Номинации/награди Оскар 2005

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 02, 2006 3:37 pm

Двамата мъже просто са каубои в буквалния смисъл на думата - кравари (май пасяха овце всъщност), а не някакви герои на Дивия запад, което щеше да е наистина прекалено голяма гавра...
Last edited by Morwen on Thu Feb 02, 2006 9:13 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 02, 2006 8:49 pm

:lol: :lol: :lol: http://imdb.com/features/rto/2006/poll/worstresults

Забележете за режисура и най-добър филм.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Feb 02, 2006 8:54 pm

Тази класация е доста относителна, и би трябвало по-скоро да се нарича най-харесвани и най-мразени филми/актьори/режисьори и т.н. Просто погледнете най-добрите за 2005 (според същата анкета), и ще видите, че едни и същи заглавия присъстват горе-долу на същите места и в двете класации.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 02, 2006 9:18 pm

Мда, и според мен хич не струва...
And you can't dance with a devil on your back...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 02, 2006 9:37 pm

Видях, просто беше забавна :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 03, 2006 11:09 am

Вай! Сега видях, че в "Планината..." участва Хийт Леджър! Ама не може така, вижте сега! Така добре си тънех в блажена неосведоменост допреди малко!

В тази връзка определено имам една огромна забележка към Анг Ли: ако искаше филмът му да стане трайно недостижим в получените Оскар-и, трябваше другият каугей да е Уил Смит. Всъщност още по-добре щеше да бъде, ако той се появеше в началото като жена, бореща се за правата си в една толкова мъжка професия като овцепасането. Драмата щеше да се разгори при очевидно несподелената му любов към Хийт, която трае, докато последният всъщност не открие, че черната му другарка всъщност е травестит, което би му позволило да даде воля на бушуващите си страсти.

Саундтракът трябваше да е в изпълнение на Бионсе, задължително на френски, то се знае, като най-драматично щеше да звучи в момента, в който каугеят-травестит се среща със сестра си (Холи Бери), която му разказва колко е репресирана от белите в родната Алабама и моли брат си да се върне вкъщи...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Feb 03, 2006 1:08 pm

Marfa wrote:Вай! Сега видях, че в "Планината..." участва Хийт Леджър! Ама не може така, вижте сега! Така добре си тънех в блажена неосведоменост допреди малко!

В тази връзка определено имам една огромна забележка към Анг Ли: ако искаше филмът му да стане трайно недостижим в получените Оскар-и, трябваше другият каугей да е Уил Смит. Всъщност още по-добре щеше да бъде, ако той се появеше в началото като жена, бореща се за правата си в една толкова мъжка професия като овцепасането. Драмата щеше да се разгори при очевидно несподелената му любов към Хийт, която трае, докато последният всъщност не открие, че черната му другарка всъщност е травестит, което би му позволило да даде воля на бушуващите си страсти.

Саундтракът трябваше да е в изпълнение на Бионсе, задължително на френски, то се знае, като най-драматично щеше да звучи в момента, в който каугеят-травестит се среща със сестра си (Холи Бери), която му разказва колко е репресирана от белите в родната Алабама и моли брат си да се върне вкъщи...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Feb 03, 2006 1:19 pm

Ще ме накарате накрая да го гледам Brokeback от компа да видя "what was all the fuss about"... :D

Марф - трябва да те вземат за консултант на продуцентите, стремящи се на всяка цена към Оскар, успехът им ще е гарантиран всяка година. :D 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 03, 2006 2:03 pm

Ми да! Навита съм! Само дето трябва да организирам работите някак и аз като Слави Трифонов. Нали се сещаш: "Вий що не ма земете мене у Холивуд, а?"
:mrgreen: :twisted:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 06, 2006 1:56 pm

Image

:twisted: :D
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Feb 10, 2006 9:32 am

снощи го гледах това ГНУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУС
просто сам отвратена честно,и анг лее и хиит ми паднаха в очите,то не бяха голотии не беше чудо,по едно време реших че е първия вторник на месеца и дават гей порн по xxl

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 10, 2006 10:26 am

тва е третия опит явно на crab people за инвазия над света (ref: South Park is Gay )
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Feb 10, 2006 8:20 pm

Е, стига де, съвсем нямаше някаква прекалена голотия и гей сексцени в филма, нали и аз го гледах днес. :D

Не ми се видя нищо особено, началото е адски скучно, развлачено и неубедително, във втората половина нещата се пооправят, има няколко наистина силни сцени, но като цяло е средна работа Brokeback.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sat Feb 11, 2006 12:13 am

И аз не знам какво да мисля... :?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 11, 2006 2:05 am

Така, ще пиша на латиница защото съм дълбоко възмутен от развитието на темата и се надявам за мен да направите едно изключение, и без това поствам от дъжд на вятър. Сутринта може да си едитна поста, ако направо натисна cyrillize става кофти мешавица

(Добрият модератор реши да помогне и кирилизира поста както трябва :) - бел. Демандред)...

