За Българската Коледа...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

herairness
Jaghut Tyrant

За Българската Коледа...

Post by herairness » Thu Dec 22, 2005 2:16 pm

понеже Рол е заключил топика преди да сваря да се включа
АБСОЛЮТНО ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО си е това
аз за 4 години пиянски изцепки някои от които не помня щото са ми разказвали само нито веднъж не тръгнах с кола защото знам кво става после,и вобще никoй от наще НИКОГА не тръгва на купон вечеря и т,н където ше се пие с кола!!!!
Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 22, 2005 2:31 pm

Аз съм абсолютно несъгласна да се приравнява това да се качиш пиян на колата си с това да отидеш и бавно да нарежеш някой с нож, щото ти е кеф, примерно... защото това е предумишлено убийство.
Обаче именно затова заключиха темата, мисля че каквото имаше да се каже, беше казано.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Dec 22, 2005 2:33 pm

ми исках и аз да се включа пък щото Рол беше съвсем малко подкрепен
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 22, 2005 3:51 pm

Морви, има и други видове предумишлено убийство, вкл. и съвсем без желание. Но в случая ощ с първия си пост дадох да се разбере, че намирам вината на човека за СЪЩО ТОЛКОВА ГОЛЯМА, колкото при предумишлено убийство. И на последния монголоид е ясно, че като не си на себе си, не можеш да си кажеш и името предумишлено, въпросът е, че тежестта на престъплението при конкретна умисъл и при нещастно стечение на обстоятелствата е различна, а за мен подобно престъпление е ДОРИ по-тежко от първия случай.

За сега оставям топика отключен, после ще видим...
And you can't dance with a devil on your back...

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Dec 22, 2005 7:24 pm

Предумишлено убийство съвсем без желание? :oops: Някои неща са ми много сложни да ги разбера...
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 22, 2005 7:31 pm

Прочети Престъпление и Наказание и ще ти се изяснят...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 22, 2005 8:02 pm

Ок, но просто в закона престъпленията са разделени на два вида - умишлени и по непредпазливост. И по дефиниция (Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати.) това не е умишлено убийство. Аз не отричам, че човекът е идиот, но и от чисто човешка гледна точка, той не е толкова голям изверг, колкото някой, който убива заради пари или за да се чувства велик.
I don't wanna die

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 22, 2005 8:22 pm

Не, Морви, той ТОЧНО от човешка гледна точка е МНОГО по-голям изверг. Онези поне имат някаква причина, нали?

И ако прочета още и думичка за терминология и това кое как се дефинирало, пак заключвам :evil:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 22, 2005 8:47 pm

Просто от правна гледна точка е така.
Рол, ако причината да убиеш някой е да го обереш или изнасилиш по-добре ли е? Един човек, който убива без мисъл в главата си е лошо нещо, но човек, който убива с омраза е страшен. Човек, който убива, защото така иска.
I don't wanna die

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 22, 2005 9:09 pm

Morwen wrote:Рол, ако причината да убиеш някой е да го обереш или изнасилиш по-добре ли е? Един човек, който убива без мисъл в главата си е лошо нещо, но човек, който убива с омраза е страшен. Човек, който убива, защото така иска.
Боли ме фара за правната гледна точка. И не, не е по-добре, но не е и по-зле. Ама изобщо не е по-зле.

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Dec 22, 2005 11:07 pm

Ми според мен Рол си ги тълкува нещата както си му изнася и както си му харесва и няма никакъв смисъл да му се противоречи. :roll:
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Dec 22, 2005 11:19 pm

Roland of Gilead wrote:
Morwen wrote:Рол, ако причината да убиеш някой е да го обереш или изнасилиш по-добре ли е? Един човек, който убива без мисъл в главата си е лошо нещо, но човек, който убива с омраза е страшен. Човек, който убива, защото така иска.
Боли ме фара за правната гледна точка. И не, не е по-добре, но не е и по-зле. Ама изобщо не е по-зле.
За къв тогава, въобще позволяваш на някой да пише в темата?

С такива изказвания очевидно не търсиш дискусия.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Dec 22, 2005 11:23 pm

Roland of Gilead wrote:Не, Морви, той ТОЧНО от човешка гледна точка е МНОГО по-голям изверг. Онези поне имат някаква причина, нали?

И ако прочета още и думичка за терминология и това кое как се дефинирало, пак заключвам :evil:

Мда...
Тука е съвсем на място да се каже- "няма смисъл".

Вижте Рол- великият, възмутен, защитник на ...
На какво всъщност? На безмисленото възмущение за да се намираме на работа?
.....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Dec 22, 2005 11:45 pm

Да, не че ви се бъркам, обаче позицията "Ако някой е несъгласен с мен, ще заключа темата" няма особен смисъл - все пак целта на форума е да осигурява почва за дискусии по различни въпроси, а не админите да си отглеждат частни темички, които да заключват и отключват като барака за инструменти... Но вие си знаете.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 23, 2005 8:45 am

Така, явно пак останах неразбран гений. Целта на тази дискусия не БЕШЕ да се дискутира правната страна на проблема и е ли, или не е такова престъпление предумишлено. Очевидно за всички вас това е единственото, което има значение, но по някакво неприлично стечение на обстоятелствата за мен не беше. Вълнуваше ме моралната страна на нещата, но се оказах сам с тези си вълнения. Радвам се, че всички сте единни във възмущението си, хубаво е когато нещо обединява народа...