Pure-blood and Mudblood

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Pure-blood and Mudblood

Post by Roland » Tue Dec 20, 2005 10:00 pm

Въпросът ми може да ви се струва глупав, но изведнъж се замислих над това и ми стана любопитно - колко от вас произхождат от семейства, където и двамата родители се занимават с това, с което се занимавате/учите вие? Аз примерно съм с двама родители музиканти и по един прародител музикант. Забелязвам, че тая тенденция се налага основно при музикантите и лекарите, но има и доста други такива "наследствени" професии.

Та колко от вас са pureblood и колко - mudbloods, подхванали нещо различно от професията на родителското тяло? :)
And you can't dance with a devil on your back...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Dec 20, 2005 10:04 pm

Аз съм наследствен философ. 8-)
:shark:
Feel the summer!

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Dec 20, 2005 10:05 pm

Аз съм от вторите по всички показатели. Родителите ми нямат нищо общо нито с икономиката, нито с медицината. И двамата са инженери. Аз съм се пръкнала такава една странна...
Но пък какво да се прави, всеки следва сърцето си.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Dec 20, 2005 10:06 pm

Ами в моето семейство са тежко филолози и литературоведи, с разнообразни други хуманитарни забежки, семейството на баща ми също; това на майка ми са художници и фотографи;

единствената що-годе мътна връзка с моите лични професионални интереси е семейството на брата на баба ми, които са всички инженери, а децата им (братовчеди на баща ми, трябва да са ми чичо и леля в някъв смисъл..) - програмисти.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Dec 20, 2005 10:14 pm

До гимназията учех съвсем наследствено - и двамата ми родители са математици, а аз бях в математическа, но в университета изневерих на родовата чест...
От друга страна и двамата ми родители са станали математици без в семействата им да има такива.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Dec 20, 2005 10:31 pm

чадо на филолози съм :wink:
мама и леля - английска и бг филология, кака - индология
иначе има тук-таме икономисти де :)
shadow dance nikoga ne luje

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Tue Dec 20, 2005 10:34 pm

баща ми Архитект от ВИАС. майка ми е завършила иконимика в УНСС. баба ми електроинжинер, дядо ми е зъболекар. от друга страна обаче сестра ми е завършила История и сега ще почва магистратура Културен Туризъм. докато аз съм Библиотечно-информационни науки и ще се глася за евентуална магистратура в Англия - Литературнознание и литературна критика. общо взето мисля че май наистина сме далеч от "корените". но това, което ме радва е, че имам пълната подкрепа на семейството ми.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Dec 20, 2005 10:44 pm

Дядо военен
Баба - знам ли и аз ква, чиновничка да речем

Друг дядо - неизвестен
Баба - учителка

Баща - лекар
Майка - химик

Вуйчо - бивш военен
Вуйна - филолог

Чичо- Военен
Леля - военна

АЗ - политолог, но в момента уча магистратура Национална Сигурност и Отбрана, та може да се каже че частично съм в пюърблъдед частта
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Dec 20, 2005 11:30 pm

едната баба-ъъъ,абе от ония,дето пишат адски бързо и ги ползват за водене на записки в народното събрание,примерно
дядото-и представа си нямам

другата баба-май е работила във фабрика за консерви...родителите и били "неудобни" за комунистите(убили баща и...псоле що съм мразел комунистите) и нито и е било позволено висше образование,нито да си намери някаква по-добра работа.дори майка ми имала проблеми с влизането във вуз заради това...
другия дядо-ъмм,не знам точно какво е завършил,но иначе е бачкал като професор във ВХВП,нещо свързано с технологии за консервиране на храни.

майка ми-инжинер по отопление(или нещо такова).по комунистическо време е бачкала в 'наш проект' :shock:
баща-машинен инжинер.

аз-аграрен туризъм,но за специализация ще избера нещо друго.
брат ми-до колкото знам учи стопанско управление.

май излиза,че нито аз,нито брат ми сме тръгнали по стъпките на родителите си,което и господ не може да каже добре ли е,зле ли е...
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue Dec 20, 2005 11:47 pm

Хех, въпреки разпространеното мнение за лекарите, само братът на баба ми е такъв от моето семейство. И се надяваме и аз да доживея. :D
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Random
Ascendent

Post by Random » Wed Dec 21, 2005 1:07 am

Аз ще съм май от абсолютните мътнороди:) Майка, баща, чичо - лекари. Вуйчо - инженер, следовател, охранител. Баба и дядо - учителите. Другите баба и дядо - военен и счетоводителка... Въобще, много пъстрота , пък и аз не съм особено наясно какво ще правя занапред. Глася се за програмистче, но кой знае къде ще ме отвее вятърът :?
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 21, 2005 9:36 am

Нема 1 с 1 да се повтарят. фотограф, инжинер, текстилец, композиторка, склададжия, лекарка, книгоиздател... И аз така. и все още нямам идея кво ще правя за изкарване на прехраната след... да речем година две off the charts :shock:
Last edited by Xellos on Wed Dec 21, 2005 10:06 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Dec 21, 2005 9:47 am

Хм... Едно от първите неща, които помня, бе многократното подбутване от страна на родителския съвет, че трябва да стана инженер като баща ми. Понякога се чудя, дали това не е била специална стратегия, разработена, за да ме откаже със сигурност от подобно призвание. Даже когато случайно се оказах в математическа паралелка, се появи само миниатюрна, деликатна възможност да се реша да последвам бащината пътека, но въпросната надеждица просто нямаше шанс и си издъхна.

И все пак, несъмнено "кръвта" си намира начини да се наложи... или иначе казано, влиянието на родителите е неизбежно и си намира начин да се прояви. След като завърших право и се поогледах, че и пробвах в 3-4 полета за изява (наказателно право, облигационно, търговско, семейно - по малко), стигнах до неправителствения сектор, водена от желанието си да работя по "правата и закрилата на детето"... За сведение, майка има над 20 години стаж в детски ясли :?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Dec 21, 2005 1:12 pm

нашата рода сме Мафия :)

баща - инжИнер по телефомуникации, сега програмист
майка - завършила електронна техника, сега предподава телекомуникации (включително на моя милост, стискайте палци, че имам изпит при нея в петък)

аз - в петък приключи последният ми семестър от магистратурата по телекомуникации, сега бачкам като програмист. Май съм тръгнал по стъпките на бащата :)

сестра ми скоро стана бакалавър по телекомуникации, сега бачка нещо съвсем различно (заблудена овца, дано скоро я вкараме в правия път).

брат ми е черната овца на семейството - маркетинг в УНСС, мола ви съ! според мен му е писнало да се занимава с инжИнери.

Може би тук е мястото да спомена, че по-големият брат на майка ми също е завършил, Електронна Техника, като познайте какво се записа да следва дъщеря му? А, мда, баща ми има брат близнак, който е завършил познай те какво :)

Та може да се заключи, че идвам от голям, но не стар инжИнерен род, понеже по-назад във времето инжИнерите са ни кът :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Dec 21, 2005 4:31 pm

Аз съм pureblood в семейство на mudbloods. Що се отнася само до моето си семейство де. Инак всичкото ми братчеди са лекари, деца на лекари и т.н. Ма тях ги не броя :P
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.