Реших да възкреся темата, защото изгледах преди малко "Mulholland Dr.". И останах абсолютно възхитен. Извинявайте, но филмът съвсем не е толкова неразбираем, без да чета никакви теории преди да го гледам, си наредих почти всички парчета от пъзела съвсем лесно. В последните 20-ина минити практически в прав текст ти се казва какво е станало в общи линии в филма. Може би защото в немалко неща напомня на "Персона" на Бергман, който съм гледал твърде много пъти (и който все още ми е доста по-мъгляв) , но ми беше лесно да се справя.
Но това не е толкова важно в случая. Важното е, че по невероятно добър начин е пресъздадена атмосферата и обърканата логика на съня. Нещо, което винаги съм ценял много в филмите и е много трудно за постигане. В този филм това е направено изключително добре. Или може би просто моите сънища са подобни на тези на линч, затова ми въздейства толкова силно и атмосферата на филма ме погълна толкова лесно и надълбоко.

Но пък от друга страна, "Lost Highway" ме отегчи до смърт преди време, така че май не е това причината.