Гледано напоследък...
Moderator: Moridin
- herairness
- Jaghut Tyrant
и аз го гледах снощи the producers:)доста отдавна не се бях смяла толкоз,май от ноисес off насам хехехе ама малко са разводнили края и определено са попрекалили с пеенето ама се пак филмчето е готино в светлината на всички излизащи напоследък бози
edit:а и да добавя,НЕ ГЛЕДАЙТЕ M.I.3 ЗА БОГА!!!!толкова ужасно глупав,скучен и развлачен филм с много ефекти не бях гледала скоро,доре че не дадах пари за кино поне:)))
edit:а и да добавя,НЕ ГЛЕДАЙТЕ M.I.3 ЗА БОГА!!!!толкова ужасно глупав,скучен и развлачен филм с много ефекти не бях гледала скоро,доре че не дадах пари за кино поне:)))
Ааааа, как бе, MI:3 ще се гледа, даже на кино задължително, да помогнем на Том&компания поне да си върнат разходите по филма.
Не, сериозно, ти какво си очаквала от MI:3? Аз очаквам само здрав екшън+пуцалки и най-вероятно ще си ги получа. Старая се да не се сещам колко малоумно и инфантилно се държи Том Круз извън снимачната площадка. Той нещо се побърка в последните години, докъде може да докара човек сциентологията. 
Аз пък преди няколко дни гледах Tristan+Izolda. Не лош филм, но понеже вече зная историята и от едноименната опера и от Пръстена на Нибелунгите, единственото, което ми остана беше да гледам актьорите. Много прилича и на легендата за крал Артур, Ланселот и Гуинивер.

Аз пък преди няколко дни гледах Tristan+Izolda. Не лош филм, но понеже вече зная историята и от едноименната опера и от Пръстена на Нибелунгите, единственото, което ми остана беше да гледам актьорите. Много прилича и на легендата за крал Артур, Ланселот и Гуинивер.
pulled out
Гледах Romeo and Juliet (1968) на Франко Дзефирели, признатата за най-добра филмова версия на небеизвестната пиеса. И бях тотално запленен. Изключителен филм във всяко едно отношение и много силно въздействащ емоционално.
Всички компоненти са на високо ниво. Страхотни актьорски изпълнения. Една от най-красивите и очарователни актриси, които някога съм гледал във филм Olivia Hussey като Juliet (прави впечатление, че двамата изпълнители на главните роли са наистина много млади, точно както си е в пиесата, което много помага за постигане на търсеното въздействие и по-голям реализъм). Прекрасна визия. Феноменална музика, дело на небеизвестния Нино Рота, която предполагам е позната на доста хора, (примерно в шампионатите по фигурно пързаляне при жените я използват твърде често). Разбира се, взетият от Шекспир сюжет и прекрасен поетичен диалог. Всичко това е съчетана умело, за да се постигне един изключителен филм с удивително емоционално въздействие.
Стига толкова, че ми свършиха суперлативите и взех да ги повтарям твърде често.
Всички компоненти са на високо ниво. Страхотни актьорски изпълнения. Една от най-красивите и очарователни актриси, които някога съм гледал във филм Olivia Hussey като Juliet (прави впечатление, че двамата изпълнители на главните роли са наистина много млади, точно както си е в пиесата, което много помага за постигане на търсеното въздействие и по-голям реализъм). Прекрасна визия. Феноменална музика, дело на небеизвестния Нино Рота, която предполагам е позната на доста хора, (примерно в шампионатите по фигурно пързаляне при жените я използват твърде често). Разбира се, взетият от Шекспир сюжет и прекрасен поетичен диалог. Всичко това е съчетана умело, за да се постигне един изключителен филм с удивително емоционално въздействие.
Стига толкова, че ми свършиха суперлативите и взех да ги повтарям твърде често.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Interpreter
- Forsaken
На Панаира на книгата покрай няколкото книжлета си намерих и филма "Калина алена" - сценарий, режисура и в ролята на Егор Прокудин - Василий Шукшин. На същото издателство, което пусна и "Не тъгувай" - в-к за Жената или нещо такова. 
Изгледах си го пак и си мисля, Боже защо няма напоследък ФИЛМИ като някога? Мърда нещо там по екрана

