Днес гледах последния филм на Уди Алън Match Point и бях възхитен. Чудесна драма със традиционните за Алън изпипан отвсякъде сценарий и много силно представяне на актьорите. Малко към края твърде много заприлича на Crimes and Misdemeanors, но като цяло е наистина добър филм.
Някой друг гледал ли го е?
П.С. Днес за първи път ми се случи да гледам филм в киносалон и да съм единствения зрител в залата през цялото време. Вярно, че беше от два часа следобед прожекция, но все пак е жалко, че интересът беше толкова малък.
Match Point
Match Point
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Да, гледах го, но не останах чак толкова впечатлен (и между другото, в моя случай бяхме трима души в залата, пак 2 часа прожекция, но в събота
)
Не отричам достойноствата на филма, наистина интересен сюжет, и по-важното, интересни герои. Въпреки това, някак си спойката според мен куцаше. Не знам защо, но цялостното ми усещане за филма беше някак си леко насилено, особено част от мотивацията (и най-вече действията) на главния герой.
Последно, идеята с паралел към "Престъпления и наказания" не беше лоша, но според мен точно там филмът започва да разваля доброто впечатление. За съжаление, останах с чувството, че е имало опит да се вплете романа, но доста неуспешно, което в крайна сметка прави сюжета донякъде плосък. Усещам, че почвам да звуча доста неразбрано, но тези които са гледали филма и са чели "Престъпления и наказания" ще ме разберат, надявам се.
Като цяло, мисля че филмът си струва парите за билета, но не стига много отвъд това.

Не отричам достойноствата на филма, наистина интересен сюжет, и по-важното, интересни герои. Въпреки това, някак си спойката според мен куцаше. Не знам защо, но цялостното ми усещане за филма беше някак си леко насилено, особено част от мотивацията (и най-вече действията) на главния герой.
- Spoiler: show
Последно, идеята с паралел към "Престъпления и наказания" не беше лоша, но според мен точно там филмът започва да разваля доброто впечатление. За съжаление, останах с чувството, че е имало опит да се вплете романа, но доста неуспешно, което в крайна сметка прави сюжета донякъде плосък. Усещам, че почвам да звуча доста неразбрано, но тези които са гледали филма и са чели "Престъпления и наказания" ще ме разберат, надявам се.
Като цяло, мисля че филмът си струва парите за билета, но не стига много отвъд това.
This signature is not yet rated
Гледах го, хареса ми доста. Актьорската игра ми се понрави много, Скатлет още повече
На мен пък филмът ми беше абсолютно издържан логически и напълно възможен като сценарий. И оставя едно такова кофти чувство нейде из ъгълчетата на съзнанието, почти се почувстах лично виновен за действията на Крис... 

Да, чак сега забелязах, че забравих да отговоря в собствената си тема.
- Spoiler: show
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Mного стилен филм! Не очаквах подобна ход от Уди Алан - нещо коренно различно от досегашните му творби. Match Point предлага едно особено "кадифено" усещане за лукс докато го гледаш(нямам предвид буквалния смисъл на последното, имайки предвид демонстративния лондонски снобизъм на моменти, а по-скоро -лежерната, first class-атмосфера). Чудесно развитие на героите и сюжетната линия, Скарлет е неотразима femme fatale
На моменти напомня малко "Closer", но е едновременно по-фин и по-брутален. Заслужава си всяка минута(а те са доста) гледане...

На моменти напомня малко "Closer", но е едновременно по-фин и по-брутален. Заслужава си всяка минута(а те са доста) гледане...
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»