World of Warcraft

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 15, 2006 11:38 am

Да - така се отървах от Меджика.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon May 15, 2006 12:50 pm

Валидол.... :(
Зле са нещата.
Ами трябва да свикваш, друго не можеш да направиш. Както хората я почват тази игра, така се и отказват от нея. ВоВ-а е "игра" докоато си вдигаш героя до 60 лвл и го пооблечеш малко.
Влезеш ли веднъж в сериозна гилдия той става вече задължение. Еди кои си дни от еди колко си часа да си онлайн , защото трябва да се прави рейд.....
Има хора които не могат да си позволят такъв тип игра.
От Близзард са се насрали (да ме прощават по-нежните души) ама това с 40 човека рейд по 4-5 часа нонстоп....няколко пъти седмично...
Не се издържа.

Ще има промени разбира се, от експанжъна Близзард ще се опита да поразчупи малко играта като пусне елитни инстанции за по 10 , 20 човека, но докато това стане реалност, играчи като Илийката ще спират да играят.

Няма смисъл да се съсипваш, приеми го философски. Да го докараш чак до успокоителни.....
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon May 15, 2006 2:18 pm

мдам... и днес съм все така подтисната... взех, че се и разболях - то в това състояние май малко ми трябва... :(

снощи на рейда се представих много зле - чак трета по дмж от магетата, но бях толкова разсеяна, че се усещах на моменти как си пуцам с АМ по баннати мишени :? тотално забравих, че имам тринкети с дмж, дето си е добре да се използват поне на босовете, а по едно време прийста в партито тактично ми намекта, че когато съм на под 100 HP живот не е зле за влизам в айс-блок (сраааам, срам :oops: )...

за радост рейда бе със силно присъствие на добри играчи и ни един бос не ни се опъна - даже на Раги умряха само 5 човека и дори аз не бях сред тях... облажих се с арканистката роба за 50 ДКП, но изобщо не успях да се доредя до Чокъра от Раги (взе го шедоу-прийст за 211 ДКП)... накрая бях съвсем скапана, но то бе и 2 часа през нощта...

та така... днес се надявах да говоря с Иликата по кю-то поне, но той си е пуснал ден отпуск...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue May 30, 2006 9:35 am

Здравьети!

Толкова време мина откато никой (Таис) не е писал(а) в тази тема, та се реших най-накрая да взема нещата в свои ръце, да поизтупам прахта от темата и естествено да ударя едно рамо на спамеца, който всички ние дълбоко уважаваме :wink:

Бях изненадам, когато разбрах че тук хвърлят по някой поглед не само Таис и Нейна Ефирност, ами и доста "обикновени" юзери.... Да им се неначуди човек.

Та. Гилдията в която аз бях един от главните офицери и един от създателите й се разпадна поради некадърност на ръководството й :( :neutral: (Някой ДА НЕ СИ помисли нещо :x )

След няколко дена безтегловност и мнооооого mindless farming (което си е същноста на играта) аз взех че се набутах във втората по сила хордска гилдия на сървъра!
Да ми е честито :lol:

R.I.P. <Osirion>
Long Live <Reborn>

Вчера ходих на рейд с тях за първи път..... Тия са ненормални, играят на съвсем друго ниво. Total pwnage дет' се вика. ( Туй за просветените)

Но покрай всичко това, имаше един много важен факто, който разтърси крехкото ми душевно равновесие - рейд лидер-а на <Reborn> е...... ЖЕНА :shock: :shock: :shock:

Англичанка, студентка със НЕВЕРОЯТНО секси глас (дали не играя прекалено много WoW?!?!?! :? ). Мигал съм на парцали през половината рейд. Е то с кеф да ходиш така :lol: AQ20 го минахме от раз :D

to be continued...
Не мое да мъмриш, брат!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue May 30, 2006 12:28 pm

Не виждам пробема лидера да е жена, цъкането на Puzzle pirates ме е убедило, че много повече жени играят тези игри, отколкото хората предполагат. Като че ли имат повече свободно време знам ли... Дори имаше някъде една графика, според която играта я цъкат предимно жени между 20 и 25 години, следвани от жени между 25-30 години. От мъжки пол има невероятно много пубертетчета в училищна възарст, които откровено казано ми лазят по нервите.

