Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Wed May 06, 2026 4:29 pm

"Джери и Мардж живеят на широко":
https://www.imdb.com/title/tt8323668
Комедийна история по действителен случай за група хора, които се възползват от пробойни в лотарийна игра, за да спечелят ужасно много пари. Имах нужда от фийл гуд филм, а този много се старае да бъде такъв и при други обстоятелтсва вероятно щях да го харесам повече. Просто обаче всичко тук е центрирано около големите пари, дотолкова, че останалото спря да ми прави впечатление. Кранстън и Рейн Уилсън са страхотни обаче.

"War Machine":
https://www.imdb.com/title/tt15940132/
Толкова е лишен от оригиналност, че даже не е първият филм на Нетфликс с това заглавие. Директно си взима идеи от "Хищникът", "Пришълци" и още какво ли не. На всичкото отгоре се опитва да героизира американската армия, а при сегашната ситуация по света това е последното, което ми се гледаше. Един от големите проблеми е, че уж суперобучените рейнджъри се гипсират като някакви тотални кифли пред заплахата, правят откровени глупости и поведението им изобщо не пасва на посланията, които филмът се опитва да предаде. Ричсън си играе ролята буквално по същия начин, по който подхожда към Ричър - и не дразни прекалено много, обаче знам, че човекът е по-добър актьор от това. Явно е решил да бъде по-грамаден американски Джейсън Стейтъм, кой го знае.
Иначе е снимано хубаво и ефектите са готини.

"Охранителят":
https://www.imdb.com/title/tt32357218/
Като си говорим за Джейсън Стейтъм, нали... Абсолютна глупост, реално, и бойните сцени не са достатъчно, обаче иначе горе-долу бива, ако човек иска да убие няколко мозъчни клетки.

"Проектът "Аве Мария":
https://www.shadowdance.info/magazine/m ... hail-mary/
Линквам ревюто на Марфа, понеже до голяма степен отразява и начина, по който аз възприех филма.
Гледах го още през март и още не мога да си го избия от главата. Не вярвам да излезе по-приятен фантастичен филм тази година, а и като цяло - искам повече оптимистична фантастика. Гослинг е за Оскар, Роки - също.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat May 09, 2026 6:26 pm

Mortal Kombat II (2026)
https://www.imdb.com/title/tt17490712/

Много фенсървис, лафчета и кървища. Филмът нито за секунда не се взима на сериозно и само печели от това. Kano беше добър комик релийф, Карл Ърбан е пич, където и да играе. Доволен съм.

безмозъчен екшън/10

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 10, 2026 12:46 am

Тъкмо щях и аз да драсна няколко реда за това. Това трябваше да е още първият филм.

Двубоят на Лю Кан е мега, Джони Кейдж е пич (макар че става видимо по-строен, когато дойде време за акробатики - обаче актьорското изпълнение на Карл Ърбън компенсира), Китана кефи и имаше някои глупости от игрите, които не очаквах да видя, обаче ме зарадваха. И го има турнира.

Сега, малко е тъпо, че
Spoiler: show
Коул Йънг, когото в предишния филм го гласяха за главен герой на франчайза, го претрепаха така грубо по средата, обаче като нищо ще намерят начин да го съживят в евентуално продължение.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 17, 2026 4:58 pm

The Drama е доста як, макар режисьорът да е пдф. Зендая и Патинсън бяха много готини и наистина беше забавен.
освен това беше интересно, че Ема е единственият персонаж, който не е наранил никой в случая
Who Framed Roger Rabbit? това е най-великикият филм на всички времена. И не се ебавам. Шедьовър.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Jun 15, 2026 4:45 pm

Уикенда решихме да ходим на кино и гледахме Disclosure Day и Masters of the Universe

Disclosure Day
https://www.imdb.com/title/tt15047880/
Спилбърг и Джон Уилямс поне на книга би трябвало да е сто процента печаливша комбинация, но по някаква причина при мен не проработи. Чисто визуално и музикално филмът е супер, Джош О'Конър е страхотен, темата ми е интересна, но все едно Disclosure Day е закъснял с едно 15-20 години. Не съжалявам, че го гледах, но определено не отговори на очакванията ми.
В ерата на AI и недоверие към мейнстрийм медиите всички ездведнъж повярваха на мейнстрийм медиите и глобалният конфликт ей така спря. Да бе да.
Masters of the Universe
Тук нещата бяха на обратния полюс. Masters of the Universe много добре знае какво е, прегръща го, не се взима нито за миг на сериозно и е прекрасно лятно забавление. Има камео на Долф Лундгрен, има един тон препратки и към анимационния сериал от 80-те и към първият филм. Кастът начело с Николас Галицин е точно на мястото си (може би с изключение на Камила Мендес, която беше слабото звено, но тя Тийла си е досадна и в анимацията), Джаред Лето е гениален Скелетор. Имаше забавни закачки със съвременната офис култура (макар че мениджърката на Адам направо предизвиква PTSD) и Gen Z поколението. Много ме е яд, че флопна така брутално в боксофиса, защото с удоволствие бих гледал продължението, за което загатнаха две от трите пост-кредит сцени. Излязох от киносалона с усмивка и бих го гледал пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.