изброените - всяко от тях е ценно с нещичко. Дори Crying Freeman. За него бих рекла даже, че е гениално по един особен свой си начин. Освен това, бидейки широката душа, която съм (в секъф смисъл
) съм ви препоръчала най-различни неща - не е като да се кефя на един единствен стил - това поне може да ми се признае. Мисля, че няма да съжалявате, ако ме послушате 

Ам, аз вчера догледах Noein. Верно, не е шедьовър - не ми харесваше дизайна на героите на моменти, горкото аниме има неприятно дразнещ грозник за главен герой (който е на всичкото отгоре в два варианта), анимето леко ми се стори разтеглено..
но като цяло ми хареса - имаше идейни неща и интересни хрумвания, един невероятно сладък лош-добър и някакъв особен вариант квантова физика
едит: А, да, гледам и Харухи Сузумия, на 7-ми епизод съм и досега никак не ме впечатлява, аз ли съм сбъркана или онези 800 души, дали му "мастърпийс" в АНН, не знам... но да го догледам първо де
Иначе ужасно ме обърка в началото това разместване на епизодите и 4-ти там го гледах с телешки очи..
но като цяло ми хареса - имаше идейни неща и интересни хрумвания, един невероятно сладък лош-добър и някакъв особен вариант квантова физика

едит: А, да, гледам и Харухи Сузумия, на 7-ми епизод съм и досега никак не ме впечатлява, аз ли съм сбъркана или онези 800 души, дали му "мастърпийс" в АНН, не знам... но да го догледам първо де

shadow dance nikoga ne luje
Нали? Много яко!Killua wrote:Иначе ужасно ме обърка в началото това разместване на епизодите и 4-ти там го гледах с телешки очи..

Мен това много ми хареса - стресна ме и ме извади от сладката летаргия, в която потъвам като гледам посредствени анимета. Изненада ме - ценя такива неща.
едит: А Ноеин ме разочарова безмерно, особено след като гледах Пътеводните Светлини на Българската Аниме Общност как прицвилват от кеф като го коментират. Като идеи, история и побоища - нищо особено, но и по-зле можеше да е. Като визия - муцинка, като се изключат скучните character designs. Като персонажи - най-шибаната пълна скръб от много месеци насам. Ако сладкия добър-лош е нелепия русокос урод (Атори, Хатори - някъф такъв шит беше) много силно и остро ще изпротестирам.
недей да протестираш
като добричък беше много сладък и един такъв апатичен
като лош, ще се въздържа да коментирам, лека гротеска наистина
а аз същото като тебе казвам, посредствено е анимето (не съм чела какво са писали другите фенове, а и не ми пука, важното е аз какво мисля по въпроса
), но се гледа и като цяло ми беше приятно.. прекъснах го по едно време, мисля че можеха да спестят епизоди, щото към 11 ми беше забозяло, ама не може все шедьоври
героите наистина не бяха много читаво нарисувани, както по-горе казах, а и нещо из фона ме дразнеше, но не знам какво точно.. така че оспорвам ти "муцинката".. а пък на мен един-два боя много ми хареса как са ги докарали
относно Харухи - аз просто реших, че са объркали събърите епизодите
иначе анимето до 7-ми епизод ми е скучно и ме приспива, а сега просто не намирам сили да го продължа 
ПС И междувременно гледам Ооран, не ми пука къв жанр е - пародия ли, комедия с едиквиси елементи ли - много ми е забавно, обожавам близнаците, последният епизод ми беше див кеф
да живей 

а аз същото като тебе казвам, посредствено е анимето (не съм чела какво са писали другите фенове, а и не ми пука, важното е аз какво мисля по въпроса

относно Харухи - аз просто реших, че са объркали събърите епизодите

ПС И междувременно гледам Ооран, не ми пука къв жанр е - пародия ли, комедия с едиквиси елементи ли - много ми е забавно, обожавам близнаците, последният епизод ми беше див кеф

shadow dance nikoga ne luje
Ще ми простиш, ако не те взимам насериозно, нали? Изброила си всякакви глупости наред с яките работи, осъзнай се. Фрийман? След като пищя от ярост докато го гледа? И извинявай, но ако ще бутаме за "велики" неща, в които "имало по нещо качествено"... подозирам, че и аз ще изброя бая сериали, които не си гледала.
И никога не съм твърдял, че всичко на Гибли си струва, всъщност ценните работи са около 1/3. Обаче последно когато проверявах, не беше гледала нито Спиритед Ауей, нито Наушикаа.
Иначе любовната гняс в Оурана е една от най-големите простотии в сериала, поне за мен
И никога не съм твърдял, че всичко на Гибли си струва, всъщност ценните работи са около 1/3. Обаче последно когато проверявах, не беше гледала нито Спиритед Ауей, нито Наушикаа.
Иначе любовната гняс в Оурана е една от най-големите простотии в сериала, поне за мен

Last edited by Roland on Tue Sep 12, 2006 2:24 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
Dead leaves sucks balls
, sorry. И СайКано хич не ми е от любимите.
Но пък от изброените от Амелия анимета, горещо препоръчвам Гънгрейва и Текнолайза.
Отдавна не съм гледала аниме, може би трябва да хвана нещо и без това нааааай-после ще се сдобия с по-голям монитор и няма да е гърч за очите ми. Препоръчайте нещо нямащо общо с КОМЕДИЯ, моля. Знаете, драми, трагедии, my type of a plot.

Но пък от изброените от Амелия анимета, горещо препоръчвам Гънгрейва и Текнолайза.
Отдавна не съм гледала аниме, може би трябва да хвана нещо и без това нааааай-после ще се сдобия с по-голям монитор и няма да е гърч за очите ми. Препоръчайте нещо нямащо общо с КОМЕДИЯ, моля. Знаете, драми, трагедии, my type of a plot.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- armageddon
- Forsaken
Рольо, няма да ти простя, особено като знам с какъв перверзен кеф гледаш филмите на Уве Бол. С Фрийман-а е същото - толкова безумно нелепо е, че чак е очарователно. Нещата, които съм изброила са повече от "съдържащи нещо качествено". Те са или много добри (велики), или с култов статус, или екземпларни и рядко добри представители за даден стил.
А сериалите, които ти ще ми изброиш няма и да ги гледам по обективни причини
. Аз слушам само хора с опит.
Dead Leaves за мен е невероятно идейно, но е прекалено нетрадиционно и затова по-трудно се възприема. Гледайте го пак след 50 - 60 сериала. Може да сте си сменили мнението.
Сай Кано и мен не ме трогва, но рационално погледнато - има няколко убийствено добри идеи и сцени. Must see е - дори само за общата култура.
А сериалите, които ти ще ми изброиш няма и да ги гледам по обективни причини

Dead Leaves за мен е невероятно идейно, но е прекалено нетрадиционно и затова по-трудно се възприема. Гледайте го пак след 50 - 60 сериала. Може да сте си сменили мнението.
Сай Кано и мен не ме трогва, но рационално погледнато - има няколко убийствено добри идеи и сцени. Must see е - дори само за общата култура.