Не съм сигрен как е положението в WoW, но това е положението при мен :)

Да не говроим, че по-приятните хора, с които се запознавам онлайн накрая се оказват жени и почти винаги от Европа... Американците са ми странни, с малки изключения, а ако трябва да направя списък с неприятните хора в играта, на челно място веднага ми хрумват няколко Хамериканци... И повечето от тях са в "управлението", разбира се. Добре, че тези на по-ниските "нива" са учудващо свестни, иначе отдавна да ме няма там.
Last edited by thunder on Tue May 30, 2006 4:03 pm, edited 1 time in total.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue May 30, 2006 3:52 pm

е че къв е проблема:)))
на мен също много ми се чудят като чуят че съм female:)имам ся един от сауди арабия дет ако не ми помъжше толкоз с елитките одавна да съм го банн,sweety това sweety онова пък и вече съм горд 43ти лвл хехе:)
Image

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Wed May 31, 2006 11:06 am

ЧЕСТИТО!!!

42 лвл за уорлока е най-значимия преди лвл 60 :D Брейкпойнт дет' се вика:) Забавляваш ли се с Death Coil-а?? Вече може спокойно да смачкаш ВСЕКИ 1 на 1. Няма толкова силно умение в цялата игра.

И една добра новина за теб. От новия патч като цяло се намалява шанс-а да се прекъсне фиър-а когато се поема дмг :) А шанс-а феар-а да се прекъсне от ДоТ-ове е намален още повече.

Така че, дръж си демончето на къса каишка, да не ходи да блъска по таргета ти. Ако някой ти скочи - веднага Death Coil (сигурно вече си знаеш) , после Фиър и ...ДоТ, ДоТ , Фиър, ДоТ Фиър....мъртво али:)

Трябва да имаш точки на Афликшън обаче :)

След 42 левела на мъки, най-накрая може да кажеш че играеш с истински уорлок :)

Аз пък вчера на облажих със сърцето на Хакар от ЗГ! Вече съм double trinket шаман :) Нямам търпение да взема още някое и друго итемче и да се гавря с алитата. Не че и сега не се гавря де, ама офте мофте.
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 31, 2006 1:49 pm

ще ви дам аз на вас "мъртво али" :evil:

иначе - Честито, herairness! нали си имам алтове локчета и виждам какви юбер-дмж-диръли са! :twisted:

конче взе ли си вече или още събираш парички?

Шами, честит ти тринкет!! време беше и ти да се облажиш със Сърцето на Хакар :wink: честита ти и нова гилдия - дано ти е като прераждане :P

при мене е пълна каша... не зная накъде... гилдиите са в криза... особено с тази миграция - част от много добри играчи, а и доста приятели се изселиха на новия сървър... а Зенедар въпреки това продължава да лаг-ва - много е стар вече за толкова маймуни на клона - трябва му нов хардуер :(

нашата гилдия също е в криза - единия от Гилд-мастърите (тя е жена де) два пъти напуска и се връща... сега малко се поуспокоиха нещата... Шами, защо се чудиш, че жени могат да лийдват рейдове? може и да не съм споменавала, но нашите 2 жени - ГМ също водят някои рейдове :)

иначе бележим напредък в BWL - VAEL IS DOWN!!! :D
стигнахме 3-4 пъти до Блъдлорда, като 3 пъти ни wipe-наха последните мобове, а последния път - дръпнахме самия бос, докато биехме мобовете, та се наложи да започнем битката без бъфове и на половин мана... докарахме го все пак до 45%.. следващия път мисля, че ще го убием, стига да внимаваме да не дръпнем агро от танковете и разбира се - да ги държим живи... :) стигането до боса е шоуто и тежкото тук, но за мен е добре дошло, защото блъскам здраво АОЕ, а за едно маге това винаги е фън :D

резоректнахме героите на приятелчето ми - Илийката и съм много щастлива от това :) сега само чакам да се изкуши да се върне в гейма и наливам масло на въглените, де :twisted:

иначе голяма част от времето не играя с Tais... джиткам с алтовете.. май най-предпочитам Enia - уарлока... пък и така си правим компания с Шами и момчетата (дето са тайна кои са :P ), докато лвл-апваме :)
то добре, че е Шами да ме държи жива, че нещо самосъхранението при мен е по дефоулт изключено :lol:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Jun 01, 2006 3:30 pm

мда,death цоил и кончето рулз:))))ама за епиц horse ше има да посъбирам още доста.inache si imam tochki bash na afflictiona,ma oshte ne moga da izmislq kak da se spravq s 2ma *poches poches* obache stana li 60 lvl zaklevam se shte ima jestoko otmyshtenie za all navsqkyde,osobeno v stv i tanaris grrrrrrrrrrrrrrr
Last edited by herairness on Fri Jun 09, 2006 5:09 pm, edited 1 time in total.
Image