Изгледах си го пак и си мисля, Боже защо няма напоследък ФИЛМИ като някога? Мърда нещо там по екрана

Chaos
реж. Тони Гиглио (сценарист - пак той)
в гл. роли: Райън Филипи, Джейсън Стейтъм, Уесли Снайпс и др. напълно неизвестни, които е по-добре да си останат такива.
Имената на Стейтъм и Снайпс предполагат екшън, ама тука няма. Поне 1 тупаник да си бяха хвърлили та да не се чувствам съвсем капо, но и това нямаше или, ако е имало, аз съм го проспала. Джъстин Уадъл трябваше да я вкл в анкетата за най-калпав кастинг, сигурно щеше да се класира веднага след Линдзи Лоън и Кери Ръсел, поне със сигурност щеше да изпревари Том Ханкс от Шифъра. Адски скучен филм, тъп и клиширан сюжет, ужасен диалог, глупави ходове. Абе, какво да ви разправям, не си губете времето с този филм.
3/10
реж. Тони Гиглио (сценарист - пак той)
в гл. роли: Райън Филипи, Джейсън Стейтъм, Уесли Снайпс и др. напълно неизвестни, които е по-добре да си останат такива.
Имената на Стейтъм и Снайпс предполагат екшън, ама тука няма. Поне 1 тупаник да си бяха хвърлили та да не се чувствам съвсем капо, но и това нямаше или, ако е имало, аз съм го проспала. Джъстин Уадъл трябваше да я вкл в анкетата за най-калпав кастинг, сигурно щеше да се класира веднага след Линдзи Лоън и Кери Ръсел, поне със сигурност щеше да изпревари Том Ханкс от Шифъра. Адски скучен филм, тъп и клиширан сюжет, ужасен диалог, глупави ходове. Абе, какво да ви разправям, не си губете времето с този филм.
3/10

pulled out
-
- Paragon
Eight Below
В свободен превод Осем герои
Очаквах това да е поредното неангажиращо филмче на Дисни за цялото семейство. Филм, по време на който си чоплиш семки и от време на време си поглеждаш часовника в очакване двата часа да изтекат по-бързо. Но но е. Филмът си е добър. Има си от всичко - и весели и много тъжни моменти, и дори напрежение от време на време. Пък и е подействителен случай, което някак му придава тежест. Като знаеш, че това наистина се е случило (е не точно същото, няма как да знаем какво са правили кучетата през цялото това време) някакси... Де да знам, това просто е филм към който не можеш да останеш безпристрастен. А doglovers като мен направо ще се разчувстват.
Мен лично много ме натъжи смъртта на двете кучетата. Който някога е губил куче знае за какво говоря. Гледайте го и няма да сбъркате.
В свободен превод Осем герои

Очаквах това да е поредното неангажиращо филмче на Дисни за цялото семейство. Филм, по време на който си чоплиш семки и от време на време си поглеждаш часовника в очакване двата часа да изтекат по-бързо. Но но е. Филмът си е добър. Има си от всичко - и весели и много тъжни моменти, и дори напрежение от време на време. Пък и е подействителен случай, което някак му придава тежест. Като знаеш, че това наистина се е случило (е не точно същото, няма как да знаем какво са правили кучетата през цялото това време) някакси... Де да знам, това просто е филм към който не можеш да останеш безпристрастен. А doglovers като мен направо ще се разчувстват.
Мен лично много ме натъжи смъртта на двете кучетата. Който някога е губил куче знае за какво говоря. Гледайте го и няма да сбъркате.
Gone for good
Мня, докопах си Уолъс и Громит и Заека
. Бая труд са фърлили тия, не е зле филмчето никак.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
-
- Paragon
Гледах Иван и Александра (1989)
В ролите: Климент Чорбаджиев, Симеон, Моника Будйонова, Томина Лазова, Борис Чучков, Иван Тричков, Мария Статулова
Малко момче и неговата приятелка преживяват политическия терор в Народна Република България през 1952

