Правописните грешки
Moderator: Moridin
- Invisible Child
- E'lir
Това ми припомня за една от любимите фрази на ченгетата - "за какво става на въпрос" (това употребявано в смисъла на "за какво става дума"!)
Просто няма ченге, което да не я употребява, дори и офицерите (бях казарма в жандармерията, където се наслушах на тази крилата фраза, повече отколкото ми се иска ...)
Просто няма ченге, което да не я употребява, дори и офицерите (бях казарма в жандармерията, където се наслушах на тази крилата фраза, повече отколкото ми се иска ...)
This signature is not yet rated
- herairness
- Jaghut Tyrant
хаха току що видех на една излязла от печатница листовка
пърход
подтвърждават
пърход
подтвърждават
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Invisible Child
- E'lir
- Theodelinda
- Scholar
То понякога няма лошо човек да пише и да говори както му падне. Случва се и на най-добрите. Не че и аз не правя грешки! Но има някои хора, които нямат право да си го позволяват!!! Например моите колеги българисти / аз съм славист, филолог, от където идва и възмущението ми!/. Та те миличките пишат кЪртина, защото думата произлизала от глагола КЪРТЯ. Да не говорим пък за 'учуквам'. Обяснили им че когато действието се извършва отвън думата се пише с О, когато идва отвътре- с У. Та да знаете че учуквам отвътре става!!!
Има толкова много примери за неграмотното ни общество, че....няма да продължавам, че се ядосвам. Но лошото е, че няма измъкване от тоя затворен кръг : споменатите по- горе образи отиват да учат децата в у-ще по същия неграмотен начин, после пък те стават учители и така до края на света! Ех...!!
Тука искам да поясня, че нямам предвид всички българисти с казаното по-горе. Да не вземе някой пък да се засегне сега! Просто ми е мъчно, че има и такива, които срамят името на българската филология. Това исках да кажа!

Има толкова много примери за неграмотното ни общество, че....няма да продължавам, че се ядосвам. Но лошото е, че няма измъкване от тоя затворен кръг : споменатите по- горе образи отиват да учат децата в у-ще по същия неграмотен начин, после пък те стават учители и така до края на света! Ех...!!
Тука искам да поясня, че нямам предвид всички българисти с казаното по-горе. Да не вземе някой пък да се засегне сега! Просто ми е мъчно, че има и такива, които срамят името на българската филология. Това исках да кажа!

мдаа, за момента на мене ми е любим лафа за "кръжажд гарван".
А да и извадка от нечие контролно "балгъия "
А да и извадка от нечие контролно "балгъия "
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”