Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu May 18, 2006 1:17 pm

и аз го гледах снощи the producers:)доста отдавна не се бях смяла толкоз,май от ноисес off насам хехехе ама малко са разводнили края и определено са попрекалили с пеенето ама се пак филмчето е готино в светлината на всички излизащи напоследък бози
edit:а и да добавя,НЕ ГЛЕДАЙТЕ M.I.3 ЗА БОГА!!!!толкова ужасно глупав,скучен и развлачен филм с много ефекти не бях гледала скоро,доре че не дадах пари за кино поне:)))
Image

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri May 19, 2006 10:11 pm

Ааааа, как бе, MI:3 ще се гледа, даже на кино задължително, да помогнем на Том&компания поне да си върнат разходите по филма. :lol: Не, сериозно, ти какво си очаквала от MI:3? Аз очаквам само здрав екшън+пуцалки и най-вероятно ще си ги получа. Старая се да не се сещам колко малоумно и инфантилно се държи Том Круз извън снимачната площадка. Той нещо се побърка в последните години, докъде може да докара човек сциентологията. :roll:

Аз пък преди няколко дни гледах Tristan+Izolda. Не лош филм, но понеже вече зная историята и от едноименната опера и от Пръстена на Нибелунгите, единственото, което ми остана беше да гледам актьорите. Много прилича и на легендата за крал Артур, Ланселот и Гуинивер.
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun May 21, 2006 2:18 am

Гледах Romeo and Juliet (1968) на Франко Дзефирели, признатата за най-добра филмова версия на небеизвестната пиеса. И бях тотално запленен. Изключителен филм във всяко едно отношение и много силно въздействащ емоционално.

Всички компоненти са на високо ниво. Страхотни актьорски изпълнения. Една от най-красивите и очарователни актриси, които някога съм гледал във филм Olivia Hussey като Juliet (прави впечатление, че двамата изпълнители на главните роли са наистина много млади, точно както си е в пиесата, което много помага за постигане на търсеното въздействие и по-голям реализъм). Прекрасна визия. Феноменална музика, дело на небеизвестния Нино Рота, която предполагам е позната на доста хора, (примерно в шампионатите по фигурно пързаляне при жените я използват твърде често). Разбира се, взетият от Шекспир сюжет и прекрасен поетичен диалог. Всичко това е съчетана умело, за да се постигне един изключителен филм с удивително емоционално въздействие.

Стига толкова, че ми свършиха суперлативите и взех да ги повтарям твърде често. :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon May 29, 2006 10:56 am

На Панаира на книгата покрай няколкото книжлета си намерих и филма "Калина алена" - сценарий, режисура и в ролята на Егор Прокудин - Василий Шукшин. На същото издателство, което пусна и "Не тъгувай" - в-к за Жената или нещо такова. :)
Изгледах си го пак и си мисля, Боже защо няма напоследък ФИЛМИ като някога? Мърда нещо там по екрана :(

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon May 29, 2006 4:50 pm

Chaos

реж. Тони Гиглио (сценарист - пак той)
в гл. роли: Райън Филипи, Джейсън Стейтъм, Уесли Снайпс и др. напълно неизвестни, които е по-добре да си останат такива.

Имената на Стейтъм и Снайпс предполагат екшън, ама тука няма. Поне 1 тупаник да си бяха хвърлили та да не се чувствам съвсем капо, но и това нямаше или, ако е имало, аз съм го проспала. Джъстин Уадъл трябваше да я вкл в анкетата за най-калпав кастинг, сигурно щеше да се класира веднага след Линдзи Лоън и Кери Ръсел, поне със сигурност щеше да изпревари Том Ханкс от Шифъра. Адски скучен филм, тъп и клиширан сюжет, ужасен диалог, глупави ходове. Абе, какво да ви разправям, не си губете времето с този филм.

