Мълчанието на телетата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Mar 16, 2004 9:55 pm

С тест още в училище, целящ проверка на АйКю-то на подрастващите тийнове, както и средното ниво на същото чудо в даскалото като цяло. Та така де... Ма това май няма много общо с темата си мисля.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Mar 16, 2004 9:58 pm

Турин, освен дето си елитарист, мойто момче, си и малце твърде самоуверен. Което е хубаво, рабзира се, и аз съм така, но не забравяй, че и други хора са така. Да седна ли да ти обяснявам защо не можеш да делиш на "харесва ми/не ми харесва"? Ми не, не мисля, и без това няма да се съгласиш. То не е и да не можеш, всъщност, Марфи най-точно го каза, пък аз и дообясних. Жив и здрав в егоизма си, той е доста здравословен.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Wed Mar 17, 2004 12:29 am

Даааа, четох статийката на тоз младеж Раландчо...

Хубава статия. Дълга . :D

Много интересно. Как всичко се повтаря. Всяко следващо поколение мисли предишното за деграданти и рисува мрачни апокалиптични картини. Но света е оцелял, нали ? :D Така като го слушам, Роландчо ми прилича на баба Кутка Карабунарова, съседката... А комай е младо момче... :D
Деда ви е доста изморен днес, така че ще се разминете с дългите му, деменционни есета. :D Само на Роландчо ша кажа нещо:

Недей така, дедовото. С този тип мислене не се стига далеч. Тръгваш по път, от който няма връщане...Хвърли бегъл поглед назад в историята на човечеството и ще разбереш... Бъди така добър, и си направи труда да прочетеш и осмислиш един цитат от мой любим филм. Той ми помогна да не тръгна по пагубния за личността път, по който ти явно си се запътил с огромни крачки:
If you feel you have the right to put yourself ahead of others because you think you know more than they do, you are wrong. Never allow yourself to be driven into the sin of conceit. Conceit is the greatest of sins. The source of all other sins.
....следва пауза, позволяваща по добро възприемане на материала....

Просто и ясно.

Когато бех млад и язе приличах много на тебе. Много разпален и самонадеян. Но света е много сложно нещо, не се опитвай да опростяваш всичко до два цвята. Я си представи един свят, пълен само с хора, слушащи Моцарт, гледащи Киесловски и четящи Кафка и Салман Рушди? Ами леко безинтересно ще е...:D

И моля те, не слагай отсега оковите на мъченик. Рано ти е още :D Радвай се на живота и елементарните наслади, които той ти предлага!

Ей, нали ви обещах кратко да пиша. А то ко? Пак станаха лукуми. Извинете, ама не помня много... :oops:

п.с. А бре Туринчо, това само за целите на литературната хипербола ли го каза ? :D
имам добри приятели, които са луди чалгаджии,
Къде ми е виаграта ?

User avatar
Caliostro
Farmer
Posts: 62
Joined: Tue Jan 20, 2004 3:08 pm

Post by Caliostro » Wed Mar 17, 2004 9:59 am

Lubimetz13 wrote: Не можеш да седиш, да очакваш Моркова, и да обясняваш колко дребни и зелени са чуждите моркови.
... ще се убедиш, че микроскопичният морков с оттенък на едноседмична повръщня, е прекрасен. А това не е правилно...
Така е, но не пропускаме ли факта че не всички са вегетарианци?
И точно ние, старите фенове на KFC да забравим :D , моля те, Любимец, друже :wink:
Не че не обичам моркови и не бих разнообразил менюто си с прехвалените такива на Градинаря, но твърдението че веднага след културно-масова хруп-сесия от мен се очаква да заблея с овчо обожание, ми се струва трагикомично.
Предпочитам да следя с респект (и релаксираща наслада) научните експерименти на Доцент Турин, който трябва да призная се справя завидно добре в тази област :D
По-добре късно, отколкото по-късно!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Mar 17, 2004 11:37 am

Опозиция за принципа, дето се вика...

Деде, прощавай, че ще си пасна така цялостно с представата ти за мен, но имам едно такова нежелание да се съглася, че трябва да се смятам на едно ниво със слушащите чалга литературно-хиперболизирани приятели на Турин. В крайна сметка е до светоусещане, на някои самочувствието ни е в повече, но животът ще ни научи. Или пък няма, в който случай май съветът би се оказал неуместен, а?