В ролите: Климент Чорбаджиев, Симеон, Моника Будйонова, Томина Лазова, Борис Чучков, Иван Тричков, Мария Статулова
Малко момче и неговата приятелка преживяват политическия терор в Народна Република България през 1952
- Spoiler: show

Gone for good
- Interpreter
- Forsaken
- Amos Trask
- Aes Sedai

Загледах я тая класика от детството и въпреки че на моменти е реалистична колкото карибските пирати

П.С. Има си и Коста Цонев!

Feel the summer!
-
- Paragon
Днеска беше филмов маратон
Dangerous Mind (1995)
Just two words -> Coolio - Gangsta's Paradise. Май станаха три
Май вече всичко е казано за тези два филма. Просто задължителни
Celluar (2004)
Много напрегнат филм. Добро начало, но към края интригата се позагуби.
И отново реверанс към българското кино
Черната лястовица (1997)
Голяма цигания беше. Но далеч не колкото Черна котка, бял котарак. И все пак не е лошо филмчето. Който има възможност да го гледа

Dangerous Mind (1995)
Just two words -> Coolio - Gangsta's Paradise. Май станаха три

Май вече всичко е казано за тези два филма. Просто задължителни
Celluar (2004)
Много напрегнат филм. Добро начало, но към края интригата се позагуби.
И отново реверанс към българското кино
Черната лястовица (1997)
Голяма цигания беше. Но далеч не колкото Черна котка, бял котарак. И все пак не е лошо филмчето. Който има възможност да го гледа
Gone for good
-
- Paragon
Девета рота 2005
Поредния, надявам се не и последния руски блокбастър. На мен лично много ми хареса. Задължителен за хората, които харесват филми на военна тематика.
Заслужава си наградите
Поредния, надявам се не и последния руски блокбастър. На мен лично много ми хареса. Задължителен за хората, които харесват филми на военна тематика.
Заслужава си наградите
Gone for good
Вчера гледах The Seventh Seal на Bergman. Много ми хареса, макар че всъщност всеизвестните размишления за бога и смъртта бяха доста семплички. Но начинът по който бяха представени беше невероятен. Имаше много силни и запомнящи се моменти примесени с черен хумор, които показваха жестокостта и глупостта на хората, а изводите бяха оставени на публиката. Повечето актьори играха брилянтно, особено на Antonius Block и оръженосеца му не можах да им се нарадвам.
Накратко - ако ви се догледа някой велик стар филм, пробвайте The Seventh Seal!
п.п. Деба шибания курс по World Cinema дет взех ме е повредил. Сега гледам някоя класика и си мисля "ааа, това е affection-image" вместо просто да си гледам филма като филм. Но след като написах задълбочен анализ на каубойски филм с Джон Уейн нищо не може да ме стресне вече.
Накратко - ако ви се догледа някой велик стар филм, пробвайте The Seventh Seal!

п.п. Деба шибания курс по World Cinema дет взех ме е повредил. Сега гледам някоя класика и си мисля "ааа, това е affection-image" вместо просто да си гледам филма като филм. Но след като написах задълбочен анализ на каубойски филм с Джон Уейн нищо не може да ме стресне вече.
- Amos Trask
- Aes Sedai
Кой филм, ако не е тайна?AlDim wrote:п.п. Деба шибания курс по World Cinema дет взех ме е повредил. Сега гледам някоя класика и си мисля "ааа, това е affection-image" вместо просто да си гледам филма като филм. Но след като написах задълбочен анализ на каубойски филм с Джон Уейн нищо не може да ме стресне вече.

Feel the summer!