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jun 01, 2006 3:55 pm

2-ма наведнъж ще ги биеш като тъпан на селски мегдан. Е почти, кажи ми билд-а си, и какъв мислиш да ти е крайния билд.
и освен това каква комбинация от 2-ма играчи искаш да биеш :)
2 приест-а например не можеш :)

не се почесвай, ами снасяй сегашния си билд , както и проблемните ти класове и комбинация между тях :) пари за консултация не взимам :wink:
Не мое да мъмриш, брат!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Jun 02, 2006 12:53 pm

хммм я да видим,обикновено проблемите са ми в комплект рогуе/варрьор или рогуе/паладин или пък роугуе/приещ а най вече хунтер/рогуе.колкото до билда не помня вече как се казваше ама следвам това http://www.wow-europe.com/en/info/basic ... 5122000100
Image

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri Jun 02, 2006 5:01 pm

Такаааааа, да почнем от основата.

Билд-а ти не е добър. Не е за левлеване, а за енд гейм инстанси.
Смени го на:

http://www.wow-europe.com/en/info/basic ... 0000000000

Демонология до импрувнат Войдуолкър, после 30 точки на Афликшън, после демонология до края. Като станеш 60 лвл си прави какъвто билд си искаш.

По-принцип си фарми с Войд-а. Тактиката е лесна - пускаш гадта напред, Имолейшън + всичките ДоТ-ове и после добиваш с уонд-а. Ако имаш късмет да ти прокне инстант Шадоуболт-а от дотовете, го пускаш :). Аз карам само на ДоТ-ове + уонд, не се спирам за мана изобщо. Ако стане зор - фиър, дърпаш си гадината да не тича след моба, и го оставяш да се лута с ДоТ-овете.

за ПвП-то.

Уориър - Curse of Exhaustion + Coruption + Siphon Life. Тактиката е много лесна, няма нищо епично - тичаш :).
Идеята е само да не го оставиш да се приближи на 20 ярда до тебе !!!!
Ако го видиш отдалече веднага го кърсни! Обсега ти е 36 ярда, и целта ти е да го вкараш в комбат. Така той не може да се charge-не в теб (20 ярда рейндж и уориъра трябва да е извън комбат за да се чарджне). Направиш ли го това, 80% е твой. сега трябва да се довлече до тебе за да почне да те бие меле. Може да се пробваш да го фиърнеш. Ако го направиш само го ДоТ-вай, и фиървай подред. Уориъра може да има Фюри билд и там има умение Death Wish с което той става имюнен на фиър за 30 сек....АУЧ.
Затова за по-сигурно си бягай. Не е необходимо да си с лице към него както знаеш за да го ДоТ-ваш. Имай предвид, че ако успееш да му предотвратиш чарджа, той има друго подобно умение - Intercept. пак трябва да е на 8-20 ярда от теб, но иска rage за да се пусне. Затова винаги стой на максимална дистанция, която ти позволяза да го дот-ваш (36 ярда) и след малко кийтване оня сам ще си умре.

Роге Кофти. Почти винаги битката почва в твой ущърб. Ако все пак успееш да го скиваш първа - инстант ДоТ и се гавриш с него.
Ако те нападне по неговия си начин - Death Coil + Fear. Веднага ДоТове. ( Ако си зле с живота - бандаж, пази си хелтсоун-а и поушънките ако почне да те налага)В случая няма нужда да го забавяш, ако се наложи рогето ще си пусне спринт. Само дмг кърс. Важното е да си държиш демона изкъсо да не атакува рогето, защото и без друго нищо не му прави, но може да ти прекъсне фиър-а. От новия патч, ДоТ-овете ще имат намален шанс да прекъснат Фиър-а, така че само ДоТ-ове, никакви болтове, никакъв Имолейшън. Тичай след рогето и периодично си подновявай фиър-а, не го чакай да свърши, за да започнеш тепърва да го кастваш отново.
Има си тринкети за измъкване от фиър , кофти са но са на 3 или 5 мин кулдаун и се ползват само веднъж :) Ако го използва - отново фиър докато не стане. Ако си случайно със сукуба , една омайна целувчица и горкия е до там :)

