За Българската Коледа...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Dec 23, 2005 9:24 am

Рол, не ни е вълнувала само правната страна на въпроса (или поне мен, за другите не съм сигурен).
Що се отнася до нея, всичко си го е казала Морв, няма място за спор при положение, че законът е написан черно на бяло.
А в момента в който се получи противоречие именно в морала, твоя морал и на някои други, ти заключи темата...
Какъв е смисълът?
Явно, че за теб е ужасно човек да се напие и да си подкара колата или да прави каквото и да било, с което би застрашил нечий живот и т.н.
Явно, че ти считаш, че престъпление извършено по този начин е по- тежко от описаното в закона предумишлено убийство...

Еми не виждам какво има да се спори тъй като моралът не е особено рационален :)

А иначе що се отнася до това- "вий не ме разбрахте, заключвам".
Еми винаги можеш да го направиш, ама просто няма смисъл да се отваря темата ако ще се стига до това.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 23, 2005 10:31 am

Вълнуваше ме моралната страна на нещата, но се оказах сам с тези си вълнения
Силно казано, бих казал, че и Джайм, и Морв, а и още народ в предното издание на темата дадоха да се разбере, че според тях И морално, убийство от пиян шофьор не се класира до моторната резачка на озлобен психопат. А лично според мен колко е морално убийството не е най-важният въпрос - за жертвата (по-точно за оцелелите) мислиш ли, че има значение? Даже по-скоро могат в себе си някак да простят на пиян шофьор повече, отколкото на предумишлен убиец. Или това - дето питах и преди - "как си позволявал да живее"? Ти какво би направил на негово място? И например този човек сега никога повече (ако изобщо не е в момента в затвора задълго, където вероятно е) не би се качил на кола изобщо, не само пиян. Един истински предумишлен убиец дали го тресе некво такова разкаяние, как мислиш?
This is it. Ground zero.