3/10 :evil:
pulled out

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Wed May 31, 2006 11:50 pm

Eight Below

В свободен превод Осем герои :)

Очаквах това да е поредното неангажиращо филмче на Дисни за цялото семейство. Филм, по време на който си чоплиш семки и от време на време си поглеждаш часовника в очакване двата часа да изтекат по-бързо. Но но е. Филмът си е добър. Има си от всичко - и весели и много тъжни моменти, и дори напрежение от време на време. Пък и е подействителен случай, което някак му придава тежест. Като знаеш, че това наистина се е случило (е не точно същото, няма как да знаем какво са правили кучетата през цялото това време) някакси... Де да знам, това просто е филм към който не можеш да останеш безпристрастен. А doglovers като мен направо ще се разчувстват.

Мен лично много ме натъжи смъртта на двете кучетата. Който някога е губил куче знае за какво говоря. Гледайте го и няма да сбъркате.
Gone for good

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 31, 2006 11:59 pm

Мня, докопах си Уолъс и Громит и Заека ;). Бая труд са фърлили тия, не е зле филмчето никак.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Wed Jul 19, 2006 10:21 pm

Гледах Иван и Александра (1989)

В ролите: Климент Чорбаджиев, Симеон, Моника Будйонова, Томина Лазова, Борис Чучков, Иван Тричков, Мария Статулова

Малко момче и неговата приятелка преживяват политическия терор в Народна Република България през 1952
Spoiler: show
Image
Един филм за "Великата Пролетарска Революция", "нашия велик Вожд и Учител", Партията, пионерчетата... Един филм за милиционери, врагове на родината, лошите капиталисти и добтите Комунисти... Един филм за Народна Република България и Другаря Сталин... Един от добрите български филми, който непонятно защо (поне за мен) не се смята за такъв. Вероятно по политически причини.
Сигурен съм, че другарят Станишев много ще се израдва на портретите на Сталин по стените и надписите "Сталин значи мир"
Преди да сте ме заклеймили като комунист да отбележа, че не съм съгласен с това, което видях във филма. А именно с овчедушието на някои хора и готовността им да следват една съмнителна кауза, напълно слепи за ставащото около тях. И въобще смятам, че всеки трябва да види този филм, за да има някаква представа какво е било и какво не трябва да бъде. Аз казах :wink:
Във конски вагон,
приличащ на салон,
пътувах аз от София за Лом.

Прощавай София, прощавай София
с Дианабад и кино "Капитал"

Объркан и сам,
къде съм - не знам,
защото на вагона няма джам.

Прощавай София, прощавай София
с Дианабад и кино "Капитал"...
Gone for good

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 20, 2006 9:59 pm

"Ирония на съдбата" :) Вярно, че е свързано с малко носталгия към по-весели времена, но старото кино (и в частност руското) все пак си струва.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 20, 2006 10:28 pm

"Ирония на съдбата" определено си струва. Аз не бих нарекла времената по-весели (чисто обективно), но определено са били иронични. Между другото, някъде четох, че за да изиграят сцената с банята актьорите наистина са се напили...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Jul 26, 2006 10:54 pm

Image

Загледах я тая класика от детството и въпреки че на моменти е реалистична колкото карибските пирати :mrgreen:, все пак кефи яко. Ех, спомени... :D

П.С. Има си и Коста Цонев! :mrgreen:
:shark:
Feel the summer!

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Sun Jul 30, 2006 2:27 am

Днеска беше филмов маратон :lol:

Dangerous Mind (1995)
Just two words -> Coolio - Gangsta's Paradise. Май станаха три :)
Image
Leon (1994)

Май вече всичко е казано за тези два филма. Просто задължителни

Celluar (2004)
Много напрегнат филм. Добро начало, но към края интригата се позагуби.

И отново реверанс към българското кино

Черната лястовица (1997)

Голяма цигания беше. Но далеч не колкото Черна котка, бял котарак. И все пак не е лошо филмчето. Който има възможност да го гледа
Gone for good

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Sat Aug 05, 2006 10:00 pm

Девета рота 2005

Поредния, надявам се не и последния руски блокбастър. На мен лично много ми хареса. Задължителен за хората, които харесват филми на военна тематика.