Маге - Почти винаги биеш. ДоТ-ове. Магето може да се декърс-ва, но не всеки се сеща да го прави. Сложи му кърс, ако го махне не си хаби маната за кърс повече. Death Coil + Fear + няколко ДоТ-а и малко нюкване - толкоз. Силата на маге-а е ако ти влезе по-отблизо и може да си ползва Fireblast-a, Cone of Cold, Frost Nova, IAE, но това означава да ти е в рейнджа на Death Coil-a и Fear-a.
2 са начините да те прецака - да те направи на овца и после да те нюкне, или да успее да ти удари Коунтърспел на шадоу дървото (10 сек не може да кастваш НИКАКВИ шадоу магии, фиър, дет койл...)
Затова никога не бий маге-а с Шадоуболтове и не му каствай Фиър, освен ако не е сайлънснат ( от Фелхънтер-а ти), фиърнат от death Coil-a ти или не си е похабил Counterspell-a и не е успял да ти блокира шадоу магиите. Бий го с Имолейшън, нека си използва Каунтърспела за файър дървото ако иска, тогава Фиър и нюк с шадоу, кулдауна на каунтърспел-а е 30 сек.
Тактиката ти може и да зависи от това с какъв пет си в момент-а. Фелхънтър/ Сукуба най-добре. Ако си с Войдуолкър пожертвай го, за да ти даде абсорбващ щит. Успее ли да те направи на овца, ще се опита да те нюкне. Ако си с Войдуолкър, веднага след първата му магия с която ще те изкара от овцата го пожертваш за щит и му абсорбваш следващите магии. Сукуба - веднага целувка, Фелхънтър - сайлънс. Имп - да не си била с имп! :lol:

ех, един колега са го повишили, сега почва да черпи, за останалите класове другата седмица.
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jun 02, 2006 5:37 pm

малееееееееееееееееееееееееееееее!!!!!! :evil: :evil: :evil:
гадина!!! съвети ще ми дава как да се бият магета!!!! не забравяй, че с блинк бързо мога да застигна лока в обхвата на инстант магиите ми, а блока ми чисти всичко и ще ми даде време да ми изтекат куулдауните, имам си и снап...
ама това - теоретично де :( ако магето е като мен, си е умряло и без толкова напъване от страна на лока... :lol:

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon Jun 05, 2006 11:44 am

Игнорирайте по-горния, неконструктивен, емоционален пост.

Хънтър - Всичко зависи от дистанцията между вас. Ако се приближиш до него - биеш го. Най-гадното, което може да ти направи хънтър е да си пусне аспекта за 30% по-бързо тичане, пет-а по тебе да те драска, Viper Sting да ти пие маната. Ти няма как да го настигнеш. Той може да тича далече от теб и да ти пусне по един инстант стинг, за да ти пие маната и когато ти изпие цялата мана, те убива.
Другото е да успее да ти вкара Aimed Shot + Multi Shot + още нещо и да те нюкне. Аз когато се бия с уорлоци с моя хънтер винаги ползвам първата "страхлива" тактика - до сега няма грешка!
Начина да се спасиш от това - Curse of Exhaustion. Веднага се затичваш към него и му го пускаш. После ДоТ-ове, Дет Койл, Фиър.... дежурната програма. А, да - добре е да фиърнеш пет-а му. Веднъж забавиш ли го и успееш ли да му влезеш близко, той няма как да ти избяга. Въртиш се около него в "мъртвата" му зона (5 до 8 ярда далече от него, където не може да ти направи НИКАКЪВ дмг, абсолютно безпомощен е), държиш му пет-а фиърнат. Фелхънтер изобщо не ти трява за тази битка. Най-полезна е Сукуба, Войд/Имп.

Уорлок - :lol: :lol: :lol: . Имаш едно ГОЛЯМО предимство - Will of the Forsaken - рейшъла на ъндедите (ти си ъндед нали???). Няма стратегия, всичко зависи от билд-а на противника и от това с какъв пет е в момента. За теб е най-добре да ползваш Фелхънтър или Сукуба. Най-добре е да си използваш рейшъла веднага след като ти е кастнал Дет Койл. Почти сигърно е, че след това ще почне да ти каства фиър, та това е момента да използваш рейшъла, да се измъкнеш от фиър ефекта и докато той ти каства фиър-а да използваш твоя Дет Койл и после да го подбереш на последователни фиъри. Но си е до късмет, билд и правилен пет.

Прийст - Лошо. Ако е гадно джудже е още по-лошо. Виждал съм прийстове как се бият с уорлоци само с ДоТ и уонд като останалата мана я ползват за балон и лекуване. И си ги бият без проблем.
Фелхънтер е най-добрия пет. Много важно е да не му влизаш много близо на прийста. Влезеш ли му в меле рейндж вече може те ти пусне фиър и да те почне на Мана Бърн-и. Затова стой по-далече и естествено да го фиърнеш. Ако е джудже ще трябва да го пробваш 2 пъти, той си има fear ward на всеки 30 сек, успееш ли да го фиърнеш - ДоТ-ове, пет-а на каишка да не блъска по прийста и Mana Drain. Рекаствай си фиър-а периодично, не трябва да излиза от него. Не успееш ли да го контролнеш отначало, или да го нюкнеш (слагаш му кърс за намаляване на шадоу резизти ако ще го нюкваш), ще загубиш. Той ти диспелва меджик ДоТ-овете, диспелва ти щитовете и шадоу протекшъна и просто се хийлва докато не ти свърши маната.

