Любовта е лудост :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Feb 09, 2006 12:00 pm

Напълно подкрепям Гибли - останах с впечатлението, че по-скоро авторката търси начин да се справи с кризата на средната възраст, отколкото да напише наистина научна (или не чак толкова) статия за любовта. Не знам защо, ама нещо тази статия не можа да ме направи съпричастен. Иначе единствените що-годе ясни изводи бяха че любовта (изразено като трайно емоционално привързване) е различен процес (включително и химически) от секса/страстта, което според мен не е нищо ново.
This signature is not yet rated

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Sun Feb 12, 2006 12:11 pm

http://www.spiralata.net/nakratko/decata.html

Толкова за дъвките (старо е това, но хубаво)
I walk through the streets and memorize the city

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Feb 12, 2006 6:51 pm

Да, наистина има попадения:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Feb 13, 2006 10:32 am

Прочетох я статията в National Geographic-а. Да си призная впечатленията ми са по-скоро за доста некадърно съставена статия, много хаотична като съдържание и непоследователна. Това за курса по целуване, а и разсъжденията на авторката по адрес на брака й ми се сториха идиотски. Та има нещо вярно в 'Аз съм американка, разочарована от американския си съпруг'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 13, 2006 2:58 pm

Ин адванс :twisted:
http://www.myblackvalentine.com/

от дир-а ;)

Трябва ли да се създава истерия покрай 14-ти февруари?

Според мнение на Златина Хаджипанайотова във вчерашния "Сблъсък", жените създават изкуствена истерия около празника на влюбените и мъжете, които изобщо не се сещат за него, се чувстват глупаво. Факт е, че България няма традиция в празнуването на католическия празник, но така или иначе много влюбени ще използват деня като повод да си разменят подаръци и мили думи. Факт е също така, че непразнуващите няма да могат да си намерят места по заведенията, всичко ще е резервирано предварително от гукащи двойки, а тези, които са прясно скъсали или самотни, със сигурност ще помрачат настроението си. Но най-важното е да не се допуска празникът вместо радости да донесе разрив в отношенията с половинката - ако например единия (най-често жената) смята, че трябва да бъде отрупана с цветя и заведена на романтична вечеря, а другия (най-често мъжа, макар и да има изключения) иска да си легне рано или да почете Трифон Зарезан с всичките си шашави приятели. И на празнуващите и за непразнуващите обаче пожелаваме позитивни емоции и много търпение на утрешния ден.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Feb 16, 2006 2:32 pm

[quote="Invisible Child"]http://www.spiralata.net/nakratko/decata.htm

Това е толкова хубаво, че не виждам какво повече може да се каже. И дори не съм много убедена, че трябва да се казва нещо изобщо. Просто трябва да се почувства!!! До колкото съм чувала с много приказки не става! :wink:

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu Feb 16, 2006 10:09 pm

Не знам дали някой е пускал това тук, но...
http://www.geocities.com/protopop_1999/tlb.html#M0
ТРАКТАТ ЗА ЛЮБОВТА (както я разбира ужасният досадник)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Eneya
Misting

Post by Eneya » Fri Feb 17, 2006 11:06 am

Впечатляваща статия ;)
Как ги намирате такива.
Искам разрешението ти, да я сложа на блога си.
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 17, 2006 11:13 am

Че то си пише отгоре чия е кво що, ма евала на дагъра че я копна ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Feb 17, 2006 6:21 pm

Да, статията НЕ Е моя. Иначе адресът ми го изпрати един приятел. :wink:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Eneya
Misting

Post by Eneya » Sat Feb 18, 2006 1:01 am

Знам, че не е, просто все пак има хора, които се цупят, ако се сложи линк, който те са намерили някъде. И тъй като не ми се занимава с безсмислени караници след това, реших просто да питам ;)
Image