Shadowdance #41 на линия ;)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Shadowdance #41 на линия ;)

Post by Moridin » Fri Aug 25, 2006 5:24 pm

И тъй, ето го след ваканцията и новия брой :)) Четете, забавлявайте се, хвалете, громете и т.н. и т.н. и т.н. и т.н. и т.н. (ок, олях се)

Ревюта
==============
Песен за Огън и Лед #4: Пир за врани (Дж. Мартин) - Трип, Демандред
Трите стигми на Палмър Елдрич (Ф. Дик) - Рандъм
Първият крал на Шанара: кн. 1 и 2 (Т. Брукс) - Ян
Dragonlance: Войната на душите - Дракони на изгубената звезда (М. Вайс и Т. Хикман) - Ян
За писането (Ст. Кинг) - Трип, Рандъм
Пространство (Ст. Бакстър) - The Dragon
Циркът на прокълнатите (Л. К. Хамилтън) - Ян
Митове за овъгления мрак (Я. Чолаков) - Рандъм
Предсказано, том 1: Черен Човек (В. Головачов) - Роланд
Сивите (У. Стрийбър) - Гибли
Вампирът Виторио (Ан Райс) - Аланна
Мравките (Б. Вербер) - Рандъм
Върховната тайна (Б. Вербер) - Рандъм
Обсебването на Елизабейл Крейл (К. Удинг) - Ян
Сказание за Сарамир #3: Воалът на властта (К. Удинг) - Волкос
Операция "Риба" (П. Копанов) - Рандъм
Игра на разум (Б. Калинов) - Рандъм

Станек
==============
Хроники на мъгливото минало: Историята на Пазителя Мартин - Ян

Филми
==============
Карибски пирати 2 – Роланд, Трип, Гибли
Супермен се завръща – Роланд, Амос
Match Point – Демандред
Класическо кино: Персона – Демандред

Евъргрийн
==============
451 по Фаренхайт (Рей Бредбъри) – Трип, Моридин, Демандред

Непреведено
===============
The Warrior Prophet (R. Scott Bakker) – Трип

Аниме
==============
hack://SIGN – Роланд

Профили
==============
Джеймс Кагни – Амос

Разкази
==============
Конкурс на Shadowdance 2 - първа партида
Каменният базилиск, част 1 - Пламен Глогов

Хумор
==============
Карибски пирати 2: 15-минутната версия – превод Гибли feat. Алексис

Статии
==============
За доблестните рицари, Пешо, Жужа, светия секстет и други неща от живота – Морвен
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 25, 2006 5:41 pm

Разгеле :). От къде мое си купа Станек в оригинал?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Aug 25, 2006 6:07 pm

Засега само ще кажа, че материала за Станек рулира. Отдавна не се бях смял така. :) За останалото ще пиша като го прочета по-внимателно.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Anomandaris
Commoner

Post by Anomandaris » Fri Aug 25, 2006 8:34 pm

ХАХАХА спасихте ми 11 от най-добрите.Прочетох "Песента" останах без четиво,корицата на" Пазителя Мартин" ми хареса и аха да я купя(нищо не бях чул за този писател).Но както става във фентъзитата доброто победи и аз ще изпия парите :lol: Страшен анализ смял съм се с глас-браво!
А как щях да се прекарам....
Иначе броя доста го чаках,но определено си струва-хубави ревюта и статии ,само не мога да разбера какви са тези лавъри дето ги бъзикате-друг форум??
Остава въпроса обаче какво да си купя като ходя на почивка-няма ли някое добро книжле да ми утрепе 3-4 часа?

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Aug 25, 2006 9:57 pm

Първоначално Мартин замисля четвъртата книга с действие, развиващо се пет години по-късно от това на останалите три (кой да знае тогава, че книгата всъщност ще закъснее с пет реални години). После пък започва да пише без дупка във времевата линия, прологът му набъбва на 200 страници и той решава да го среже и да го пръсне из останалата част от книгата (не, че подобни колебания са спрели Джордан, доколкото знам, да си пуска книгите с 200-странични пролози). В един момент пък се усеща, че материалът, който е написал, е достатъчен за около книга и половина и недостатъчен, за да се разкаже цялата история, която е планирал да разкаже в една.
Материалът, който е написал щеше да стигне едва за половин книга, ако благоразумно и мъдро беше изтрил всички огромни, ненужни "джорданови" описания на бронята, щита, хералдическия знак, брадата, мустаците и т.н. на нам-си-кой, всъщност на кой ли не. Книгата ми е едно огромно р-а-з-о-ч-а-р-о-в-а-н-и-е, дори не я дочетох до края и бях до тук с Песен за огън и лед. След като кажи-речи всички фентъзи-писатели ни взеха нас, верните им читатели, за мезе, реших да не им давам повече шансове. Разочароват ли ме с 1000 стр. и 15 лв. - чао!
Чакам следващата книга на Ериксън, макар че Приливите не ми хареса особено. Това ще е единственото фентъзи, което реших да продължа да чета.