А един свят, където се слуша само Моцарт и се чете само Кафка, ще е един много, ама мноооого възвишен и много нещастен свят, така си мисля...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Wed Mar 17, 2004 3:39 pm

Хммм...много странно. Чакайте малко, че нещо не чатнах ( аз и уроците по шовинизъм в часовете по литература в четвърти клас, и тях не ги чатнах, така че не се надценявайте ). Според вас, опира до самонадеяност? До нахалство? До ценности? Веселяци.До гордост?! Бляк. Това вече не е смешно. Conceit is the greatest of sins, а? Тогава, дядо, защо обясняваш на внуците с покровителствен тон как приличат на теб ( на млади години ), как са тръгнали по пагубен път и пр. ? Това не е ли нагледна илюстрация на същото това "Conceit is the greatest of sins"? Че знаеш всичко, че другите по всяка вероятност грешат, това не е ли самонадеяност, гордост, високо самомнение? Защото може би светът наистина ще е безинтересен с Моцарт, но с Ивана и Мишо Шамара няма да е по-добре. По-добре един скучен свят на Киесловски и Моцарт, отколкото един скучен, безмозъчен и апатичен свят на C-S и имитатори на Еминем. Не че се заяждам, просто в политическото пространство винаги има хора, които в речника са назовани "опоненти". И тъй като твоето заяждане е в много странния формат "цитирай и владей", ама колкото е възможно по на ситно,ако го направиш с тоя пост, може и да го изтълкувам погрешно. Както споменах, не е трудно да ме обърка човек.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Mar 17, 2004 5:10 pm

Вече не съм сигурна дори за какво става дума...
Но първо за цитата... не знам, всъщност conceit е и самонадеяност, и самомнение. А липсата на такова може да пречи много. И е грях спрямо самия себе си, също колкото прекалената самонадеяност е грях спрямо другите. Въпросът е дали показаното в статията е прекалено. Или това, което е казано. В смисъл, да предричаш разпад на обществото и да нарочваш всички за низши е такова, но дали някой го е направил всъщност? Това е просто изразяване на мнение. Категорично, наистина, но това не го прави грях.
Съгласна съм, че светът винаги е бил спряган за застанал на ръба на бездната и винаги е оцелявал. И че едва ли сега нещата чак толкова са заорали. В смисъл, сега си имаме фалшиви култове към разни идиотщини, но това е нищо в сравнение с някогашните религиозни култове. Сега ходим масово да гледаме поредната холивудска боза, едно време масово са ходели да оставят дарове на Аполон, примерно, щото ако не оставиш, той ще дойде да те настреля със сребърния лък. По- психарско е:Р
От друга страна не съм съгласна, че не можело да искаме светът да е по-малко видиотен. Може би не може да очакваме, че ще стане скоро, но не значи, че са празни приказки. Сигурно преди няколко хиляди години не са могли да си представят света и без да се избиват всяка трета година и да жертват девственици за идеята, ма се е получило, нали... Не става дума за това всички да говорят за авангардизма и Салман Рушди. Не е единственият начин за развитие.
А и аз имам приятели, които слушат чалга и гледат безмозъчни екшъни, но въпреки това се харесваме. Обаче са по-скоро изключение. (И нека уточня- изключение са не защото не мога да преглътна, че някой харесва "Бързи и яростни"2, а за мен е пълен дебилизъм. Би било крайно глупаво да искам всички около мен да са мои душевни реплики. Обаче в повечето случаи някакви подобни различия са просто признак за по-голяма пропаст в светогледите)
Много се говори за лошия елитаризъм и вредите от него. Неоспоримо има такива. Обаче мога ли от нескромен собствен опит да кажа, че и от отричането на някакво разделение и дори елитаризъм също се страда доста... И двете страни, при това.
Та, въпросът, който неизбежно идва накрая е "Какво, да му се не види, исках да кажа в началото? А?"...
Last edited by Morwen on Wed Mar 17, 2004 7:47 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Mar 17, 2004 7:40 pm

Не знам ко си искала да кажеш, ма на мен много ми хареса това, дето се е получило:) Също и на Любимец поста - и аз това исках да кажа, ма нямаше май да успея с толкова мако думи, въздъх... Ей сега даже пак ще си ги прочета, че да си се порадвам:)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

turin
Adept
Posts: 241
Joined: Tue Jan 13, 2004 12:23 am
Location: нейде из облаците (купесто-дъждовни)

Post by turin » Wed Mar 17, 2004 10:39 pm

Last edited by turin on Wed Sep 22, 2004 4:43 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Thu Mar 18, 2004 12:26 am

Lubimec 13 wrote:
Тогава, дядо, защо обясняваш на внуците с покровителствен тон как приличат на теб ( на млади години ), как са тръгнали по пагубен път и пр.
Защото може би светът наистина ще е безинтересен с Моцарт, но с Ивана и Мишо Шамара няма да е по-добре.
Лелии, верно е прекалил деда ви днес. Щом и мистър 13 е загубил чувството си за хумор, значи сме прекрачили границата:) Комай е изостави люпенето на семки и се е качил на сцената ? :D

Извинявай но не съм казал нищо за Шамара и Ивана. Харесвам Милко Калайджиев и Бичето. Ето и любимия ми стих на Бичето: "Идем от село, мама ви м***сна, моята цел е, гъза да ви п***на ! " Гениално !