Заслужава си наградите
"Девета рота" не е така пищен и постановъчно бляскав, той е суров, мъжествен и витален спектакъл (сценарист Юрий Воротков), потресаващо въздействащ с натуралистичните си батални сцени и с безпримерното себеотрицание на младите си герои-войници (изиграни от амбициозни актьори като Алексей Чадов-Врабецът и самия Фьодор Бондарчук-Хохола), отбранявали до последна капка кръв заветната кота № 3234 и така и не получили заповедта на командването за своето оттегляне...

Борислав Гърдев
Създаден на основата на реални събития, филмът проследява историята на съставената от хулигани и съмнителни типове 9-а рота, участвала в руското настъпление в Афганистан в края на 80-те миналия век.
Смърт на кота 3234, комуникациите са прекъснати. Войната свършва, но Злият, Врабеца, Джокондата, Ряба, Чугуна, Стас, Пиночет и Хохльо така и не узнават това.

Целокупнният руски народ посрещна този филм с мощно съветско ура и милиони рубли в боксофиса – 9-а рота е най-касовият филм в Русия след ерата на комунизма. Режисиран от известния актьор Фьодор Бондарчук (син на изявения включително и във военния жанр Сергей Бондарчук), филмът е истински военен блокбъстър с перфектно качество на продукцията, външни белези на холивудско кино и добре разказана история за героизъм, мъжко приятелство и военни ужасии, заснета по реални събития. Войната във фокус е тези в Афганистан от 1979-89, към чийто край момчета от 9-а рота – цветна сбирщина от хулигани, съмнителни типове и по-артистични натури (сред които и синът на Никита Михалков) са изпратени да пазят кота 3234. А войната междувременно свършва, но Злият, Врабеца, Джокондата, Ряба, Чугуна, Стас, Пиночет и Хохльо остават неинформирани и забравени в афганската пустош, готови да бранят позицията с живота си. До момента на финалното кръвопролитие прекарваме времето си с ежедневието на ротата – тежката физическа подготовка и неравния бой със суровия капитан (самият Фьодор Бондарчук), милувките с единственото момиче наоколо, момчешките караници и дружеските закачки, алкохолните вечери. Общото чувство е приятна смес от смях и тъга и, макар че поводите за тежки мисли би трябвало да са повече в подобен непестеливо кървав военен филм, блясъкът надделява над дълбочината, както и красотата над посланието. Но точно заради това двата часа с филма не тегнат върху сърцето на зрителя, все едно него са го изпратили да се бие в Афганистан. Което в крайна сметка не е лошо.
Gone for good

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Aug 05, 2006 11:20 pm

Вчера гледах The Seventh Seal на Bergman. Много ми хареса, макар че всъщност всеизвестните размишления за бога и смъртта бяха доста семплички. Но начинът по който бяха представени беше невероятен. Имаше много силни и запомнящи се моменти примесени с черен хумор, които показваха жестокостта и глупостта на хората, а изводите бяха оставени на публиката. Повечето актьори играха брилянтно, особено на Antonius Block и оръженосеца му не можах да им се нарадвам.
Накратко - ако ви се догледа някой велик стар филм, пробвайте The Seventh Seal! :)

п.п. Деба шибания курс по World Cinema дет взех ме е повредил. Сега гледам някоя класика и си мисля "ааа, това е affection-image" вместо просто да си гледам филма като филм. Но след като написах задълбочен анализ на каубойски филм с Джон Уейн нищо не може да ме стресне вече.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Aug 06, 2006 12:12 am

AlDim wrote:п.п. Деба шибания курс по World Cinema дет взех ме е повредил. Сега гледам някоя класика и си мисля "ааа, това е affection-image" вместо просто да си гледам филма като филм. Но след като написах задълбочен анализ на каубойски филм с Джон Уейн нищо не може да ме стресне вече.
Кой филм, ако не е тайна? :D И какъв е този курс?
:shark:
Feel the summer!