Пролетен Панаир на книгата (24-28 май)

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Thu May 25, 2006 10:38 pm

Amos Trask wrote:...но бих си пожелал за Коледа отново да сме горе...
Напълно подкрепям. Така е отвратително. винаги преди (и когато беше в Люмиер, и когато беше на последния етаж) съм се бавил поне 2 часа. Винаги съм отивал без конкретна идея какво да си купя и винаги съм изхарчвал едно 30-50 лева от парите на родителите ми. Е, този път не успях. Всичко този път се сведе до това да заведа тримата, с които бях дошъл, до щанда на Бард, защото те много искаха да си купят поредния Малазан (офф - Коя друга поредица надвиши обема от 5 книги? В коя поредица първите 4 книги са интересни? Тазмесечната малазанска коя книга е? Предните бяха ли интересни? :twisted: ), случайно да попадна на щанда на Инфодар, където намерих поредния Салваторе, целенасочено да открия щанда на Артлайн, който беше в детския кът (втф? :evil: ) и след по-малко от половин час обикаляне излязох и разочарован похарчих част от предвидените финанси за отвратителен сладолед, с който успях да си намокря "Джо Арбалета". Не че е кой знае каква загуба де...

С една дума - Отврат.

С три думи - Искам като преди.

Crystal
E'lir

Post by Crystal » Fri May 26, 2006 10:19 pm

Чак утре най-накрая ще имам време да отида :( Дано да си намеря нещо наистина готино, за което да си струва харченето (освен петия Малазан, той е сигурен) на някой и друг лев от парите на гаджето :wink:

Някой може ли да ми каже горе-долу от колко и до колко работят и има ли вход?

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Fri May 26, 2006 11:24 pm

Днес бях там. И се върнах.

Потресох се по-силно от стола на Божидар Абрашев под силен напор. Ужас. Нереално. Да го обясня не мога.

Добре де, да опитаме. Представете си къртица на пътешествие. Представете си Ленинградска област в Русия. А сега си ги представете наведнъж. Схващате ли? Има скелети. Има изоставено немско въоръжение. Има изоставено съветско въоръжение. Има още скелети. И още. Има най-необичайни отломки, на каквито нормалният човек дори не си помисля да се натъкне. Има безброй трупове на хора, чието съществуване никога няма да бъде разкрито. Има свидетелства на човешката глупост и жестокост. Има загниване, разлагане, разграждане, забрава. Има подземен хаос. Ако бях къртица, щях да заживея на бетонна площадка навръх някой небостъргач. Изобщо представихте ли си нещо?

Е, може и да не разгърнах описанието по най-добрия начин, но каквото и да ви е дошло наум, със сигурност бледнее пред Панаира на книгата. Признавам си, купих си една книга и избягах най-малодушно, но поне планирам втори щурм за следващите дни, колкото да си докажа, че все пак мога да намеря щанда на "Вузев". Естествено, ще изискам семейна подкрепа, защото очевидно още ми е рано да бродя из въплътения кошмар на всеки часовникар без родителски надзор. Разстройва ми психиката, един вид.

Хубаво, без драматизации. Пак питам - как можаха? Толкова си беше добре горе, имаше си едно приятно, уютно чувство на литература в соц измерения, ако ме разбирате. Не? Все тая. Важното е, че на мен ми беше гот. Докато сега не ми е гот. Напротив, принудиха ме не само да се разправям с изчанчената планировка на НДК, ами и да го правя професионално. А аз в тая откачена сграда се чувствам като хипопотам, играещ на дама върху поднос за чай. Единствените две неща, до които мога да се докопам, са последният етаж и собственият ми задник; всичко останало ми е такава мъгла, че думите не стигат.

Просто умирам да разбера кой мозък изроди идеята да проведат Панаира в тоя гъбясал Дедалов лабиринт. Или не, аз май така и така си умирам.

Предсмъртно предупреждение: Ако можете да го избегнете, направете го. Ако не можете, намерете начин.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Sat May 27, 2006 12:05 am

Ама, хора, не разбирам какво му е толкова сложното?! Има три полуетажа между партера и първия етаж и това е. Обикаляте партера, качвате се на произволно място на първия етаж, целенасочено намирате края на изложението и тръгвате - първи етаж :arrow: полуетаж :arrow: първи :arrow: полуетаж :arrow: първи и т.н... Набелязвате си няколко особено колоритни щанда/продавача за ориентир и просто няма как да се загубите. :wink:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Sat May 27, 2006 12:48 am

Въпроса не е в губенето. Въпроса, както каза колегата, е в уюта. Въпреки че от друга страна миналата пролет пак беше на последния етаж и като резултат всички останали етажи на НДК (които по принуда трябаше да се прекосят) действаха изключително потискащо с празнотата си. Може би в това се корени причината сега да изберат текущата подредба.

От друга страна покрай Коледа със сигурност ще има поредно коледно изложение, така че долните теажи ще са заети с всякакви щандове и вероятно пак ще пратят панаира горе, до приятната тераса. Стискайте палци.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 27, 2006 12:18 pm

Бля, единствената пратчетка дет ме интересува си я зема от Славейков ;) тоя път колко беше входа?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 27, 2006 12:24 pm

Кинта. ма не ми искаха карта като казах, че съм студент :)
And you can't dance with a devil on your back...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun May 28, 2006 11:55 pm

ааааааааааааааааа,ма искам и тука таково дзвер,не е честно :x
Image