Кефа са много ! Тези дет не се кефят на Бичето, не го разбират. Та той е толкова многопластов, като глава лук ! :D

Дайте да си говорим за моркови. Там нещата са по-прости. Половината е под земята, половината - отгоре ! Сами преценете коя е по-добрата половинка ! :)
Къде ми е виаграта ?

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Thu Mar 18, 2004 7:15 pm

Никаква граница не си прекрачил, мой човек, просто ти казвам, че не си прав. То си е въпрос на лично мнение, а и, да си кажем честно, не смятах, че имам чувство за хумор, че да го губя. Но ще го потърся, специално за теб...Например, "Children Of Bodom са най-великата група на всички времена." Ето! Толкова смях се е събрал върху едно-едничко изречение, че ако беше лодка, щеше да се прекатури и в неподвижно вирче от тежестта...Та така, платих ли ти хумористичните си репарации? Добре, тогава мога да продължа с доволно анти-смешните изказвания ( досега и не знаех, че някой се смее на кретениите ми, така че направо ми смазахте от гъдел самолюбието, ма както и да е ). Бичето ти харесва, значи? Добре, и на мен ми харесва ( вече прекалявам с хумора, ма така е, когато започнеш нещо - не искаш да свършва... ). Особено великото "Няма значение - момиче, момче, при всяко положение Бичето ебе" и т.н. - направо ми напомнят, че има надежда в света късно вечер, когато с трепереща ръка и кървясали очи приближавам милиметър по милиметър големия кухненски сатър към изпъкналите, туптящи синкави вени на китката си, под съпровода на далечните, приглушени викове "НЕЕЕЕЕЕ! Ще се убие, а така и не ми върна тетрадката по математика, спрете го!" и "Моля ви, оставете оръжието бавно и внимателно, пък ние ще ви намерим свестен адвокат и наш човек за психолог"...Голям майтап! Бичето brings me to life, демек. Ама хората, които се съвземат с Моцарт са по-ценни от нас, тия, които се съвземаме с Бичето, обективно погледнато. А морковът е по-добър в подземната си част - нея поне можеш да си я хрупаш, когато ти свършат семките...

Между другото, Марфа, благодаря:Р

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Fri Mar 19, 2004 1:06 am

Лубиметз 13 писа:
Както споменах, не е трудно да ме обърка човек.
Кат та гледам чедо, май бая си са пообъркал... Да не си чувствителен към магнитните бури? Че и мен лумбагото ми са убажда тея дни ! И получавам мозъчни контракции, които водят до размиване на основното ми Аз ... Та, я ми припмни чедо, помогни на стария човек, какв позиция защитавам аз ? Да не стават повече обърквания .... :D

Да са ти останали малко семки ? Ама би ли ми ги обелил, че немам зъби вече. Моля ! А ти моркови ми предлагаш. Цинично хлапе си ти :)
Къде ми е виаграта ?

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Fri Mar 19, 2004 12:32 pm

Ми, защитаваш позицията на ССКСБНК ( Съвета на Старейшините, Които Слушат Бичето с Нелогичен Кеф ), ако толкова те вълнува. Мислех, че си се сетил :Р

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Fri Mar 19, 2004 2:12 pm

Ммммм, не точно! Като на колега по сценично люпене на семки ша ти кажа отговора :)

Членувам в организация наречена Комитет на Слушащите и Разбиращите Бах и Моцарт в Защита на Разума, Отхвърлящ Високопарните Методи от Рода "На ви Бах и Моцарт Плебеи, ама Нема да го разбЕрете", Които Постигат Само Негативни Резултати и Водят до Капсулиране и Омраза.

Или за по-кратко: КСРБМЗРОВМРНБМПАНЕКПСНРВКО :D

Имаме различни крила в организацията. Аз съм към военизираното :)
Ако имаш желание ще открием ново разклонение с името " За по-добър свят чрез активното люпене на слънчогледови семки и други култури", макар че Теди Москов работи вече по въпроса: " Отидох в Германия и видях чистота, ред и спокойствие.... Но само за няколко месеца постигнах значителен успех в балканизирането на страната. Научих хората да люпят семки и сега в театъра навсякъде има обелки !"

Днес в Германия , утре по целия свят !!! Така че може да те свържа да почерпиш челен опит и с тези нови познания да спомогнем за развитието на семколюпенето до нови висини :)
Къде ми е виаграта ?

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest