Правите ли планове?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Mushu
Aes Sedai

Правите ли планове?

Post by Mushu » Wed Jan 18, 2006 4:07 pm

В смисъл планирате ли си живота най-общо казано? Знам, има една приказка, че ако искаш да разсмееш Господ, направи си планове :) Обаче ми е интересно дали си мислите какво ще правите догодина, след 2 години и т.н :) Аз, от гледната точка на семейна жена с дете, имам планове свързани най-вече със семейството :) Но си спомням преди 6 години като завършвах гимназията как си мислех: значи сега ще уча 4-5години, през това време най-вероятно ще срещна Мъж като за мен, към 24-25г ще си имам дете и т.н, и т.н. Общо взето в тази насока ми бяха плановете и колкото и да е странно, нещата наистина така се развиха. Докато за кариера планове не съм правила, да, мислила съм си как ще превеждам, но някак не ми е била мисълта на първо място в съзнанието :roll: Та, чудно ми е вие как си представяте живота си оттук нататък? Или избягвате да си представяте?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 18, 2006 4:13 pm

Засега не правя дългосрочни планове :) Не е фън, а и сигурно не съм дорасъл...
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 18, 2006 4:13 pm

Ми освен текущи за деня импровизации не. Работата винаги ще ми изконсумирва повечето от времето кат гледам. Накъдет вейне вятъра. Живота си е непредсказуем, а тва дет по принцип е традиционната му програма учене/брак/работа/ хич не ме влече нещо.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 18, 2006 4:19 pm

А аз не правя планове. Може би трябва, но те като че ли винаги се провалят... А и май рядко зная какво искам и по какъв начин.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 18, 2006 4:49 pm

Не, защото се затормозявам и най-вече депресирам, когато плановете ми не се сбъднат. Освен това е много по-интересно да си живееш без да имаш представа какво те очаква в следващите няколко години. А аз обичам да бъда изненадван.
This signature is not yet rated

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jan 18, 2006 5:32 pm

Имаше една мисъл- "прави каквото трябва, пък да става к'вото ще".
То аз не че знам какво трябва де...
В общи линии кроя някакви планове, но допускам промени ако се наложат или ако ме ухапе друга муха :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 18, 2006 5:37 pm

Планирам до лятото да приключа с някои недовършени неща, да зарежа за месец всякаква работа и да помързелувам с приятели на Камен бряг. Ако по това време дойде някоя добра група в Каварна - още по.добре. Кой знае, може да се видим с някои от вас там, живот и здраве :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 18, 2006 5:54 pm

А дай Боже, както се вика:)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jan 18, 2006 8:17 pm

Краткосрочни планове си правя постоянно и то най-вече за да ги променям скоро след това. :mrgreen: А дългосрочни... Винаги съм имал някакви най-общи представи за близките няколко години, но все пак никога нищо съвсем конкретно и сигурно. Ама то човек и за утрешния ден няма как да е сигурен.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Wed Jan 18, 2006 9:40 pm

аз не, защото като знам какво трябва да се прави ми става отвратително и не го правя и го отлагам и така, и реших, че няма смисъл вече.

и сега планирам само ако има наистина много неща за правене в много кратко време.
I walk through the streets and memorize the city

Voland
E'lir

Post by Voland » Fri Jan 20, 2006 10:48 am

Aми аз докато бях ученик и студент, каквито са повечето юзъри тук не правех по-дългосрочни планове от "среща на Попа в 8ч." или дали да се връщам пеша от Студентския град в 3ч. сутринта(поради липса на пари за такси) или да остана да нощувам там.
Сега ща не ща ми се налага да планирам бъдещето поне в близките няколко месеца. Най-мразя да си правя професионални планове(точно това ми е на главата в момента), защото са свързани с разходи и организационни простотии, които ме изтощават тотално - затова и гледам да не мисля за тях и да отлагам до последно :wink:
Въобще плановете са свързани със задълженията ,уви. Говоря за практичните планове, а не за по-абстрактните такива(от сорта на "как се виждам след 5 години"). Та не мога да отрека, че до известна степен ми липсват безгрижните студентски години, когато живеех ден за ден. Не че сега не ходя по купони и кръчми, ама вече се налага да ги "планирам" за петък или събота вечер.
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Jan 20, 2006 3:03 pm

Хм, аз като студент не бих казал, че е чак толкова безгрижно времето. Нито пък че живея ден за ден. :wink: "Професионалните" планове за бликите няколко месеца също са на лице, но се изразяват в малко по-различни дейности - учене и практики, които трябва сам да си организирам.

Мда, плановете в общия случай обхващат най-вече задълженията или по друг начин казано - всичко различно от забавлението. Но нито задълженията, нито планирането ми тежат, пък най-малко промяната на плановете. И по принцип не обичам да отлагам нещата. :)
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Mon Jan 23, 2006 10:38 am

Правя си планове, ама за какво ли ги правя и аз... Планиране на сесията, наместване във времето на работата и ученето, евентуални излизания... и т.н глупости 8-)
А за дългосрочните гледам да мисля по-рядко, че почва да ме цепи глава :x
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Mon Jan 23, 2006 12:04 pm

Ми дългосрочни планове избягвам да правя. Случвало ми се е и даже се изненадвам като се осъществят. Забавното е, че обикновено се осъществяват по начин, различен от този, за който съм мислила. Иначе обикновено си планирам деня - първо ще направя това, после ще отида еди къде си и прочие. Тези планове почти винаги се осъществяват безпроблемно, макар и с малко вариации. Но като цяло обичам да планирам, така се чувствам по-уверена.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Mon Jan 23, 2006 11:49 pm

да, правя си, но те са повече в разстоянието от времето на около 2 години от мен, така че не мога да кажа какво ще стане за тия 2 години с мен. иначе в момента си правя планове да правя упражнения за кръстта, които искам да правя; планове да ходя на плуване и планове да се върна на вилата си в началото на лятото. всичко това е изпълнимо, само дето трябва да се напъна и да го направя.

планове за деца и жена не си правя. като гледам състоянието на личния си живот, не мисля че има каквато и да е опасност да се женя или да си правя деца. опазил ме бог!