И така, първо за това, което очевидно вълнува и Пенка чистачката в момента - Brokeback Mountain. Единствените мнения, които ми харесаха в цялата тема и бяха доста точни са на Симеон и на Морвие,може би защото го гледахме заедно и си ги казахме нещата на място. Просто филмчето е меко казано прехвалено и същевремнно мнооооого скучно. Първият един час можеше да бъде направен в рамките на 20тян минути без да се загуби дори малко от тоя велик "оскаров" драматизъм, търсен от китайчето. Планината е пълна дупка, но накратко няколкото неща, които ме грабнаха:
-Играта на Леджър. Не че е нещо велико, но просто пичът е КОРЕННО различен от почти всичките си други роли. Тихият, мрачен каубой, които никога не се усмихва и "He ain't queer" по негови думи на дадени моменти кефи на максимум. Най-готината сцена беше когато безумно красивата му нова приятелка получи само едно изречение през зъби и той дори не си дигна погледа от яденето си в закусвалнята.Момчето очевидно може да играе и е далеч по-приятно за гледане от гадния олигофрен Лео, с които ми бяха в една категория за доста време.
-Музиката. Е ще ме прощавате, ама мелодията от средата на филма, която е и в трейлъра си е просто гениална. Това може би ще бъде единственият заслужен наистина оскар на Brokeback-а.
-Природата и операторското майсторство с което беше показана. Не, няма такава планина.
-Сцената с обяда в къщата на Гиленхал, която си беше откровено забавна.
-Последната среща на двамата, много силна и добре направена драматична сцена. Може би само в нея не се чустваше това гадно напяване от целия филм "ИСКАМЕ ОСКАРА".

Оскарите в последните години определено загубиха голяма част от авторитета си в очите на сериозния киноман и мисля че тази година ще е още по-решаваща те напълно да спрат да интересуват кой и да е нормален човек. Аз самият съм си искрено бесен че се впечатлявам много когато някои мой любим актьор вземе статуетката...Предположенията и желанията ми за тази година накратко:
-Филип Сиймор Хофман и неговото смазващо превъплъщение в Труман Капоте ще е може би единственият Оскар, за които едва ли може да има две мнения. Както някъде бяха написали - Хофман Е Капоте. Които е гледал филмчето - знае. За съжаление с изключение на него филмът не е нищо особено.
-Джордж Клуни. За 3 години този човек се превърна от секс символ в не много силен сериал в много талантлив режисьор и кино-актьор с незабравимо присъствие на екрана.Good Night and Good Luck е много, много силен филм стига да имате настроение за него и да не ви отблъсква мисълта да сте съпричастни на американците и борбата на един велик журналист за свобода на словото. Самият Клуни със сигурност ще прибере оскара за поддържащата си роля в Syriana, който напук на цялата си аклтуалност, реалистичност и гениален сценарий беше подминат в "големите категории". За режисьор Анг Ли със сигурност, макар моята надежда да е Спилбърг, но за това по-надолу.
-Мюнхен - страхотен филм, може би филмът, които от тазгодишната "реколта"(не съм гледал само walk the line no трейлърът изглежда много добре) наистина ме докосна някак си. Една от последните сцени в която Ериц Бана чука жена си и в това е вплетено бруталното застрелване на 9те невинни невъоръжени мъже ме хвърли в джаза отвсякъде. Но за съжаление предполагам че Мюнхен едва ли ще вземе нещо друго освен монтаж, просто навсякъде другаде дебне много грубо Brokeback-ът...
-CRash - друг идеен филм с много добър сценарии, които ще вземе може би само въпросният сценарии и нищо друго...И да, защото каубоите са просто в друга категория за сценарии...Макар че точно в категорията за оригинален сценарий съм силно раздвоен между него и Syriana да си призная.
-За главна женска - гледал съм само north country, но просто съм убеден че ще е или Witherspoon, или отчаяната домакиня Хуффман.

Въобще тези оскари и по-скоро тези номинации за мен са си развитие и това много ме радва, дори да не е за добро винаги. Актриси като Witherspoon и Кира Knightley очевидно се развиват от безумните си стереотипни ролички в блокбюстури и тъпи романтични комедии и правят сериозно и може би стойностно кино. За Джордж Клуни споменах. Стивън Спилбърг в цялата си изтърканост слава богу се дръпва от долни божи като War of the worlds и прави хубаво кино като едно време ( е не, съвсем де, ама е стъпка в правилната посока:) ). Смешник като Heath Леджър се съзтежава в една от големите категории. Изобщо хубави неща, стига на някои въобще да му пука за тях след като каубоите гайове си тръгнат с пълна кошница.