На Сивите, според мен, е дадена твърде висока оценка. Макар да не обичам да давам оценка в цифри, тази я оценявам с 4/10. ИСФ на Бард вече окончателно сдаде багажа и там излизат какви ли не боклуци. Поредицата Галактика в семейната ни библиотека съдържа къде-къде по-качествени книги от жанра.

P.S. Защо няма тема за Песента в бук форума или аз съвсем окьоравях и не я намирам? Виждам само 1 тема свързана с Песента, но тя е за секса във фентъзито. А тема за книгата като такава? :roll:
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Aug 25, 2006 10:40 pm

Хората решиха да пишат четвъртата книга на Мартин в сексуалната тема, а опитът ми да преместя постовете, дискутиращи я, в по-стария топик по темата не се получи поради някакъв бъг във форума, който омеша ппреместените постове.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 25, 2006 10:40 pm

пък и не заслужава отделна тема ;ррр
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sat Aug 26, 2006 3:00 am

Броя на мене много си ми хареса - пълен с много интересни работи. Най-много ме грабнаха ревютата на "Пир с Врани" и Аниме ревюто на Рол, с което съм съгласен напълно.
@Рол Човек, как си изкарал 26 епизода, аз 8 едва издържам и ми иде да вия :twisted: :twisted: :twisted:
Имам и малко критика ...
Имам си Ghost in The Shell и Ghost in the Shell: Innocence на оригинални ДВД-та. Муахахахахахаха! (Пък аз си имам целия Бибоп, Акира и още кво ли не на оригинални ДВД-та, ае злобей ся :р – бел на Рол)
Това се показа на края на новините - вярно малко хумор, ама защо при новините? Да го бяхте оставили за редакционното поне. Въпроса не е за перфекционизъм ( I could care less) ама някак си не му отива на Шедоуденс...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Aug 26, 2006 12:28 pm

охохохо,вече потривам доволно ръчички какво ще се чете:))))
Image

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Aug 26, 2006 2:05 pm

Лелее, контраатаката по лавърската линия беше размазваща... ;-) Хубав брой. Кога ще доживеем до нови подобрения в дизайна?
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sat Aug 26, 2006 2:13 pm

Станек! Станек! Станек!

Целият брой ми хареса, но това просто застава на трона.

Обичайно ревютата на книги, непреведеното и филмите са ми най-интересни, така беше и сега(като изключим статията за Станек, която вече определихме за недостижим връх на броя). След малко ще почна разказите, а за всичко останало - поздравления!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Aug 26, 2006 2:16 pm

Daggerstab wrote:Лелее, контраатаката по лавърската линия беше размазваща... ;-) Хубав брой. Кога ще доживеем до нови подобрения в дизайна?
След ваканцията, и когато Сатурн изгрее над Обеля ;)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sat Aug 26, 2006 5:42 pm

А защо не и снимки на книгите в всяко ревю? Списание е все пак - малко картинки няма да навредят. Иначе броят кърти в общи линии. На мен само не ми хареса Статията - препокриваше се (според мен) със Редакционното.

shannara
Misting

Post by shannara » Mon Aug 28, 2006 12:43 am

Ян, ревюто за Станек е размазващо. Наистина ме озадачи преди да стигна до цитатите. Не че вече не се бях отказала да си я купувам след "прекрасната" извадка на сайта на ИнфоДАР, но все пак статията ми спести грешни пари.

Морви, поздравления за смелостта да пуснеш лавърската статия. :wink: Надявам се си се запасила с броня и чадър, щото очаквам лавърите да те обсипят с любоФ, в техния случаи - дъжд от л***а.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Aug 28, 2006 3:05 pm

Както обикновено, броят е на ниво. Статията за Станек е убийствена, но понеже я четох след редакционното и статията на Морви, ефектът определено беше притъпен.
Зарадваха ме многото ревюта, даже си направих списък с книги за четене - тъкмо напоследък бях изпаднал в нещо като читателска криза :wink: Липсват ми обаче Игрите и Тъмните Хроники - нищо ново ли няма за Хрониките?
Elves dig rocket launchers.