Правописните грешки
Moderator: Moridin
Ha Мирца, де такив алуксове - първата ми текстова програма под DOS бачкаше на фонетика само ;р. Даже не и помна името вече. Иначе не обичам да вкарвам 4и 6-ци из текста ;(. Запетайките ги мятам произволно с пълно съзнание и замах ;р. Но пък хора които слагат спейсче преди . и , : и " " / ме докарват до лудост като трябва да минавам след тях с риплейса.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Бтв, снощи видях на централната страница на анимеС-бг обявление, че тракърът за известно време ще е даун. Беше последвано от учтиво изречение, започващо със "съжелявам"... Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...
And you can't dance with a devil on your back...
Колко по лесно би било да се общува с "ДА" и "НЕ" - ся - можеби или може би - за напреднали ;рррр
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Мега е, да
Ако има нещо, което да влудява повече от липсата на пълния член, то тва е неправилната му употреба
Бтв, не мога да не се изкефя оптимално на неумишлената гавра в "Стани Дарт Вейдър" ("Rise Lord Vader:, ако случайно някой си мисли, че всичко е наред, а не "Become")...

Бтв, не мога да не се изкефя оптимално на неумишлената гавра в "Стани Дарт Вейдър" ("Rise Lord Vader:, ако случайно някой си мисли, че всичко е наред, а не "Become")...
- JohanVladimir
- Sorcerer
Не мисля, че са дублети, просто млеко е формата на ятовия преглас, която се среща в западните диалекти, а мляко в източните, но някой е решил, че ще има правило според което мляко е правилната форма. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Не искам да се заяждам с човек, на когото това му е работата, но го приеми като въпрос - не се ли смята за грешка, ако го напишеш така и не е търсен ефект?JohanVladimir wrote:"Млеко" е правилноRoland of Gilead wrote:Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...