The Da Vinci Code

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon Feb 20, 2006 1:21 pm

Сама си го казала - знаела си повечето неща предварително, докато аз не и съответно ми беше интересно и не особено ясно как ще свърши всичко.
Spoiler: show
Освен happy-end-ът, разбира се, въпреки че когато малкият криптекс се счупи, не можах да повярвам, че това се случва.... Ама то се оказа, че е само "трик". :)
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 20, 2006 2:57 pm

Хм, като гледам не съм я оплюла достатъчно :twisted:

Добре де, всъщност наистина не е толкова лоша може би, но ме дразни тази всеобща вманиаченост по нея, защото не е и кой знае какво. Съответно искам да виждам само отрицателни мнения :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Feb 20, 2006 2:59 pm

Като евтин трилър книгата я бива ;-) ("Евтин трилър" - книга с меки корици, продавана по вестникарски щандове. Като се замисля, май други видове трилъри няма ;-)) Като фактология, смисленост и дълбочина (сравнено с Еко например) - боклук. Поне заради нея се просветих за още една откачена "конспиративна теория" ;-)

(Аз пък защо съм тръгнал да сравнявам нещо с Еко, след като съм чел само една книга от него? :? :oops: ) (Да, "Името на розата". Обаче оттогава ми текат лигите и за останалите му книги ;-))
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 20, 2006 3:01 pm

<офтопик>

Препоръчвам "Махалото на Фуко", където е Истинската Конспиративна Теория 8-)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Feb 20, 2006 3:07 pm

[Още офтопик]
Знам. Точно за нея се точа ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon Feb 20, 2006 9:55 pm

Ghibli wrote:Добре де, всъщност наистина не е толкова лоша може би, но ме дразни тази всеобща вманиаченост по нея, защото не е и кой знае какво.
Аз вманиаченост изобщо не съм споменавал, какво остава за всеобща. Разните му там указатели и шифъроводители посмъртно няма да ги прочета. Колкото до филма - на мнение съм, че книгата е изключително подходяща за екранизация. Дори е възможно филмът да е по-хубав от книгата, тъй че го очаквам с известен интерес.

Беше много смешно, защото когато му гледах трейлъра, тъкмо бях започнал книгата, където в началото има нощтна снимка на Лувъра с Пирамидата, което беше и един от първите кадри. В първия миг седя и гледам и се чудя как може да съм го гледал и преди... Като осъзнато дежа-ву.

P.S. (Не, нямам предвид Софи Нево или Орденът на Сион, спокойно :twisted: ) Благодаря за спойлъра. Изобщо не се усетих. :oops:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Tue Feb 21, 2006 12:02 am

Даг, прочети Махалото и ще видиш откъде се опитва да краде Д.Б. :)
I walk through the streets and memorize the city

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Feb 21, 2006 2:36 pm

Както и ще видиш колко е плитък Дан Браун и всичките му писания. Макар че "Махалото" си е доста голям залък и се подготви за сериозно четене. Но пък си заслужава, определено.
This signature is not yet rated