Добър писател ли е Дейвид Едингс...
- Moridin
- Global Moderator
Аз честно казано никога не плюя експлицитно Едингс и това е по причината, че съм чел само цялата Белгариада, която тогава ми хареса брутално, както и първия том от Еления.
Та понеже основните обвинения са в повтаряемост, май няма как да се включа
За съжаление когато Бард стигнаха до Малореан, ми се стори, че вече не ми се чете точно тоя тип фентъзи..
Та понеже основните обвинения са в повтаряемост, май няма как да се включа

This is it. Ground zero.
- Ambartanen
- Arcanist
Е, просто не може да не се включа в тая тема, и на мен, както и на повечето тук (доколкото разбрах), всъщност, Едингс ми беше проходилката в този жанр, и ако се запалих, то го дължа на него, сега си давам сметка, че е малко еднотипен, но не бих си продала книжките, имам и Белгариадата, и Малореон, и Изкуплението, даже мисля ако ми попадне още нещо и него да си го взема, е така за спорта 

- Lubimetz13
- Mistborn
- scion_of_storm
- Merchant
Аз пък не съм "проходил" във фентъзито с Едингс
Иначе за книгите..."Алтал" просто и да ми дават пари,няма да я прочета пак.Разочарование май е най-точната дума като за впечатление от нея.Белгариадата става горе-долу,но всичко става малко по детски начин,и лошите батковци нямат абсолютно никакъв шанс.Като цяло май ще предпочета Фийст+Мартин+Джордън

За съжаление го четох доста след други автори като шекли, зелазни, саймък, силвърбърг, толкин и прочее и някак м беше поотминала детската възраст за да го оценя. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”