Друид - Като прийста. Не успееш ли да го "хванеш" отначало той се хийлва и ти се озоваваш без мана. Може да се декърса. Когато е във ферал форм му слагаш дмг кърс, когато е в кастърска форма - същото като приста - фиър и мана дрейн. Като изключим инстант хийла, хийлингите на друида са много бавни - 2.5 сек каст и повече. Докато той се мъчи да си кастне хийл ти има време да му кастнеш 1.5 сек фиър :) Добрите друиди ще те хванат в корени , ще се измъкнат от твоя рейндж и ще се хийлне на спокойствие отдалече. Но ако успееш да го хванеш на къси пасчета с фиър-а и мана дрейн-а не би трябвало да имаш проблем.

Лоладин - Отврат! Идейно е да пийнеш един Free Action Potion преди да почнеш да го биеш, 30 сек имюнна на стън! Не си хаби Дет Койл-а, пази го за по-късен етап. Обикновен Фиър! Той може да се измъква с балони. Веднага го почвай с Кърс за намаляване на шадоу резист, защото лоладина ще е с шадоу резист аура и може да ти резиства фиър-а. Хванеш ли го първия път във Фиър не му слагай ДоТ-ове, само Мана Дрейн. След като си пусне балона ( който ще му изчисти всичко твои дебъфи, та затова не трявба да хабиш мана за тях отначло) няма да може да си пуска друг следващата 1 мин. Тогава пак фиър, дотове + мана дрейн. Добре е да си с Фелхънтер или Сукуба. Лоладина има няколко балона (3 май бяха), и един от тях може да се диспелне от Фелхънтер-а.

Шаман - не ти трявба да се биеш с шамани.

Билд-а дето ти го дадох по-нагоре е само за левелване. Станеш ли 60-тка ще е добре да прехвърлиш точки на умението с което не ти интеръпват Мана и Лайф Дрейновете. Също така ако мислиш да фармиш AV и въобще да правиш яко ПвП си направи билд със Соул Линк и ъпгредвана Сукуба. Като цяло за битки срещу кастери Фелхунтер-а е по-добър, особено със Соул Линк билд. За мелета - Сукуба.

Изключително полезна професия за ПвП е инженерството. Бомбите правят АоЕ стън, който ти дава достатъчно време да кастнеш Фиър, или ако някой те сайлънсне (приест/маге/уорлок с Фелхънтер) или каунтерспелне (маге/роге/уориър) да можеш да реагираш.

За 1 срещу двама. Ами имаш шанс, но си иска итеми (които ти нямаш), подходящ пет - Сукуба и естествено нормална комбинация от класове.

За хънтер + рогуе - Целуваш хънтер-а със Сукубата, така той не може да си командва пет-а и двамата ги изключваш от битката. Трябва много бързо да нюк-неш рогето, Дет Койл + ДоТ-ове + нюк и се надяваш, че няма да интеръпнеш фиър-а. Ако не успееш да убиеш рогето преди хънтер-а да се събуди, зарязваш рогето с дот-овете и веднага тичаш към хънтер-а да му влезеш в мъртвата зона. Ако рогето не умре до няколко секунди нямаш шанс. Успееш ли да убиеш рогето, вече хънтер-а си го биеш по стандартната процедура, ако си инж, метни една бомбичка за стън на хънтер-а и пет-а, за да фиърнеш пет-а по-лесно.

Хийлър + Дмг клас - Изкарваш Хийлъра със Сукубата от играта и гледаш да нюкнеш дмг класа. Ако хийлъра е лоладин няма да стане.
Всяка комбинация с лоладин не става освен ако лоладина не е абсолютен нуб и не знае за какво да си ползва бутоните на бар-а ( и такива съм срещал)

Роге + уориър - Сукуба на уориър-а и нюк на рогето. Когато са 2 дмг класа, седюсваш по-коравия и гледаш да убиеш по-кекавия.
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 05, 2006 3:13 pm

Dzvero wrote:Игнорирайте по-горния, неконструктивен, емоционален пост.
а после - не бил арогантен :evil:
Dzvero wrote: Шаман - не ти трявба да се биеш с шамани.
трябва си, трябваааа... хайде сега просветли детето (че и останалата потриваща ръчички част от аудиторията) в слабите места на "всемогъщите" шамани :twisted: